Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2015 09:21

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Στον τελικό Μηχανικοί και Genesis - η ταυτότητα των δύο ημιτελικών

Γράφτηκε από τον

Στο τελικό του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει ο δήμος Καλαμάτας προκρίθηκαν οι Μηχανικοί και η Genesis Κάρβουνα Μπούνας μετά τις νίκες που πέτυχαν επί της Agrovim και της Alarms.gr.


Προχθές στο δημοτικό γήπεδο "Παναγιώτης Μπαχράμης" έγιναν δύο αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια, με το δεύτερο, αυτό ανάμεσα στη Genesis Κάρβουνα Μπούνας και την Alarms.gr να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η επιτροπή πρωταθλήματος να γνωστοποιήσει την ημέρα που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στους Μηχανικούς και τη Genesis Κάρβουνα Μπούνας, καθώς επίσης και ο μικρός τελικός στον οποίο θα αναμετρηθούν η Agrovim με την Alarms.gr.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε στους δύο ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - AGROVIM 3-1

Στο πρώτο ημίχρονο έβαλαν οι Μηχανικοί τις βάσεις για την επικράτηση, σημειώνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Η Agrovim δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε στην επανάληψη με μεγαλύτερη πίεση να φτάσει στην ισοφάριση, κατόρθωσε να μειώσει σε 2-1, όμως οι Μηχανικοί στην εκπνοή έβαλαν και 3ο γκολ και πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό.
Στο 13' ο Γρηγορόπουλος έκανε την μπροστινή συρτή πάσα στον Ξενάκη και αυτός χωρίς καθυστέρηση σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 24' σέντρα του Αγγελόπουλου ο Παναγιωτόπουλος μόνος σχεδόν στο β' δοκάρι με διαγώνια κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 26' ο Ε. Κοστρένι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αλευρά, όμως η μπάλα από το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Νταγιόπουλος έκανε συρτή σέντρα στην περιοχή και ο Πολυμενέας που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με φαλταριστό συρτό σουτ "έγραψε" το 2-0. Στο 43' διαγώνιο σουτ Λούλι μέσα από την περιοχή η μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 49' ο Ντοριάν έκανε τη σέντρα και ο Ε. Κοστρένι με συρτό σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1. Μεγάλη ευκαιρία για γκολ έχασε στο επόμενο λεπτό ο Παναγιωτόπουλος, όταν μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και φάτσα με το Γιαννόπουλο, σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Ξενάκης και έδιωξαν τη μπάλα οι αμυντικοί.
Στο 79' ο Γρηγορόπουλος με ωραία μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον Μαρινάκη, αυτός με "κούρσα" μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
• Στο 54' σε μαρκάρισμα του Νάτση στον Καρδάση, δημιουργήθηκε ένταση, καθώς οι Μηχανικοί ζήτησαν να δοθεί κάρτα, είχε ήδη κίτρινη, αλλά ο διαιτητής Τσουλάκος δεν έδειξε τίποτα, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Βεργινάδης, το οποίος απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Δ. Τσακόπουλος, Δ. Τάγαρης.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Αλευράς, Ηλ. Παπακωνσταντίνου, Αγγελόπουλος, Σακκάς, Μπάλλας, Παναγιωτόπουλος (61' Μαρινάκης), Νταγιόπουλος, Καρδάσης, Πολυμενέας, Γρηγορόπουλος, Ξενάκης.
AGROVIM: Γιαννόπουλος, Γκ. Κοστρένι, Αραπάκης, Λούτα, Τελέκου, Π. Ντίνι, Νάτσης, Αργυρόπουλος, Ντοριάν, Λούλι, Ε. Κοστρένι.

GENESIS ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΠΟΥΝΑΣ - ALARMS.GR 1-1 (κ.α.) 3-0 (στα πέναλτι)

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Alarms.gr, λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.
Εφτασε στην ισοφάριση στο 2' των καθυστερήσεων και στην επόμενη φάση λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ με τον Παυλόπουλο, όμως η προσπάθεια του δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Κατάφερε όμως να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι και να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση. Ομως ο τερματοφύλακας Κριαράς αποδείχθηκε μοιραίος, όπως και στο γκολ που δέχθηκε στην κανονική διάρκεια του ματς, έτσι και στα πέναλτι δεν κατάφερε σε δύο από αυτά, παρότι βρήκε την μπάλα να γλιτώσει τα γκολ.
Η Genesis Κάρβουνα Μπούνας κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο α' ημίχρονο και παρά τις προσπάθειες των παικτών της στο υπόλοιπο διάστημα δεν μπόρεσε να σημειώσει και άλλο γκολ. Είχε την τύχη με το μέρος της στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.
Στο 31' μπροστινή μπαλιά του Οικονόμου στον Παυλόπουλο, μπήκε στην περιοχή, σούταρε υπό την πίεση αμυντικών και ο Κριαράς κατόρθωσε να αποκρούσει. Ενα λεπτό μετά ο Δέδες εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Στασινός με κεφαλιά σκόραρε, αφού ο Κριαράς φάνηκε αρχικά πως θα μπλόκαρε την μπάλα, όμως του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 66' ο Παυλόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ. Στο 82' ο Πίκουλας κέρδισε την μπάλα σε διεκδίκηση με αντίπαλο του και πάσαρε στον Παυλόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1. Μετά από ένα λεπτό ο Οικονόμου τροφοδότησε τον Παυλόπουλο, αυτός έξω από την περιοχή και πλάγια ξέφυγε από αμυντικούς και βλέποντας εκτός εστίας τον Χατζή σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Τα πέναλτι

Με το 1-1 ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου η Alarms.gr ξεκίνησε πρώτη τη διαδικασία με τον Παυλόπουλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Παλαμάρας ευστόχησε παρότι ο Κριαράς βρήκε την μπάλα με τα πόδια και έγινε έτσι το 1-0. Το δεύτερο πέναλτι εκτέλεσε ο Γιαννόπουλος για να αποκρούσει ο Χατζής και μετά ο Μάνα ευστόχησε για το 2-0, παρότι ο Κριαράς απέκρουσε αρχικά την μπάλα. Το επόμενο πέναλτι εκτέλεσε ο Οικονόμου στέλνοντας την μπάλα στη ρίζα του κάθετου δοκαριού ο Φασουλής με ωραία εκτέλεση διαμόρφωσε το 0-3 και έδωσε την πρόκριση στη Genesis Κάρβουνα Μπούνας.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ε. Μακρής με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο και Α. Καυκά.
GENESIS: Χατζής, Κάτσος, Ξυπόλυτος (58' Φασουλής), Παλαμάρας, Μάνα, Δέδες (79' λ.τρ. Μπαρμπίτσας), Ντανταβασίλης, Στασινός (35' λ.τρ. Τενέντες), Καούνης, Γκότσης, Δελφάκης.
ALARMS.GR: Κριαράς, Παρασκευόπουλος (45' Μπουραντώνης), Καραμπάγιας, Μαντούκας (79' Γιαννόπουλος), Μανιάτης, Καλατζής, Πουρσανίδης, Πίκουλας, Παυλόπουλος, Οικονόμου, Γεωργόπουλος (51' Βλάχος).
• Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τον πατέρα του υπεύθυνου της ομάδας Alarms.gr Βασίλη Ντάκουρη, Βαγγέλη που έφυγε από τη ζωή.