Σάββατο, 22 Αύγουστος 2015 21:35

Ποδαρικό με το... δεξί ο Αστέρας Τρίπολης, 2-0 στην Κομοτηνή

Γράφτηκε από τον
Ποδαρικό με το... δεξί ο Αστέρας Τρίπολης, 2-0 στην Κομοτηνή

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Αστέρας Τρίπολης και μάλιστα σε μία έδρα που δεν είχε πάρει ποτέ τη νίκη έως τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Το απόγευμα του Σαββάτου (22/8) οι Αρκάδες νίκησαν με 2-0 τον Πανθρακικό και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσουν όπως θα ήθελαν τη σεζόν έστω κι αν δεν εντυπωσίασαν.

 

 

Τα περισσότερα από τα αποκτήματα της ομάδας βοήθησαν αρκετά. Μπερτόλιο και Γιάννου σκόραραν στο ντεμπούτο τους, ενώ ο Χαμντανί ήταν καλός και από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ. Ορεξάτος μπήκε και ο Φούντας και ο μόνος που πέρασε απαρατήρητος ήταν ο Λανθαρότε.

 

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τον Πανθρακικό. Ο Παπαχρήστος δεν φάνηκε, όπως και ο Χαβίτο, ενώ στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παλιοί. Τζάνης και Ροτζέριο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ήταν φυσιολογικό να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί ο Ιγκόρ που ήταν απελπιστικά μόνος του.

 

Καλύτερος παρουσιάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο. Οι Αρκάδες κέρδισαν τις μάχες στον χώρο του κέντρου και έτσι πήραν και τα ηνία του αγώνα.

 

Παρόλα αυτά η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Πανθρακικό, ο οποίος στο 7' άγγιξε το γκολ με τον Ιγκόρ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη αξιόλογη φάση σε όλο το υπόλοιπο 45λεπτο.

 

Ο Αστέρας όσο περνούσαν τα λεπτά πατούσε και καλύτερα στα πόδια του. Τελικά εξαργύρωσε την υπεροχή του στο 25' με τον Μπερτόλιο να σκοράρει σε μία φάση που υπάρχει υποψία επιθετικού φάουλ. Όπως και να έχει η άμυνα του Πανθρακικού και κυρίως ο Αθανασιάδης όφειλαν να έχουν αντιδράσει καλύτερα.

 

Για λίγα λεπτά οι παίκτες του Ρόκα δεν μπορούσαν να συνέλθουν και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ. Η μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 36' όταν ο Σερφά με το κεφάλι έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Μάσα.

 

Τα προβλήματα του Πανθρακικού ήταν πολλά. Το κυριότερο ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του. Οι μέσοι του δεν λειτουργούσαν καλά και δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κάνει την προσωπική ενέργεια.

 

Επί της ουσίας δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρόκα παρενέβη στο παιχνίδι και προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, χωρίς όμως να καταφέρει να φτιάξει τις ανορθογραφίες που υπήρχαν.

 

Ο Αστέρας με τον Ιγκλέσιας να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και να κερδίζει τις μάχες κατά κράτος πήγαινε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και στο 63' εκανε και το 2-0. Σκόρερ ο Γιάννου στο ντεμπούτο του με τους Αρκάδες από κοντά με δεύτερη προσπάθεια.

 

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, αφού με την εικόνα που είχαν οι Θρακιώτες, δύσκολα θα κατάφερναν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Στο 77', πάντως, ο Μπερτόλιο από μία απερισκεψία άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

 

Ούτε αυτό, όμως, ήταν αρκετό για να μπει ξανά στο παιχνίδι ο Πανθρακικός. Στα τελευταία λεπτά πίεσε και προσπάθησε να βρει κάποιο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), βοηθοί οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Γρεβένης (Χαλκιδικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Κύζας (Δράμας).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσης, Μεχία, Ροτζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Τορμένα), Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (64' Φούντας), Γιάννου.