Κυριακή, 03 Μάιος 2015 21:34

Oριστικά εκτός Ευρώπης ο ΠΑΣ, κράτησε το μηδέν ο υποβιβασμένος Εργοτέλης

Γράφτηκε από τον
Oριστικά εκτός Ευρώπης ο ΠΑΣ, κράτησε το μηδέν ο υποβιβασμένος Εργοτέλης

Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες κόντρα στον Εργοτέλη είχε ουσία φυσικά μόνο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήθελε τη νίκη για να συνεχίζει να έχει ελπίδες να τερματίσει στην 5η θέση, προκειμένου να διεκδικήσει δικαστικά την μη εξασφάλιση της άδειας και να βγει στην Ευρώπη.

 

Ωστόσο οι Ηπειρώτες που έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο μέρος, είδαν τους Κρητικούς, που παρόλο που δεν είχαν το κίνητρο, λόγω του υποβιβασμού τους, να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ στην επανάληψη. Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κυριακάτικη (3/5) αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ήθελαν οι Ηπειρώτες, που πήγαν στους 53 βαθμούς και έχασαν πλέον κάθε ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο κόσμος όμως που βρέθηκε στο γήπεδο και καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του συλλόγου, Γιώργου Χριστοβασίλη καθαρά για το θέμα της άδειας, αποθέωσε τους παίκτες, αλλά και τον Γιάννη Πετράκη για την φετινή συνολική τους προσπάθεια.

Ανώτερος αγωνιστικά ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε όμως να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ παραλίγο να βρεθεί και πίσω στο σκορ στην επανάληψη με τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβαίνουν. Καρδιοχτύπτια στο πρώτο ημίχρονο με τους Μιχαήλ και Λουβιόν να στέκονται «βράχοι» και να διώχνουν προ της γραμμής.

Ιδιαίτερα απειλητικοί ήταν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αναγκάζοντας τον Σαράνοφ να τρέχει. Στο 15’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή με τον Ίλιτς να περνά την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, όμως ο Σέρβος πρόλαβε και γύρισε για να διώξει σωτήρια, ενώ ο πορτιέρο των Κρητικών είπε «όχι» και στον Μανιά τρία λεπτά αργότερα, πραγματοποιώντας πολύ ωραία απόκρουση στην κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΣ. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε και στο 29’ να βρει δίχτυα, αλλά υπό την πίεση και του Μποέ, σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του στο 33’.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του στην επόμενη φάση, στο 33’, όταν ο Γιουσούφ «έκλεψε», πήγε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Τα καρδιοχτύπια όμως μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα στην αντίπαλη πλευρά, αφού στο 34’ ο Λουβιόν ήταν αυτός που κατάφερε να διώξει προ της γραμμής πριν γίνει απειλητικός ο Κοροβέσης.

Μία καλή κεφαλιά του Μπέριου (42’) και ένα αξιόλογο σουτ του Ακόστα (45’) στη συνέχεια ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΣ μέχρι και την ανάπαυλα, όπου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Αποφασισμένοι για το γκολ μπήκαν όμως και στην επανάλήψη οι γηπεδούχοι, που δεν κατάφεραν όμως να αιφνιδιάσουν στο 46΄με τον Τζημόπουλο να βγαίνει στο τετ α τετ με τον Σαράνοφ και να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέχρι να φτάσουμε στο 73’, όπου ο Εργοτέλης «ξύπνησε» για ένα δίλεπτο. Με ένα πολύ ωραίο σουτ του Χαντί απείλησε την εστία του Βελλίδη, που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιουσούφ είχε ένα άστοχο σουτ.

Στο 87’ και πάλι οι Κρητικοί βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αναγκάζοντας τον πορτιέρο των Ηπειρωτών σε νέα απόκρουση σε σουτ του Γιουσούφ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ είχε μία καλή στιγμή στο 79΄με τον Σαπαλίδη, που «κόλλησε» όμως και αστόχησε με κεφαλιά από ιδανική θέση. Τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δασκαλόπουλο να δίνει το σύνθημα για την αποθέωση των Ηπειρωτών από τον κόσμο τους για τη φετινή τους προσπάθεια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) με βοηθούς τους Ζυγούρη (Αιτ/νίας) και Παστρωμά (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Σπάθας (Πειραιά).

Κίτρινες: 82’ Τζημόπουλος, 86’ Μπέριος, 90’+4΄Σαράνοφ – 90’+5’ Βελλίδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (76’ Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Ακόστα (81’ Κρητικός), Κοροβέσης (71’ Γιάκος), Τσυκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λυκογιάννης, Λουβιόν, Πίτσος, Μπόε, Καζναφέρης (57’ Χαλκιαδάκης), Χάντι, Γιουσούφ, Ολαϊτάν, Κούτρης (81’ Γκέντσογλου).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR