Κυριακή, 03 Μάιος 2015 21:56

Βαθμός παραμονής για την Κέρκυρα, 1-1 με τον Παναθηναϊκό που έπεσε στην τρίτη θέση...

Γράφτηκε από τον

Στη Σούπερ Λίγκα θα βρίσκεται και του χρόνου η Κέρκυρα! Οι Φαίακες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (3/5) και πήραν τον βαθμό που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους.

 

 

Αντίθετα, το «τριφύλλι», αν και προηγήθηκε με το πολύ ωραίο γκολ του Καρέλη και είχε τις ευκαιρίες και για κάτι καλύτερο στο πρώτο μέρος, έδειξε για άλλο ένα ματς να μένει από δυνάμεις στην επανάληψη κι άφησε άλλους δύο βαθμούς μακριά από τη Λεωφόρο και παράλληλα τη 2η θέση στον ΠΑΟΚ.

 

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να ισοφαρίζει τελικά από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Κόντος για χέρι του Μπούρμπου.

 

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα, με τον Καρέλη να δείχνει αποφασισμένος να καλύψει το κενό του Μπεργκ. Ο Νίνης ήταν αυτός που προσπαθούσε να τον βοηθήσει περισσότερο να γίνει απειλητικός, με τον Ατζαγκούν να ψάχνει επίσης τον τρόπο να τον τροφοδοτήσει.

 

Παρ’ όλα αυτά, παρά το θετικό ξεκίνημα, οι «πράσινοι» είδαν την Κέρκυρα να δημιουργεί σημαντικότερες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενη και την αστάθεια που έδειχνε ο Στιλ στα πρώτα λεπτά. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος στο 7ο λεπτό, αν ο Μαρκόφσκι ήταν πιο ψύχραιμος προ κενής εστίας, ενώ αντίθετα στο 18’ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Καϊκούτ.

 

Αφού οι Φαίακες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ο Καρέλης τους «τιμώρησε» με το πολύ ωραίο γκολ του στο 22’. Ο Νίνης προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στη συνέχεια, όταν οι συμπαίκτες του ήταν ακόμα «ζεστοί», αλλά ο Σέτκους δεν επέτρεψε νέα παραβίαση.

 

Το ίδιο έκανε και ο Στιλ, που λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου κράτησε το 1-0 στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντου.

 

Το «τριφύλλι» ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερο στο πρώτο μέρος, με τις τελικές προσπάθειες να είναι 8(6) – 5(3) υπέρ του, αλλά αφού δεν έφτασε στο δεύτερο γκολ, μπήκε σε μπελάδες στην επανάληψη.

 

Κι αυτό γιατί, για ακόμα μία φορά, έδειξε να ρίχνει στροφές, όχι για να κάνει συντήρηση δυνάμεων, αλλά γιατί… έμεινε από δυνάμεις.

 

Ο Αναστασίου προσπάθησε να τον φρεσκάρει, αλλά η επιλογή του μόνο σε καλό δεν του βγήκε! Κι αυτό γιατί ο Μέντες, δύο λεπτά αφότου πέρασε αλλαγή, άφησε το Χαβίτο να… αλωνίζει, μέχρι να βγάλει την μπαλιά στον Κόνστο στο 61’, με τον Μπούρμπο να σταματά πέφτοντας την προσπάθειά του με το χέρι, χαρίζοντας το πέναλτι που ο Κόντος μετέτρεψε στο 1-1.

 

Ο Μπερίσα έκανε επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, που έμοιαζε ανήμπορη να απειλήσει με αξιώσεις, αφήνοντας άλλους δύο βαθμούς.

 

Διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου), με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Γιάννη Σίπκα (Πέλλας), ενώ τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας).

 

Κίτρινες: 37’ Νίνης, 49’ Ατζαγκούν, 61’ Μπούρμπος, 75’ Μέντες – 52’ Ντιόγκο, 78΄Ντιμιτρόφσκι

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Ντιόγκο, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Καρντόσο (66’ Κρητικός), Χαβίτο, Κόντος (79’ Φάμπιο), Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46’ Ζορμπάς).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ατζαγκούν (76’ Ντίνας), Πράνιτς (58’ Μέντες), Ζέκα, Νίνης, Κλωναρίδης, Καρέλης (80’ Μπερίσα).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR