Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2015 08:29

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Χρήστο Καλαντζή

Γράφτηκε από τον

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Χρήστο Καλαντζή. Ο έμπειρος επιθετικός αποφάσισε στα 33 του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κλείνοντας την πλούσια καριέρα του στην ομάδα που τη ξεκίνησε, την Καλαμάτα.

"Ναι σταματάω είναι οριστικό. Δεν μπορώ να δώσω πια κάτι και δεν υπάρχουν και οι συνθήκες", λέει στην "Ε"  ο Καλαντζής, ο οποίος σίγουρα  θα ήθελε να συμβεί αυτό μια άνοδο στη Β' εθνική.
Γι' αυτό άλλωστε μεταπείστηκε πριν από δύο χρόνια να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Τώρα όμως η απόφασή του είναι οριστική και η "Μαύρη Θύελλα" χάνει έναν από τους ποιοτικούς παίκτες που είχε στο ρόστερ της τα τελευταία χρόνια.
Ο Καλαντζής έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Α' εθνική,  έχει παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας με τη Λάρισα το 2007.  Θα μπορούσε να έχει στη συλλογή του και ένα δεύτερο τρόπαιο με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως του το στέρησε η διαιτησία στον τελικό με τον Ολυμπιακό.  Ακόμα έχει αγωνιστεί στην Κέρκυρα και τον Ατρόμητο.  Στην Καλαμάτα αγωνίστηκε οχτώ συνολικά χρόνια, τα έξι πριν ανοίξει τα… φτερά του για τη Λάρισα και τα δύο τελευταία στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Πλέον δεν σκοπεύει να κάνει κάτι στο άμεσο μέλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου (π.χ. προπονητής) και θα αφοσιωθεί στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Η Καλαμάτα θα πρέπει λοιπόν να ψάξει και για τον αντικαταστάτη του στο μεταγραφικό παζάρι.

Πολλές αποχωρήσεις

Εκτός από τον Καλαντζή, παρελθόν για τη "Μαύρη Θύελλα" είναι και οι Πάππος, Τσάτσος (πήγε στον Τσικλητήρα Πύλου), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Κορκοντζέλος, Τσιφλίδης, Λαζάρου και Μαρτίνος.
Η Μεσσηνιακή ομάδα θα πορευτεί τη νέα σεζόν με Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Ο Γιώργος Ράλλης και ο Κώστας Κλάδης έχουν καθημερινές επαφές ώστε να γεμίσει άμεσα το ρόστερ, με δεδομένο ότι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα ξεκινήσει στο Στάδιο η προετοιμασία.
Ορισμένοι από τους παίκτες που ενδέχεται να αποκτηθούν είναι οι Νινιός, Αριστομενόπουλος, Πιτσιλής, Σταματελόπουλος.