Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 21:58

Φουλ για Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΣ, χάλασε (3-1) το πάρτι τίτλου του Ολυμπιακού!

Γράφτηκε από τον
Φουλ για Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΣ, χάλασε (3-1) το πάρτι τίτλου του Ολυμπιακού!

Πάρτι τίτλου ήθελε να στήσει ο Ολυμπιακός στους «Ζωσιμάδες», αλλά η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Πετράκη τον «σκότωσε» στις αντεπιθέσεις και τον… έπνιξε στη λίμνη των Ιωαννίνων.

 

 

Με τους «δαίμονες» Ίλιτς, Ακόστα και Τσάβες να… χορεύουν στη βροχή ο ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασε τους «ερυθρολεύκους» σε βαριά ήττα με 3-1 το βράδυ της Κυριακής (5/4) και τέσσερις στροφές πριν το φινάλε κάνει βάσιμα όνειρα για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και πλήρωσαν την αναιμική αμυντική τους λειτουργία, που εκτέθηκε από τους ταχύτατους επιθετικούς των γηπεδούχων.

 

Η κατάκτηση μίας θέσης στα πλέι οφ εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τις δυνάμεις του «Αίαντα», που με ανάλογες εμφανίσεις συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να τα καταφέρει. Αντίθετα, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κάνουν ακόμα λίγο υπομονή για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές.

 

 

Ονειρικό ημίχρονο ήταν το πρώτο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η τακτική του Γιάννη Πετράκη με μαζική-πολυπρόσωπη άμυνα πίσω από την μπάλα και γρήγορες αντεπιθέσεις εφαρμόστηκε άψογα από τους παίκτες του, που «πλήγωσαν» εις διπλούν τον απρόσεκτο Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι, όπως συνήθως κάνουν, είχαν την συντριπτική κατοχή (62%) και δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά στην τελική τους ενέργεια ήταν αναποτελεσματικοί. Η εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν στο 7’ ο Ντομίνγκεζ προλάβαινε το γύρισμα του Ντοσεβί και έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν το έκανε όμως και χρειάστηκε σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο σε κεφαλιά του Τσάβες στο 11’ ώστε να διατηρηθεί το μηδέν. Ο Αργεντινός του ΠΑΣ ήταν πολύ δραστήριος αρχικά, αλλά σιγά σιγά… έπεσε δίνοντας όμως τη σκυτάλη στον Ίλιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

 

Οι φλύαροι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με σουτ των Ντομίνγκεζ (στο 23’) και Ντοσεβί (στο 31’), τα οποία σταμάτησε ο Βελλίδης, αλλά ο Ίλιτς ήταν ουσιαστικός. Μετά από λάθος του Μιλιβόγεβιτς και ασίστ του Ακόστα ο Σέρβος επιθετικός νίκησε με άψογο τελείωμα τον Ρομπέρτο και στο 32’ έβαλε… φωτιά στους Ζωσιμάδες γράφοντας το 1-0. Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Περέιρα αποδείχθηκε και στο 37’ όταν μετά από… πάσα του Μιχαήλ ο Φορτούνης βρέθηκε φάτσα με τον Βελλίδη, αλλά έδειξε απροετοίμαστος πλασάροντας απογοητευτικά άουτ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν αποφασιστικός και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια με διπλό αβαντάζ. Αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Ίλιτς έγινε δημιουργός και ο Μανιάς από πλάγια θέση με έξυπνο πλασέ αιφνιδίασε τον Ρομπέρτο κάνοντας το 2-0 στο 42’. Η φάση είχε ξεκινήσει από παθητικό οφσάιντ του Τσάβες, αλλά ο Ίλιτς καλυπτόταν κανονικά στην κάθετη του Χαρίση.

 

 

Βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορεί να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα ο Περέιρα έριξε στο ματς γρήγορα τον Μπενίτες (στο 51’) αντί του Φορτούνη. Ο Παραγουανός έβγαλε πολλή ενέργεια και έδωσε ώθηση, αλλά η ομάδα του παρέμενε εγκλωβισμένη. Είναι ενδεικτικό πως παρότι είχε… στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή του ΠΑΣ χρειάστηκε ένα τέταρτο για να βγάλει ευκαιρία και ο Μπενίτες σε δύο λεπτά απείλησε εις διπλούν. Το σουτ του στο 61’ σταμάτησε στον Βελλίδη, ενώ αυτή στο 62’ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αν και ανορθόδοξος ο τρόπος που προσπαθούσαν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ οι «ερυθρόλευκοι» αύξαναν διαρκώς την πίεση τους και στο 68’ επιβραβεύτηκαν. Ο Μιλιβόγεβιτς με ωραίο μακρινό φαλτσαριστό σουτ μπέρδεψε τον Βελλίδη (ίσως κόντραρε και λίγο η μπάλα σε αμυντικό) και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

 

Ο Ρομπέρτο στο 70’ κράτησε τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος σταματώντας σουτ του Ίλιτς και ακολούθησε ένα τρίλεπτο «ερυθρόλευκης» πίεσης με διαδοχικά κόρνερ. Στο 73’ άγγιξε το γκολ σε κεφαλιά του Κασάμι, που απομακρύνθηκε πάνω από τη γραμμή, αλλά στη συνέχεια τη φάσης το ματς έλαβε οριστικά τέλος. Ο ΠΑΣ έφυγε σε μία ακόμα ταχύτατη αντεπίθεση, ο Τσάβες έβγαλε τον Ακόστα σε θέση βολής και ο Ακόστα στο 74’ στειλε την μπάλα στα δίχτυα σφραγίζοντας τόσο την εντυπωσιακή του εμφάνιση, όσο και το τρίποντο της ομάδας του. Το ψυχολογικό βάρος για την ομάδα του Πειραιά πλέον ήταν τεράστιο και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Είχε μία καλή ευκαιρία στο 80’ με τον Μιλιβόγεβιτς, που με τον Μπενίτες και τον Ντοσεβί ήταν οι μόνοι διασωθέντες, αλλά το 3-1 δεν άλλαξε. Ο ΠΑΣ, που αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του, ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς στο 89’ ο Ακόστα αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Διαιτητής ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων). Βοηθοί οι Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Δημητριάδης (Μακεδονίας) και τέταρτος ο Μαντάκης (Ημαθίας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46’ λ.τ. Ναδάλες), Τζημόπουλος, Στρούνα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (90’ Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Μανιάς (77’ Μπέριος).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65’ Εντινγκά), Ντοσεβί, Φορτούνης (51΄Μπενίτες), Ντομίνγκεζ (65’ Φουστέρ), Χάρα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR