Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 16:01

Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο... εγκέφαλος της "εγκληματικής οργάνωσης"!

Γράφτηκε από τον
Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο... εγκέφαλος της "εγκληματικής οργάνωσης"!

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, συνεχίζει να «τρέχει» την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», βλέποντας καθημερινά αρκετούς από τους κατηγορούμενους που έχει καλέσει σε απολογία. Την προσεχή Δευτέρα, μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί στο γραφείο του το πιο «βαρύ» όνομα της υπόθεσης!



Για την ώρα όλοι όσοι περνούν από το γραφείο του ανακριτή, παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ήδη από χθες στον Χαρίλαο Ζυγογιάννη, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, στον οποίο έχει απαγγελθεί η κατηγορία της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλης με το ποδόσφαιρο!

Η συγκεκριμένη απόφαση που θεωρείται πρόκριμα για όσα θα ακολουθήσουν, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στον φερόμενο ως «επικεφαλής» της οργάνωσης, ο οποίος αναμένεται από τον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου. 

Όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πιθανότατα και αυτός θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι το οποίο αναμένεται τελικά να συμβεί πιθανότατα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Τέσσερα στελέχη της ΕΠΟ πέρασαν σήμερα από τον ανακριτή

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παυσανίας Παπανικολάου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, Χρήστος Υφαντής.

Στο επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκο Προύντζο, απαγγέλθηκε η κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Προύντζος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Μαΐου. Κατά την έξοδο του ο δικηγόρος του κ. Προύντζου, Δημήτρης Σωτηρόπουλος δήλωσε: «Δεν πρόκειται να πάρουμε πάνω μας όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα απαντήσουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πελάτη μου».

Νωρίτερα από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Χρήστος Υφαντής, στους οποίους και απαγγέλθηκαν κατηγορίες και έλαβαν και εκείνοι προθεσμία για να απολογηθούν.

Τελευταίος εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 25 Μαϊου.Στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ επί διοικήσεως Γιώργου Σαρρή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και άλλα κακουργήματα.

Για την Τετάρτη (22/4) είχε κληθεί και ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ωστόσο λόγω  κωλύμματος του δικηγόρου του ζήτησε άλλη ημερομηνία για να εμφανιστεί.
 

ΠΗΓΗ: SDNA.GR