Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 07:48

Αστέρας Αρφαρών - Εράνη για μια θέση στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Αστέρας Αρφαρών ή Εράνη Φιλιατρών; Η απάντηση για το ποια θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α' τοπική θα δοθεί σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ή στις 8 αν φθάσουμε στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής.


Οι δύο ομάδες θα παίξουν σε αγώνα μπαράζ την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς ισοβάθμησαν με 33 βαθμούς στη ζώνη του υποβιβασμού και μοιράζονται τις νίκες τους στα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο.  Το ματς της χρονιάς θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο ουδέτερο γήπεδο του Διαβολιτσίου.
Διαιτητής θα είναι ο Δ. Νίκας με βοηθούς τους Κ. Αδαμόπουλο και Μ. Καρβούνη.
Να σημειωθεί ότι ο χαμένος του μπαράζ δεν… χάνεται οριστικά. Διότι αν η Κυπαρισσία ανέβει στη Γ' εθνική, τότε θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες από την Α' τοπική (Ακρίτας Κορώνης και Ασπρόχωμα). Θα πρέπει βέβαια να περιμένει ένα μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα των πρωταθλητών.  Και θα ξέρει ότι η τύχη του δεν εξαρτάται πια από τον ίδιο.
Σε Αρφαρά και Φιλιατρά ούτε που θέλουν λοιπόν να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στις δύο ομάδες λίγες ώρες πριν από τη σέντρα υπάρχει πίστη για την παραμονή.
Εκτός από πίστη, είναι φυσικό πάντως να έχουν και μεγάλο άγχος, μιας και θα παίξουν σε 90 λεπτά τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν. Ενα παιχνίδι, μια κατηγορία και σε τέτοιες περιπτώσεις τα στατιστικά και η φόρμα πάνε περίπατο.
Οι δύο μονομάχοι ολοκλήρωσαν με νίκες την Α' τοπική και μάλιστα εκτός έδρας.
Ο Αστέρας πέρασε νικηφόρα από το Διαβολίτσι επικρατώντας στο φινάλε με 2-1 του ΑΟΔ.
Η Εράνη πήρε τους τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα νικώντας με 1-0 το Μεσσηνιακό.
Αγωνιστικά, ο Στάθης Βανικιώτης στα Αρφαρά στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τον Κουρνέτα που είδε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος.
Ο έμπειρος τεχνικός προσμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα και να πετύχουν κάτι που πριν από λίγο καιρό έδειχνε εξαιρετικά δύσκολο, την παραμονή στην Α' τοπική/
Στον αντίποδα ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος θα παρατάξει ιδανική 11άδα. Η Εράνη έφθασε στο σημείο να παίζει για πρώτη φορά μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία και καλείται να δείξει χαρακτήρα, αποφεύγοντας έναν οδυνηρό υποβιβασμό.
Απαντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που έχει ένα μπαράζ, αλλά εμφανίζονται πεπεισμένοι για την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς.