Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015 10:19

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": «Πρώτα να γίνουμε ομάδα...», λέει ο Αρις Γαλανόπουλος

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": «Πρώτα να γίνουμε ομάδα...», λέει ο Αρις Γαλανόπουλος

Το 2015 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Αρη Γαλανόπουλο και την οικογένειά του, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκτήσει και τρίτο μέλος.

Μετά από μία ολόκληρη δεκαετία ποδοσφαιρικής περιπλάνησης ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, ο πολύπειρος μέσος επιστρέφει όχι μόνο στη γενέτειρά του αλλά και στην ομάδα που ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ πως είναι η αγαπημένη του.
«Οι δεσμοί με τη «Μαύρη Θύελλα» δεν κόπηκαν ποτέ, απλά λόγω απόστασης έγινα κι εγώ ένας από τους πολλούς... δορυφόρους της. Υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται ακόμα γι’ αυτήν την ομάδα και μία από τις φετινές προκλήσεις είναι να τον έχουμε μαζί μας στο γήπεδο» ανέφερε αρχικά ο 33χρονος αμυντικός μέσος, που όπως ήταν φυσικό επωμίστηκε άμεσα το ρόλο του ηγέτη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου: «Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από μένα. Αυτός ήταν, άλλωστε και ο λόγος που γύρισα, για να δώσω κάτι παραπάνω. Με όσα είχα ακούσει όλα τα προηγούμενα χρόνια περίμενα να βρώ την ομάδα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα».
Ο ίδιος είχε συζητήσει ξανά με τους ιθύνοντες της «Μαύρης Θύελλας» τα δύο προηγούμενα καλοκαίρι αλλά τότε δεν είχε βρεθεί σημείο επαφής. Πολλοί είχαν υποστηρίξει, μάλιστα, ότι η διαφωνία αφορούσε κυρίως το οικονομικό, κάτι που ο Γαλανόπουλος διαψεύδει: «Ηταν τελείως διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης και σε καμία περίπτωση δεν κουβεντιάσαμε γύρω από το οικονομικό. Δεν έχω βάλει ποτέ τα χρήματα πάνω από τη «Μαύρη Θύελλα», ούτε και πρόκειται να το κάνω ποτέ. Απλά φέτος υπήρχε ειλικρινές ενδιαφέρον από τη διοίκηση, ενώ βοήθησαν και οι συνθήκες, από τη στιγμή που είμαι πλέον μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας».
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση κρατά φέτος χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ο πολύπειρος μέσος απέφυγε και αυτός να κάνει λόγο για ξεκάθαρο στόχο, υποστηρίζοντας πως για την ώρα προέχουν άλλα πράγματα: «Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι γίνουμε ομάδα. Είμαστε σχεδόν όλοι νεοφερμένοι και ακόμα δεν γνωριζόμαστε καλά, καλά με τα μικρά μας ονόματα. Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος μέχρι να γίνουμε αυτό που εγώ περιμένω, ένα δυνατό σύνολο που θα προσπαθεί και θα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις μέσα στο γήπεδο. Στο κάτω, κάτω αυτό ζητάει και ο κόσμος, να βλέπει μία ομάδα που θα παίζει με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ότι βάζουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, θα προχωρήσουμε βήμα, βήμα κοιτάζοντας πάντα μπροστά και όχι πίσω μας».
Από την ημέρα που έφυγε στη «Μαύρη Θύελλα» έχουν αλλάξει πολλά, όπως όμως λέει και ο ίδιος υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που του θυμίζουν έντονα την προ δεκαετίας εποχή: «Είμαστε αναμφίβολα τυχεροί όσοι προλάβαμε τις καλές εποχές στην Α’ Εθνική και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που άντεξαν στο χρόνο με πιο πολύτιμο την ποδοσφαιρική κληρονομιά εκείνης της εποχής, που κρατά την ομάδα της Καλαμάτα σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να μην υπάρχει ένας ισχυρός παράγοντας όπως ήταν ο κύριος Παπαδόπουλος την εποχή που ξεκινούσα, αλλά όλοι όσοι απαρτίζουν τη σημερινή «Μαύρη Θύελλα» προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν για το καλύτερο».
Αντί επιλόγου ο Αρης Γαλανόπουλος υπόσχεται μία ομάδα που θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να σταθεί αντάξια της βαριάς φανέλας και της ιστορίας της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας: «Εκείνο που μπορώ σε αυτή τη φάση να υποσχεθώ είναι ότι θα γίνει μία πολύ δυνατή προσπάθεια από όλους μας με στόχο το καλύτερο. Ο καθένας από τη μεριά του και το ρόλο που έχει μέσα στην ομάδα θα προσπαθήσει να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων και της ιστορίας της «Μαύρης Θύελλας». Μακάρι να έχουμε δίπλα μας και τον κόσμο, που για τη συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί κάτι περισσότερο από τον δωδέκατο παίκτη».