Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 20:37

"Βούλιαξε" 2-1 τον Πανθρακικό και έκλεισε θέση στα πλέι οφ ο Αστέρας Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
"Βούλιαξε" 2-1 τον Πανθρακικό και έκλεισε θέση στα πλέι οφ ο Αστέρας Τρίπολης

To μυαλό τους στα πλέι οφ έχουν πλέον στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς μετά την κυριακάτικη (26/4) νίκη με 2-1 επί του Πανθρακικού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» μοιάζει απίθανο να μην τερματίσει η ομάδα του Στάικου Βεργέτη στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

 

Μετά από 32 αγωνιστικές, λοιπόν, οι Αρκάδες είναι πάντα στην τέταρτη θέση και έχουν 55 βαθμούς, την ίδια στιγμή που οι Θρακιώτες έχουν μπλέξει πια για τα καλά σε ό,τι αφορά την παραμονή. Οι «πράσινοι» έμειναν στους 37, βρίσκονται στη 15η θέση και το σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτώνται πια μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα στις δύο τελευταίες «στροφές» της κανονικής περιόδου. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο με σπουδαίες νίκες στο «σπίτι» της, όπως ήταν αυτές με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η ομάδα της Κομοτηνής δεν μπορεί να σταθεί στην κατηγορία, όταν δεν μπορεί να μαζέψει πόντους και εκτός έδρας.

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης κύλησε με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς τα καρέ του Αθανασιάδη, αλλά να μένει εντέλει στα... ρηχά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό ότι επιδίωκαν να διατηρήσουν χαμηλό ρυθμό στο ματς και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, όμως και εκείνοι με τη σειρά τους ήταν υποτονικοί επιθετικά. Μοιραία, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς θέαμα, συγκινήσεις και φυσικά σκορ.

Στην επανάληψη, οι Αρκάδες ανέβασαν «στροφές», όπως θα ανέμενε άλλωστε κανείς, και όσο κυλούσαν τα λεπτά ενέτειναν την πίεσή τους προς την εστία του Πανθρακικού. Τελικά, ο εξαιρετικός τη φετινή σεζόν Χερόνιμο Μπαράλες έδωσε πάλι τη λύση, καθώς με μία από τις γνωστές εντυπωσιακές του κεφαλιές στο 68' άνοιξε το δρόμο στους «κυανοκίτρινους» για το τρίποντο. Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων των γηπεδούχων, ήρθε και το 2-0 στο 73' από έναν ακόμη Αργεντινό, τον Μάρτιν Ρόλε, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία Μπαράλες και Μπαντιμπανγκά και με σουτ φάνηκε να εδραιώνει τη νίκη του Αστέρα.

Ο Πανθρακικός, πάντως, μείωσε στο 82' με το πλασέ του Τζάνη σε κενή εστία, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι περισσότερο, για να ολοκληρώσει μάλιστα και το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποτουρίδη στο 90'+1 με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τον Γρεβένη του Συνδέσμου Χαλκιδικής και τον Ακρίβο του Συνδέσμου Αθηνών.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (58' Φερνάντες), Μπαντιμπανγκά, Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Παντελιάδης), Μπαράλες, Ρόλε (86' Αλόκο).

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Κάσες), Ποτουρίδης, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ντιγκινί (67' Σερφά), Μπαϊκαρά, Ρομέου, Ιγκόρ, Χρήστου, Χασομέρης (65' Τζάνης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR