Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 21:34

Ενα βήμα πριν τον τίτλο ο Ολυμπιακός (3-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή)

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 του Πανθρακικου σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν οι Μπενίτες (9΄), Χάρα (10΄) και Μιλιβόγεβιτς (41΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπαϊκαρά (12΄).

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση καταφέρνοντας στο πρώτο δεκάλεπτο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 9΄ ο Μπενίτες με ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» τον Εμπόου και στην συνέχεια με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Μόλις ένα λεπτό αργότερα (10΄) η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Χαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0 με σουτ.

Η... απάντηση της ομάδας του Ρόκα ήταν άμεση με τον Μπαϊκαρά να φτάνει μπροστά στον Ρομπέρτο αφού απέφυγε έξοχα δύο παίκτες του Ολυμπιακού και να μειώνει σε 2-1. Ο Πανθρακικός παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια στο 34΄ αλλά το σουτ του Μπαϊκαρά πέρασε μόλις άουτ. Στο 41΄ ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες έκανε το 3-1.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα όταν μετά από τραγικό λάθος του Μιλιβόγεβιτς ο Κάσες βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο αλλά το σουτ του σταμάτησε στο πόδι του Ισπανού τερματοφύλακα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με μοναδικές καλές φάσες δύο σουτ του Χάρα (57΄ και 66΄) που απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Πανθρακικού στο φετινό πρωτάθλημα ενώ πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται τρεις βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Ποτουρίδης, Τζάνης – Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης

Συνθέσεις:

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ρομέου, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Μπενίτες, Χάρα (67΄ Χάρα).

ΑΠΕ-ΜΠΕ