Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 22:02

ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Εχασε από τον… κακό της δαίμονα

Γράφτηκε από τον

Με άδεια χέρια επέστρεψε από την Ηλεία η Καλαμάτα καθώς σε ένα ακόμη ματς δεν μπόρεσε να κερδίσει την Δόξα Νέας Μανωλάδας που εξελίσσεται σε… κακό της δαίμονα, μιας και οι Μεσσήνιοι έχουν μόνο μια νίκη σε πέντε ματς απέναντι της τα δύο τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.


Η συνάντηση δεν είχε βαθμολογική σημασία για κανένα από τους δύο,. με την Μεσσηνιακή ομάδα να παίζει με κάποια νεαρά παιδιά στην σύνθεση της. Μάλιστα ο 17χρονος γκολκίπερ Γκαρμίρης έκανε το ντεμπούτο του με την "Μαύρη Θύελλα", το οποίο ήταν ικανοποιητικό.
Το ματς ήταν μοιρασμένο στην μεγαλύτερη διάρκεια του, με την Καλαμάτα να χάνει κλασική ευκαιρία με τον Ηλιόπουλο για να πάρει προβάδισμα στο 47'. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας ο Χριστοφιλέας, η άμυνα της Καλαμάτας παρουσίασε κάποια προβλήματα και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με γκολ του Νικολόπουλου στο 65'.
Ετσι η Καλαμάτα έχασε ένα ματς στο οποίο δεν ήταν χειρότερη από τον αντίπαλο της, δίνοντας συνέχεια στην αρνητική παράδοση που έχει απέναντι στην Δόξα.
 
Το γκολ και οι φάσεις

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, η Καλαμάτα απείλησε στο 22΄με σουτ του Τσάτσου και στο 27΄με κόρνερ από τον Τσάτσο και κεφαλιά του αμαρκάριστου Χριστοφιλέα στα χέρια του Τσάπαλου.
Ο Ηλιόπουλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς στο 47', όταν μετά από κάθετη πάσα του Βασιλόπουλου βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσαπαλό αλλά πλάσαρε άουτ.
Στο 49΄, ο Νικολόπουλος επιχείρησε την ατομική ενέργεια από αριστερά και συρτό γύρισμα, αλλά το πλασέ του Μελετίδη έφυγε άουτ και ακολούθησε η αναγκαστική αλαλγή του Χριστοφιλέα που άλλαξε το αμυντικό πλάνο της Καλαμάτας. Στο 56΄, ο Αργυρόπουλος είχε απευθείας φάουλ για να διώξει σε κόρνερ ο Γκαρμίρης.
Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε στο 66΄από τον Νικολόπουλο. Μια ακόμα φορά που οι παίκτες της Δόξας κατάφεραν να τον στείλουν στο «ένας εναντίον ενός» από τα αριστερά, αυτός προσποιήθηκε σέντρα, αλλά τελικά έκανε το πλασέ στην κλειστή γωνία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η Καλαμάτα από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος πίεσε, ο Καβαλιέρης έριξε στο ματς και τον Δημητριάδη, αλλά δεν τα κατάφερε, πλην ίσως δυο περιπτώσεων με σουτ του Χαρίτου (η μια με απευθείας φάουλ) που έφυγαν λίγο άουτ.
Διαιτητής ήταν ο Κακριδής και βοηθοί οι Σπηλιώτης, Πυργάκης (Κορινθίας).
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Τσάπαλος, Αγουρίδης, Μπίζος, Αδαμόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Νικολόπουλος (92΄ Λιβάνης), Βατσής (82΄ Κοτσόκολος), Μελετίδης (86΄Πλαστουργός), Αργυρόπουλος, Γούρμος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμίρης, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας (52΄ Λαζάρου), Ρούτσης, Χαρίτος, Ηλιόπουλος, Κουντανής, Βασιλόπουλος (70΄ Δημητριάδης), Τσάτσος (82΄ Σαλαπάτας), Καλαντζής.