Κυριακή, 19 Απρίλιος 2015 08:00

Το "Νοtosport" φωτίζει τα τρία "ύποπτα" ματς της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Επανήλθε τις τελευταίες μέρες στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας το σκάνδαλο «Κoriopolis» που αφορά 61 ποδοσφαιρικούς αγώνες οι οποίοι θεωρούνται ακόμα από τις αρχές ύποπτοι για «στήσιμο».


Στη σχετική λίστα περιέχονται τρεις αναμετρήσεις της «Μαύρης Θύελλας», όλες για τη σεζόν 2009 – 2010, την τελευταία της στη Β’ Εθνική, καθώς στο φινάλε υποβιβάστηκε.
Επειδή έχουν περάσει ήδη μία πενταετία από τότε, το «Notosport» θυμίζει σήμερα στους αναγνώστες του με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί σε αυτά τα τρία παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0

Στις 16 Νοεμβριου 2009 η «Μαύρη Θύελλα» έχασε 1-0 από τον Εθνικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, σε έναν αγώνα που ακόμα και σήμερα θεωρείται ύποπτος για χειραγώγηση.
Το ματς είχε εξελιχθεί σε επιθετικό μονόλογο των Πειραιωτών, που είχαν φτιάξει αρκετές φάσεις αλλά ο Μπαλτιμάς με σπουδαίες αποκρούσεις, δεν τους επέτρεπε να σκοράρουν.
Το... γόρδιο δεσμό έλυσε τελικά ο Σουμπίνιο με απευθείας φάουλ στο 68’, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ.
Η Καλαμάτα που είχε στον πάγκο της το Γιώργο Μπένο, είχε αγωνιστεί με την ακόλουθη σύνθεση: Μπαλτιμάς, Τόσκας, Α. Κωνσταντόπουλος (86’ Τσιμικλής), Παπουτσής, Δασκαλάκης (70’ Καλογερόπουλος), Καμινιώτης, Τάσιτς, Μανιάτης, Η. Κωνσταντοπουλος, Ηλιόπουλος, Ετέροβιτς (81’ Πουρτουλίδης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1

Στις 27 Φεβρουαρίου 2010 η «Μαύρη Θύελλα» πήγε να παίξει σαββατιάτικα στη Δράμα προερχόμενη από ένα ισχυρό σοκ. Ο Γιώργος Βαζάκας που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία στις αρχές του ίδιου μήνα, παραιτήθηκε ξαφνικά μετά από μόλις 13 ημέρες στον πάγκο!
Με τον Γρεβενιώτη τεχνικό στον πάγκο είχε μάλιστα καταφέρει να πάρει 4 βαθμούς σε 2 αγώνες (1-0 το Διαγόρα μέσα και 2-2 στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα), αυξάνοντας τις ελπίδες για παραμονή που είχαν σχεδόν εξανεμιστεί μετά την εκτός έδρας ήττα (2-1) από το τελευταίο στη βαθμολογία Αιγάλεω.
Με τον Βαζάκα το κλίμα στην ασπρόμαυρη ομάδα είχε αλλάξει προς το καλύτερο και το ηθικό των παικτών είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Η αποχώρησή του, ωστόσο, μετά από πρόταση της Ηλιούπολης που επίσης μαχόταν για την παραμονή, «άδειασε» ψυχολογικά όλη την ομάδα.
Η «Μαύρη Θύελλα» με υπηρεσιακό προπονητή το Νικο Κακαλέτρη πάλεψε το ματς και κατάφερε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (50’) να προηγηθεί με το Ζαν Μαρι Σιλά. Το 0-1 δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθώς ο Σαμαράς ισοφάρισε με τη... σέντρα για τη Δόξα, που κυνήγησε την ολική ανατροπή και την πέτυχε με δύο μαζεμένα γκολ από ισάριθμες κεφαλιές του Μαρκόφσκι στο 88’ και στο 90’.
Μετα από 14 μηνες οταν ξεσπασε το σκανδαλο «Κoriopolis» το συγκεκριμένο παιχνίδια ήταν μεταξύ των 61 ύποπτων. Οπως μαλιστα έγινε γνωστό από έγγραφο του ΟΠΑΠ που διέρρευσε, στο τελευταίο δεκάλεπτο παίχτηκαν αρκετά μεγάλα ποσά σε στοιχηματικές εταιρίες στην Ασία που δέχονταν livebettng.
Επειδή το ματς μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΤ3, υπάρχουν στο διαδίκτυο οι φάσεις αλλά και τα γκολ της αναμέτρησης.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σύνθεση της «Μαύρης Θυελλας» ήταν: Μπαλτιμας, Ψυχογιόπουλος, Α. Κωνσταντόπουλος, Παπουτσής, Χατζής, Σιιλά (87’ Η. Κωνσταντόπουλος), Καμινιωτης, Μανιάτης, Πουρτουλίδης, Σπυριδάκης (61’ Τσιμικλής), Ετεροβιτς (59’ Ηλιόπουλος).


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1

Στις 10 Απριλίου 2010, ημέρα Σάββατο, η «Μαύρη Θύελλα» επαιζε τα... ρέστα της στην Ηλιούπολη, καθώς βρισκόταν σταθερά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ακούστηκαν πάρα πολλά λόγω της διακύμανσης του σκορ αλλα και της ανατροπης απο «διπλο» ημιχρονο σε «ασο» τελικο...
Στο πρωτο μερος η Καλαμάτα ηταν πολύ πιο δραστήρια και κατόρθωσε να προηγηθεί στο 29’ με γκολ του Ντε Βινσεντι, που αποβλήθηκε στο 75’ με 2η κίτρινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Ηλιούπολη μεταμορφώθηκε και πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά φέρνοντας τα... πάνω κάτω (64’ Παραρας, 67’ Σαρμιέντο), ενω στο 90’ ο Μουνιόθ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Και αυτός ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός με απευθείας κάλυψη από την ΕΤ3, κάτι που σημαίνει οτι επίσης υπάρχουν οι καλύτερες φάσεις στο ίντερνετ. Να αναφερουμε ακόμα πως ο προεδρος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογαννης ήταν εκείνη την εποχή πανίσχυρος. Εξαιτίας της συμμετοχής του στο συγκεκριμένο σκάνδαλο αλλά και της ομάδας του σε πολλά ύποπτα παιχνίδια κρίθηκε ένοχος από τη δικαιοσύνη και φυλακίστηκε.
Ο Θανάσης Κολιτσιδακης είχε χρησιμοποησει τους Μπαλτμα, Ψυχογιοπουλο, Τσιμικλή, Καλαγκάνη, Παπουτσή, Χατζή, Καμινιωτη (68’ Δασκαλάκης), Ντε Βινσεντι, Η. Κωνσταντόπουλο (87’ Α. Κωνσταντοπουλος), Ηλιοπουλο, Κουτσοσπύρο (72’ Ετέροβιτς).