Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2015 23:39

Γιόρτασε με... πεντάρα τη 200ή νίκη του στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, 5-1 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον
Γιόρτασε με... πεντάρα τη 200ή νίκη του στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, 5-1 τον ΠΑΣ

Με ένα σημαντικό επίτευγμα συνδύασε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου (26/9) την διεύρυνση του απόλυτου στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Με την 200ή νίκη του στο νέο Καραϊσκάκη σε 251 παιχνίδια, φτάνοντας το ποσοστό των επιτυχιών του στο 80%.

 

 

Νέο θύμα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που άντεξε μόλις μισή ώρα πριν υποκύψει στις… άγριες διαθέσεις των «ερυθρολεύκων», που τον συνέτριψαν με 5-1. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δείχνει σιγά σιγά να αποκτά την απαραίτητη ομοιογένεια και κατά διαστήματα του αγώνα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

 

Οι Φορτούνης και Ντουρμάζ, που σκόραραν πάλι, ήταν για ακόμα ένα ματς οι κινητήριοι μοχλοί των Πειραιωτών, ενώ ανεβασμένος παρουσιάστηκε ο Κασάμι. Ο Ελβετός μάλιστα σημείωσε το καθοριστικό πρώτο γκολ, καταρρακώνοντας την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που στη συνέχεια κατέρρευσαν.

 

Το αυτογκόλ του Τζημόπουλου και ένα γκολ του Μποτία έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Σίλβα βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη ήταν να μειώσει με τον Λίλα στο φινάλε.

 

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε ένα τέταρτο υψηλού επιπέδου απόδοσης για να ρίξει στο καναβάτσο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε μικρό ροτέισον εν όψει Άρσεναλ (Σαλίνο, Κασάμι και Σεμπά πήραν φανέλα βασικού), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως σιγά σιγά ανεβάζουν τον βαθμό της ομοιογένειάς τους. Για περίπου μισή ώρα να ήταν αρκετά φλύαροι, δίχως να αξιοποιούν το συντριπτικό ποσοστό κατοχής (60%). Η τριάδα Ντουρμάζ, Φορτουνη και Ιντέγιε είχε για ακόμα ένα ματς καλές συνεργασίες, αλλά δίχως να πατούν περιοχή δεν μπορούσαν να απειλήσουν πραγματικά τον Βελλίδη.

 

Σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι εφάρμοζαν άψογα στο χορτάρι την αμυντική τακτική του Γιάννη Πετράκη, ενώ για λογαριασμό τους καταγράφηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσάβες, που ήταν πάλι σε μεγάλα κέφια, έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ναδάλες, αλλά ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του εκ νέου. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο 31’. Ο Κασάμι ευνοήθηκε από τις κόντρες, άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ και ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης έγραψε το 2-0 μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Κασάμι-Ντουρμάζ και ασίστ του Σουηδού. Ο Έλληνας χαφ έφτασε τα πέντε γκολ και η επιθετική δραστηριότητά των Πειραιωτών αυξήθηκε κατακόρυφα. Ως αποτέλεσμα, ο Μποτία στο 42’ έκανε με το κεφάλι το 2-0 μετά από κόρνερ του Φορτούνη.

 

 

Φορτσάτος μπήκε και στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός, που δεν έδειχνε διάθεση να πατήσει φρένο. Με τους Φορτούνη και Ντουρμάζ να κάνουν ακόμα ένα μεστό παιχνίδι, αλλά και τον Κασάμι πολύ ορεξάτο, οι Πειραιώτες δεν άργησαν να φτάσουν στο τέταρτο γκολ, με τον απογοητευμένο ΠΑΣ να παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης. Το 4-0 σημειώθηκε μετά από συνεργασία Φορτούνη-Ιντέγιε και τάκλιν του Τζημόπουλου, που στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τα πάντα φυσικά είχαν τελειώσει και ο Σίλβα άρχισε να σκέφτεται το κρίσιμο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

 

Ο Πορτογάλος θέλησε να ξεκουράσει Φορτούνη και Ιντέγιε, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στους Φινγμπόγκασον και Κολοβό να κάνουν επίσημο ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα». Με… νέο αίμα στην 11άδα και παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ δίνοντας στη νίκη του διαστάσεις θριάμβου. Ο Μαζουακού κέρδισε (σωστά) πέναλτι από τον Σκόνδρα και ο εξαιρετικός Ντουρμάζ από την άσπρη βούλα έγραψε στο 72’ το 5-0, σκοράροντας για 3η φορά φέτος. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες έκαναν απλώς διαχείριση και κατέβασαν στροφές, ενώ ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής. Σκόρερ ήταν στο 86’ ο Λίλα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει… αέρα ψυχολογίας στον Ολυμπιακό για το μεγάλο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί οι Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) και 4ος ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου).

 

Κίτρινες: 36’ Μαζουακού, 45+1’ Σαλίνο – 45+1’ Ακόστα

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (58’ Ερνάνι), Κασάμι, Ντουρμάζ, Σεμπά (67’ Κολοβός), Ιντέγιε (58’ Φινμπόγκασον).

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66’ Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76’ Τσουκαλάς), Μπέριος (57’ Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR