Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015 13:54

Παναθηναϊκός: Έχει «θέμα» με τον Στιλ

Γράφτηκε από τον

Το ματς της Τετάρτης με την Ουντινέζε «έδειξε», μεταξύ άλλων, πως ο Στέφανος Κοτσόλης έχει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για να ξεκινήσει κάτω απ' τα «πράσινα» γκολπόστ τουλάχιστον στο πρώτο ματς με την Μπριζ στη Λεωφόρο.


Κι αυτό διότι ο Λουκ Στιλ εξακολουθεί να μην είναι ακόμη απολύτως καλά, ελέω του προβλήματος στη μέση του, που «επέστρεψε» απ' τη δεύτερη κιόλας μέρα της προετοιμασίας και του στέρησε την παρουσία του στο πρώτο μισό της. Ο Αγγλος γκολκίπερ έκανε για αρκετές μέρες μόνο τα... απαραίτητα στην προπόνηση, δηλαδή συντήρηση συν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη μέση του, στην οποία έχει μια μικρή κήλη, που συχνά-πυκνά τον εμποδίζει στις κινήσεις του.
Τα τελευταία 24ωρα ο Στιλ «ανέβασε» κάπως τις προπονήσεις του (χθες έκανε ατομικό με τον Βαγγέλη Λάππα και δεν συμμετείχε στο διπλό), αλλά ακόμη δεν είναι στο 100%. Ο Αναστασίου σκοπεύει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, για να δει εάν θα είναι καλύτερα και να πάρει μετά την οριστική του απόφαση. Δύσκολα πάντως θα είναι σε θέση να πάρει φανέλα βασικού ως την Τρίτη. Αν δε οι ενοχλήσεις συνεχιστούν και το πρόβλημα του 30χρονου άσου δεν ξεπεραστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να «ωριμάσει» ακόμη περισσότερο η ιδέα για την απόκτηση τερματοφύλακα ως τα τέλη Αυγούστου. Κάτι που προς το παρόν (μένει) στο συρτάρι...

Οι 3 διορθώσεις εν όψει Μπριζ!

Οι ουκ ολίγες αμυντικές δυσλειτουργίες που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην προχθεσινή, τελική πρόβα με την Ουντινέζε προσέθεσαν, δεδομένα, σημαντικούς προβληματισμούς στον Γιάννη Αναστασίου και στο τιμ του λίγο πριν από τις μάχες με την Μπριζ. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν «κλόνισαν» τον απόλυτο βαθμό εμπιστοσύνης στην ομάδα τους και πολύ περισσότερο τη βεβαιότητά τους πως την προσεχή Τρίτη, το πρώτο ραντεβού με τους Φλαμανδούς, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι... Διότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι «διαφορετικός» τόσο ως προς την τακτική προσέγγιση του αγώνα όσο κι ως προς τον βαθμό συγκέντρωσης/συνολικής λειτουργίας και πιθανότατα και ως προς τα πρόσωπα.

Ο 41χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του συζήτησαν πολλή ώρα μετά τον αγώνα αλλά και χθες στο Κορωπί για τα κακώς κείμενα στον αγώνα με τους Ιταλούς, τις διορθώσεις που θα πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες και κυρίως τις αλλαγές που σκέφτεται ο Αναστασίου για να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό που θέλει κόντρα σε μια πολύ επικίνδυνη, physical ομάδα, που θα προσπαθήσει να βάλει από νωρίς «δύσκολα» στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Αναστασίου επέλεξε να μην αναλύσει χθες στους παίκτες του το ματς με την Ουντινέζε. Θα το πράξει στην αυριανή, διπλή προπόνηση, μπαίνοντας πλέον στις λεπτομέρειες, τόσο των λαθών που έγιναν όσο και του τρόπου με τον οποίον θα παίξει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης. Ηδη στο μυαλό του υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το τι θα πρέπει να αλλάξει.

1. Το πρώτο και βασικό «αγκάθι» στην ανασταλτική εικόνα του Παναθηναϊκού είναι το κάκιστο αμυντικό transition που έβγαλαν οι «πράσινοι» σε όλα τα φιλικά τους. Σε πολλά διαστήματα των αγώνων με Μπριζ, Αγιαξ, Ουντινέζε, ακόμη και με τον Λεβαδειακό, ο Παναθηναϊκός έδειξε «ευάλωτος» στις μεταβάσεις του απ' την επίθεση στην άμυνα όποτε χανόταν η μπάλα και η πρώτη σκέψη που αρχίζει να «ωριμάζει» είναι η αλλαγή ρότας των όσων δοκίμασε ο Αναστασίου την τελευταία εβδομάδα. Και η εφαρμογή απ' το πρώτο παιχνίδι με τους Βέλγους του πολύ πιο «σφικτού» 4-3-2-1, ως ένα ουσιαστικό «αντίδοτο» στο προβληματικό transition, αλλά και στον «γεμάτο» άξονα της Μπριζ με πέντε χαφ.

2. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιο πιθανή πλέον η παρουσία του Κουτρουμπή στον άξονα μαζί με τον Λαγό, προκειμένου να αποκτήσει η μεσαία γραμμή περισσότερο «ύψος» (στις στημένες και στην πρώτη μπαλιά) και να γίνει συνολικά πιο «aggressive». Σε αυτήν την περίπτωση θα μείνει εκτός ένας εκ των Νίνη ή Ατζαγκούν.

3. Επίσης, θα δοθούν οδηγίες: στον Σάντσεθ να μην ανεβάζει υπερβολικά ψηλά την άμυνα και να δίνει λίγο μεγαλύτερο «βάθος» (εκτός αν υπάρχουν τουλάχιστον δύο αμυντικά «στηρίγματα» σε κοντινή απόσταση), στον Βέμερ να έχει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία και στους χαφ να παίξουν πιο «κλειστά» και κοντά για να «μικρύνουν» οι αποστάσεις στις γραμμές. Ακόμη, είναι δεδομένο πως στις προπονήσεις των επόμενων ημερών θα «κατέβουν» ο ρυθμός και η ένταση (σε σχέση με το έντονο πρόγραμμα της περασμένης εβδομάδας), ούτως ώστε η ομάδα να είναι πιο φρέσκια στα τρεξίματά της, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα έχει επιπλέον ματς στα πόδια του.

Πηγή: sentragoal.gr