Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 13:41

To δέκατο θύμα του Μπαράλες

Γράφτηκε από τον

Είναι τρελός ο... καραφλός τραγουδούν στην Τρίπολη με τον Τζερόνιμο Μπαράλες να συνεχίζει να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες και να είναι το γκραν φαβορί για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ, όσο και αν δηλώνει ότι είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.


«Δεν σκέφτομαι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Πρώτος στόχος μου είναι να βάζω γκολ για να κερδίζει ο Αστέρας. Αν πάνε καλά τα πράγματα για την ομάδα, τότε πάνε και για μένα» είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση, αλλά καταπώς φαίνεται έχει πάρει το προβάδισμα στη μονομαχία για το... χρυσό παπούτσι με αντιπάλους τους Μπεργκ, Μήτρογλου (κατά πρώτο λόγο).
Ο Αργεντινός «killer» σκότωσε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποτελεί το 10ο θύμα του τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για πρώτη φορά κατόρθωσε να σκοράρει σε βάρος των «πρασίνων» και μάλιστα εις διπλούν. Εχει πετύχει και τρία γκολ σε ένα παιχνίδι, στο 6-1 επί του ΟΦΗ, ενώ το καρέ των ομάδων κατά των οποίων έχει πανηγυρίσει τα περισσότερα γκολ συμπληρώνουν οι ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος και Εργοτέλης (3). Από τον Μπαράλες έχει... ξεφύγει ο Ολυμπιακός, ενώ κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης είχε σκοράρει στο περσινό πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει πετύχει τα 16 από τα 48 γκολ, δηλαδή το 33,3%.
Ο Μπαράλες έχει γίνει προ πολλού ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα του Αστέρα σε μία σεζόν και επόμενος στόχος είναι να κατορθώσει να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στη Super League. Στην κορυφή παραμένει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με 26 γκολ, αν και ο Κροάτης χρειάστηκε τρεις αγωνιστικές σεζόν για να τα πετύχει. Ο Μπαράλες έφτασε τα 24 γκολ (16 φέτος και 8 πέρυσι μαζί με τα πλέι οφ) και χρειάζεται τρία για να ξεπεράσει τον Τσέζαρεκ. Σημειωτέον, ο Λάτιν στράικερ έχει συνολικά 28 γκολ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη), δηλαδή ένα λιγότερο από τον Κροάτη.
Παραθέτουμε τους πρώτους σκόρερ του Αστέρα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, ενώ στον πίνακα μπορείτε να δείτε και τις συνολικές τους επιδόσεις.


Οι πρώτοι σκόρερ στη Super League

Παίκτης SL ΚΥΠ. ΕΥΡ. ΣΥΝ.

1.Τσέζαρεκ 26 3 - 29
2.Μπαράλες 24 1 3 28
3.Φιλόμενο 16 4 - 20
4.Περόνε 16 - 1 17
5.Ντε Μπλάσις 14 3 3 20
6.Ράγιος 13 5 1 19

Δεκαέξι γκολ, δέκα ομάδες

ΟΦΗ 3
Παναθηναϊκός 2
Γιάννενα 2
Ατρόμητος 2
Εργοτέλης 2
Πλατανιάς 1
Παναιτωλικός 1
Βέροια 1
Λεβαδειακός 1
Πανιώνιος 1
Πηγή: sentragoal.gr