Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 16:09

Προς αποχή το οι διαιτητές το Σαββατοκύριακο με τις... ευλογίες τις ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έντονα προβληματισμένοι οι Έλληνες διαιτητές μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σκέφτονται να απέχουν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Πιέζει και η ΕΠΟ προς αυτή τη κατεύθυνση.


Ενώπιον του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη δεν περνούν μονάχα παράγοντες ομάδων της Superleague, μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και πειθαρχικών επιτροπών, αλλά και διαιτητές. Οι οποίοι είναι έντονα προβληματισμένοι, όχι επειδή κατηγορούνται, αλλά για τον λόγο που συμβαίνει αυτό.
Εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να κατηγορούνται για διαιτητικά λάθη στο γήπεδο. ''Ποιος διαιτητής στον κόσμο δεν έχει κάνει λάθος; Βρείτε μας έναν. Δεν διώκονται όμως γι' αυτά τα λάθη τους, ούτε τους βάζουν ταμπέλες” λένε στο Sport24.gr διαιτητές της Σούπερ Λίγκας που ισχυρίζονται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, λέγοντας ότι πρόκειται για ανθρώπινα λάθη.
Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, βάζουν τα δεδομένα κάτω και αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν. Μία επιλογή είναι να απέχουν από τα παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Γι' αυτό το λόγο έλαβε χθες (Τρίτη, 21/4) χώρα συνάντηση ορισμένων διαιτητών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Ανδρέαδη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Χρήστο Υφαντή. Σήμερα (Τετάρτη 22/4) από το πρωί οι διαιτητές συζητούν μεταξύ τους, έχουν ανοιχτή γραμμή με τους επικεφαλής της ΚΕΔ και της ΕΠΟ (επεξεργάζονται και ενδεχόμενο καταγγελίας σε UEFA – FIFA), εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ως ένδειξη στήριξης στους υποψήφιους κατηγορούμενους συναδέλφους τους!
Μένει να φανεί εάν όντως τραβήξουν στα άκρα το σκοινί και αποφασίσουν να μη σφυρίξουν στο προσεχές Σαββατοκύριακο! ''Υπάρχει προβληματισμός από όλους τους διαιτητές. Κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Θα βάλουμε όλα τα δεδομένα κάτω να δούμε πώς θα ενεργήσουμε. Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τη διαδικασία της ποινικοποίησης μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν υπερασπιζόμαστε απατεώνες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας διαιτητής στον κόσμο που να μην έχει κάνει λάθος. Είναι σαν να λέμε σε έναν ποδοσφαιριστή 'Έκανες λάθος πάσα; Θα σε κλείσουμε στη φυλακή'' ανέφεραν στο Sport24.gr άνθρωποι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ