Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 18:58

Άνοιξε ξανά ο φάκελος για τα "στημένα" του 2011, διπλασιάστηκαν οι κατηγορούμενοι!

Γράφτηκε από τον
Άνοιξε ξανά ο φάκελος για τα "στημένα" του 2011, διπλασιάστηκαν οι κατηγορούμενοι!

Μορφή χιονοστιβάδας -έστω κι αν πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις- παίρνουν οι εξελίξεις στα δικαστικά μέτωπα που έχει ανοικτά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ώρα που προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ένα άλλο σκάνδαλο, το περίφημο Koriopolis, μπαίνει στην τελική του ευθεία για να κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση των στημένων αγώνων που είχε ξεσπάσει το 2011 μετά τις ποινικές διώξεις της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο, καθώς μέσα απ’ την ανακριτική διαδικασία ο αριθμός των κατηγορούμενων εκτοξεύτηκε κι από τους 83 ανέβηκε σχεδόν στους 160!

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν τη Μεγάλη Δευτέρα, ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος (που είχε αναλάβει την υπόθεση πριν 1,5 χρόνο) ολοκλήρωσε την πρότασή του για το ποιοι εξ αυτών θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Κάτι που θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο θα διαβιβαστεί η πρόταση και το οποίο θ’ αποφασίσει έπειτα για τα ονόματα (παραγόντων, παικτών, μάνατζερ, μπουκμέικερ κ.α.) που θα κάτσουν στο εδώλιο κι αυτά που θα απαλλαχθούν.

Θυμίζεται, εξάλλου, ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση το 2013 είχαν καταδικαστεί 5 άτομα (Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης), ενώ είχαν αθωωθεί 6 (Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Παπακώστας, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης).

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR