Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2015 08:37

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους... μνηστήρες του τίτλου στην 3η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον

Με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι τρεις μνηστήρες του τίτλου παίζουν μακριά από την έδρα τους, ο Πάμισος στην Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό, η πρωταθλήτρια Κυπαρισσία έχει ντέρμπι στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα και ο Τσικλητήρας Πύλου εκδράμει στο Διαβολίτσι. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει και στο  Μελιγαλά μεταξύ του τοπικού Εθνικού και του Μεσσηνιακού, ενώ καλαματιανό ντέρμπι έχουμε σήμερα το βραδάκι στο "Π. Μπαχράμης" ανάμεσα σε Α.Ο. Φαραί και Απόλλωνα που παραμένουν δίχως βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.
Η Ανδρούσα με όπλο την έδρα της θα επιδιώξει μία ακόμη νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλο Αστέρα Αρφαρών, ενώ αμφίρροπο προμηνύεται το ματς ανάμεσα στη Σπερχογεία και τον Μιλτιάδη. Τέλος, ο Πανθουριακός που έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δείχνε να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο Δώριο.
Ας δούμε αναλυτικά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τα νέα των ομάδων:

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Το πάλεψε μέχρι τέλους η Ανδρούσα στην Κυπαρισσία και κρατά την καλή εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές. Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή με καλή ψυχολογία θα προσπαθήσει να πάρει το ματς με τον Αστέρα στην έδρα της, αφού πρόκειται για μία ομάδα στα μέτρα της. Στόχος λοιπόν είναι μόνο το τρίποντο
όπως έγινε και στην πρεμιέρα με τον Α.Ο. Φαραί.
Η Ανδρούσα πάντως θα έχει μία πολύ σημαντική απουσία μιας και θα λείψει ο έμπειρος Ηλίας Ηλιόπουλος που αποβλήθηκε στην Κυπαρισσία. Ο Αστέρας έδειξε χαρακτήρα με το Διαβολίτσι παίρνοντας τη νίκη με ανατροπή στο σκορ και καλείται να σταθεί όρθιος στην έδρα της Ανδρούσας. Ο τεχνικός Στάθης Βανικιώτης θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό, γνωρίζοντας πως και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα.
Απουσίες δεν υπάρχουν και αντιθέτως θα δώσει το "παρών" και ο Γιαννακόπουλος που δεν έπαιξε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την Τετάρτη με το Διαβολίτσι.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Με δύο ήττες έχει ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΑΟΔ και το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται. Η ομάδα του Διαβολιτσίου δεν πήρε ούτε την ισοπαλία στα Αρφαρά παρότι προηγήθηκε και τώρα καλείται να βάλει δύσκολα στη δυνατή Πύλο. Η αποστολή των παικτών του Σωτήρη Δημάκη μόνο εύκολη δεν είναι, όμως άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να μη μείνουν χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μάρη και Καστριτσέα.
Ο Τσικλητήρας μπορεί να έχει αρχίσει με δύο νίκες το πρωτάθλημα, όμως αμφότερες έχουν επιτευχθεί με μπόλικο άγχος και νικητήριο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ετσι η ομάδα της Πύλου θα κοιτάξει να "καθαρίσει" νωρίτερα το σημερινό ματς αποφεύγοντας πιθανό στραβοπάτημα. Ο αγώνας πάντως μόνο εύκολος
δεν θα είναι, όπως έχει τονίσει στους παίκτες του ο Νίκος Κακαλέτρης που θα παρατάξει ιδανικη 11αδα. Στο πλευρό του Τσικλητήρα αναμένεται να βρεθούν αρκετοί φίλοι του.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΩΡΙΟ
Η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας είναι μέχρι στιγμής ο νεοφώτιστος Πανθουριακός που μετά τον Τέλλο Αγρα νίκησε την Τετάρτη και τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ζητούμενο για την ομάδα της Θουρίας να... τριπλασιάσει τις νίκες της σήμερα με το Δώριο παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο.
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος που κρατά χαμηλούς τόνους δύσκολα θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Ν. Μουλιάτο, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι οι Χαρμπίλας και Βιδάκης.
Το Δώριο από την άλλη πήρε μεγάλη νίκη με τον Εθνικό Μελιγαλά δείχνοντας πως θα είναι και φέτος σκληρό... καρύδι για κάθε αντίπαλο. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου δοκιμάζεται σήμερα στον Κορδία με τον Πανθουριακό και καλείται να κάνει ένα καλό παιχνίδι για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
Εκτός είναι ο τιωρημένος Γκιάτα, επιστρέφει όμως από τιμωρία ο Τσαμπούρης και λογικά διαθέσιμος θα είναι και ο Γκρίτζαλης.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Α.Ο. Φαραί παρότι πάλεψε τα εκτός έδρας ματς με Ανδρούσα και Αγρα, τα έχασε και τα δύο στο γκολ μένοντας δίχως βαθμό. Ως εκ τούτου ο σημερινός αγώνας με τον Απόλλωνα χαρακτηρίζεται κρίσιμος και οι παίκτες της καλαματιανής ομάδας θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να μη μείνουν από νωρίς πίσω στη βαθμολογία.
Ο Λικάι που αποβλήθηκε στους Γαργαλιάνους είναι εκτός, ενώ δεν θα παίξουν και οι τραυματίες Κολυβάρης, Καντζιλιέρης και Πέτσι.  
Τα ίδια ισχύουν λίγο πολύ και για τον Απόλλωνα που πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση με τον Πανθουριακό και δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου θα ψάξει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Φαραί και αυτό είναι ένα ματς στα μέτρα της.
Από εκεί και πέρα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Δ. Πανταζής, ενώ δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή των Κουκέα και Αντωνόπουλου.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Σπουδαία ήταν η νίκη με το Φαραί για τον Τέλλο Αγρα που πήρε τα πάνω του πριν από μία σειρά δύσκολων αγώνων. Το πρώτο δύσκολο εμπόδιο είναι αύριο η πρωταθλήτρια Κυπαρισσία, με τους "ερυθρόλευκους" να είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Αλλωστε ο Αγρας παίζει στην εδρα του, μπροστά στον κόσμο του και στόχος είναι να πάρει βαθμό ή βαθμούς.
Ο τραυματίας Πότσης και ο στρατευμένος Παπανδρεόπουλος είναι τα δύο προβλήματα για τον Θανάση Λακριντή.
Η Κυπαρισσία στον αντίποδα πήρε αγχωτική νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Ανδρούσα και πηγαίνει στους Γαργαλιάνους για το δεύτερο διπλό στο πρωτάαθλημα μετά το Διαβολίτσι.
Ο Νίκος Φρούσσος και οι παίκτες του ξέρουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στον Αγρα που προέρχεται από νίκη, ενώ συν τοις άλλοις πάντα αυτά τα ματς έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι.
Εκτός πλάνων παραμένει ο Ντιόπ, ενώ ο Μιτρόφ είναι άγνωστο αν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στο πλευρό του ΑΟΚ αναμένονται να βρεθούν αρκετοί φίλοι του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Στο φινάλε έχασε στην Πύλο ο Ολυμπιακός που αύριο υποδέχεται στο "Γ. Λουκαρέας" μία ακόμη ομάδα που στοχεύει στον τίτλο. Με τον Πάμισο ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει μία άψογη εμφάνιση, αν θέλει να ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλωστε ο Πάμισος με ενεργητικό 12 γκολ στα ματς με Σπερχογεία και Μιλτιάδη έχει δείξει τα δόντια του.
Ο Γιώργος Πολυμενέας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Πολυμενέα και Κούτρη, ενώ νοκ άουτ είναι οι Καρλαύτης και Ρακόπουλος.
Ο Πάμισος είναι εντυπωσιακός στα δύο πρώτα ματς, έχοντας βάλει 12 γκολ και όντας η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει δεχθεί γκολ. Με τον Ολυμπιακό όμως στην έδρα του πάντα είναι δύσκολα και ο Αντώνης Μαυρέας έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο ματς, παίζοντας με σοβαρότητα και συγκέντρωση.
Σκοπός του Παμίσου να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να χτυπήσει με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει.
Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον αν θα εκδοθεί το δελτίο του Γ. Τρίψα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Απρόσμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η ήττα του Εθνικού Μελιγαλά από το Δώριο, μετά το εντυπωσιακό τρίποντο επί του Απόλλωνα στην πρεμιέρα.
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου θέλει να επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις στο αυριανό ματς με τον δυνατό Μεσσηνιακό και έχει έναν παραπάνω λόγο να το κάνει...
Για να πάρει μία... άτυπη ρεβάνς μιας και ο ΜΓΣ απέκλεισε τον Εθνικό από το κύπελλο.
Στα θετικά ότι επιστρέφει από τιμωρία ο Φωτιάδης.
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός έπαιξε δύο ματς στην έδρα του έχοντας απολογισμό 4 βαθμούς και αύριο καλείται να... κολυμπήσει στα βαθιά και να πάρει αποτέλεσμα στη σκληρή έδρα του Εθνικού.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής θα παίξει όπως πάντα με επιθετικό πνεύμα, κοιτάζοντας παράλληλα να περιορίσει και τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Εκτός παραμένει ο Κουκούτσης, ενώ αμφίβολη είναι
η συμμετοχή του Πετρόγιαννη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Πάση θυσία νίκη θέλει η Σπερχογεία στο κυριακάτικο ματς με τον νεοφώτιστο Μιλτιάδη, προκειμένου να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας ισοπαλία που απέσπασε από τον Μεσσηνιακό.
Οι "Ταύροι" στην έδρα τους θέλουν το απόλυτο στα ματς με ομάδα που είναι στα μέτρα τους και αύριο θα μπουν δυνατά για να βάλουν ένα γρήγορο γκολ.
Ο τεχνικός Ηλίας Μαστορέας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Από την άλλη ο Μιλτιάδης έχασε "φυσιολογικά" στη Μεσσήνη από τον Πάμισο και θα πάει στη Σπερχογεία για να παίξει με αμυντική τακτική, με στόχο τη νίκη ή την ισοπαλία.
Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς, όμως στην ομάδα του Πύργου θέλουν τουλάχιστον έναν βαθμό για ψυχολογικούς λόγους.
Προβλήματα απουσιών δεν έχει ο προπονητής Κώστας Λαμπρόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ανδρούσα - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης
Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Πανθουριακός - Δώριο
Γήπεδο Κορδία, 4.30 μ.μ
Νίκας, Γκούμας, Σκόρδος
Α.Ο. Φαραί - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γηπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Ζαρακοβίτης, Ρέκκας

Κυριακή

Τέλλος Αγρας - Κυπαρισσία
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πάμισος
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.
Μπλάνας, Γκούμας, Τσίρμπας
Εθνικός Μελιγαλά - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Μελιγαλά, 4.30 μ.μ.
Νίκας, Γιαννακλής, Βρυώνης
Σπερχογεία - Μιλτιάδης
Γήπεδο Σπερχογείας, 4.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Ταβουλαρέας, Μπασιλάρης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Πάμισος    12-0    6
-. Κυπαρισσία    5-1    6
-. Πανθουριακός    4-1    6
-. Τσικλητήρας Πύλου    5-2    6
5. Μεσσηνιακός    4-1    4
6. Εθνικός Μελιγαλά    4-3    3
-. Αστέρας Αρφαρών    4-4    3
-. Ανδρούσα    2-2    3
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    4-5    3
-. Τέλλος Αγρας    2-3    3
-. Δώριο    2-3    3
12. Σπερχογεία    1-8    1
13. Α.Ο. Φαραί    1-3    0
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-6    0
-. Διαβολίτσι    1-5    0
-. Μιλτιάδης    1-7    0