Κυριακή, 03 Μάιος 2015 21:17

Φουλ για Ευρώπη ο Ατρόμητος, 3-1 τον Πανιώνιο που έμπλεξε

Γράφτηκε από τον

Όταν έχει κέφια, έχει αποδείξει ότι είναι από τους πιο ποιοτικούς ξένους της Σούπερ Λίγκας. Ο λόγος για τον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος την Κυριακή (3/5) έδωσε μία εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση σκοτώνοντας μόνος του τον Πανιώνιο.

 

Ο Ατρόμητος νίκησε με 3-1 τους Νεοσμυρνιώτες και ο Ιταλός έκανε χατ τρικ. Φαίνεται πως όταν βλέπει τα «κυανέρυθρα» αφηνιάζει, καθώς είχε σκοράρει δις και στο ματς της Νέας Σμύρνης.

Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πιέστηκαν πολύ στο δεύτερο, αλλά κράτησαν και με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν την είσοδό τους στα πλέι οφ, δεδομένου ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει πάρει άδεια.

Όσο για τον Πανιώνιο ήταν ξανά άξιος της μοίρας του. Έγιναν παιδικά λάθη στην άμυνα, ενώ χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να έρθει η ισοφάριση. Ο Γκορμπούνοφ και η αστοχία στέρησαν από τους παίκτες του Ουζουνίδη πολλές φορές το γκολ και πλέον η ομάδα έχει μπλέξει πάρα πολύ κι ενώ απομένει μία αγωνιστική, αυτή με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Διακοπή πριν καλά καλά αρχίσει το παιχνίδι είχαμε στα πρώτα λεπτά. Αιτία ένα πανό που είχαν ανεβάσει οι φίλοι του Ατρομήτου και ζήτησε ο Ζαχαριάδης να κατεβεί. Επιστρατεύτηκαν οι παίκτες και ο Σπανός και τελικά οι εκκλήσεις τους εισακούστηκαν.

Μετά την επανέναρξη του ματς ο Ατρόμητος ήταν σαφέστατα ανώτερος. Η άμυνα του Πανιωνίου και ο Παπαδόπουλος δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη ακόμα και σε φάσεις που φαίνονταν εύκολες.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 18' με τον Ναπολεόνι να μην καταφέρνει με κεφαλιά από πολύ κοντά να σκοράρει. Λίγο πριν οι Νεοσμυρνιώτες είχαν δείξει τα δόντια τους σε μία αντεπίθεση, όταν ο Λαζαρίδης έκοψε τον Φούντα και στη συνέχεια ο Γκορμπούνοφ τον Κολοβό.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να είναι καλύτερος και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 37'. Ο Ναπολεόνι έκανε προσωπική προσπάθεια εξέθεσε τον Χατζηισαΐα, που είχε μπροστά του, και στη συνέχεια εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο με σουτ εκτός περιοχής.

Μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δηλαδή για ένα τέταρτο περίπου λόγω και των έξι λεπτών καθυστέρησης, ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος. Απείλησε τρεις φορές με την τελευταία να είναι και η μεγάλη του ευκαιρία, όταν στο 45'+3 ο Μπακασέτας ξεμαρκαρίστηκε στην περιοχή κι έκανε ένα άψυχο πλασέ.

Επί της ουσίας το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Πανιώνιος μπήκε γνωρίζοντας ότι πρέπει να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό κι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52' με τον Φούντα.

Οι Νεοσμυρνιώτες έπαιζαν πολύ από τα αριστερά με τον νεαρό. Ο Κιβρακίδης αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα στο μαρκάρισμά του και συνήθως τον ξεχνούσε στην πλάτη του.

Στο 67' είχαμε νέα διακοπή στο ματς. Αιτία το πανό που ανέβηκε ξανά και τα δυναμιτάκια που πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του Ατρομήτου. Η κατάσταση ξέφευγε με τον Σπανό να πηγαίνει να ηρεμήσει τον κόσμο και να δέχεται μέχρι και αντικείμενα!

Τελικά το ματς συνεχίστηκε μετά από τουλάχιστον δέκα λεπτά και από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες χάνοντας η μία μετά την άλλη κυρίως για τους φιλοξενούμενους. Κολοβός και Φούντας δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις φάσεις που είχαν και τελικά αυτό κόστισε.

Στο 90'+7 ο Ναπολεόνι έκανε ωραία κίνηση, πήρε την μπάλα εκεί που ήθελε και τελείωσε τη φάση άψογα για το 2-0. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ιταλός έγραψε το 3-0 με εκπληκτική προσωπική ενέργεια. Η μόνη απάντηση του Πανιωνίου ήταν η μείωση του σκορ σε 3-1 στο 90'+14 με πλασέ του Κολοβού.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), βοηθοί οι Κούλα (Ξάνθης) και Σταθόπουλος (Ηλείας), ενώ τέταρτος ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 40' Λαζαρίδης, 83' Αγκουαζί- 39' Μπακασέτας, 40' Μητρόπουλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Κατσουράνος, Μπρίτο (66' Καραμάνος), Πίτου Γκαρσία (86' Δημούτσος), Ούμπιντες, Καράσκο (53' Αγκουαζί), Ναπολεόνι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος (84' Καθάριος), Φούντας, Μπακασέτας, Μπουμάλ (63' Γιάννου), Κολοβός.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR