Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 11:36

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: "Χρυσός" βαθμός στο 93' με Παγώνη - Πρώτη απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον

Το εμπόδιο του Τέλλου Αγρα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την Κυπαρισσία που έμεινε στο 1-1 χθες στο γήπεδο των Γαργαλιάνων,
με τον Αγρα να ισοφαρίζει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!


Ηταν ένα… χιτσκοκικό παιχνίδι όπου οι πρωταθλητές προηγήθηκαν σχετικά νωρίς στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Αργυρόπουλου,
όμως δεν "κλείδωσαν" τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν στην εκπνοή από την σκληροτράχηλη ομάδα του Θανάση Λακριντή.
"Χρυσός" σκόρερ του Αγρα ήταν ο Παγώνης, όμως το… μισό γκολ ανήκει στον εκπληκτικό Ντινιωτάκη που "χόρεψε" την άμυνα του ΑΟΚ και σέρβιρε το γκολ.
Ετσι οι πρωταθλητές Μεσσηνίας είχαν μόλις στην 3η αγωνιστική την πρώτη τους απώλεια στο "μαραθώνιο" της Α' τοπικής και βρίσκονται
να κυνηγούν τρεις ομάδες όντας στο -2 από την κορυφή.
Από την άλλη η ομάδα των Γαργαλιάνων πάλεψε όσο μπορούσε το ματς (έχοντας και απουσίες τους Κολεζνιτσένκο, Πότση και Σικαλιά),
οι παίκτες του Λακριντή τα έδωσαν όλα και ανταμείφθηκαν στο 93' με το τέρμα του Παγώνη. Ηταν ένας βαθμός "χρυσάφι" απέναντι στην πρωταθλήτρια Μεσσηνίας και σε ένα κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι.

Πολύς κόσμος στο
Τριφυλιακό ντέρμπι

Το γήπεδο των Γαργαλιάνων συγκέντρωσε χθες 400 περίπου θεατές και των δύο ομάδων, οι οποίοι έζησαν έντονα το ματς χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για λογαριασμό των γηπεδούχων…
Στο 8' ο Ντινιωτάκης με έξοχη ατομική ενέργεια από αριστερά σέντραρε για τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Νικολόπουλο που σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση.

Προηγήθηκε με Αργυρόπουλο στο 17'

Ο ΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια… Ηταν το 17' όταν ο Μιλοσέσκι με "γλυκιά" σέντρα βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής τον προωθημένο Αργυρόπουλο και εκείνος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Σταθά για το 0-1.
Ο αγώνας συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενος να ελέγχουν τον ρυθμό, χωρίς πάντως να ενθουσιάζουν με την απόδοση τους. Στο 37' το χτύπημα φάουλ του Μιλοσέσκι από πλάγια, έδιωξε σε κόρνερ ο Σταθάς.
Στο 44' οι "κυανόλευκοι" έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Σταθάς δεν συνεργάστηκε σωστά με τον Μπούρδο, με τον Παναγόπουλο να κερδίζει την μπάλα και να πιάνει το συρτό σουτ όμως ο Σταθάς του είπε "όχι" και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δοκάρι ο Παπαγεωργίου

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε όπως το πρώτο με τους παίκτες του Νίκου Φρούσσου να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και να ελέγχουν τον ρυθμό. Το λάθος όμως της Κυπαρισσίας ήταν πως δεν επιδίωξε με σθένος ένα δεύτερο γκολ, αλλά προτίμησε να έχει την υπεροχή απέναντι σε έναν Αγρα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, παίζοντας με πολλούς αμυντικογενείς παίκτες.
Στο 57' ο Μιλοσέσκι έδωσε με το κεφάλι στον Παναγόπουλο που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι "κυανόλευκοι" στάθηκαν πάντως άτυχοι στο 69' που θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το ματς… Ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά με τον Παπαγεωργίου να πιάνει με το αριστερό ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Οπισθοχώρησε μετά το 75'

Το 0-2 δεν έγινε και στη συνέχεια ο ΑΟΚ έδωσε χώρο στους γηπεδούχους στο τελευταίο 15λεπτο.
Ο Αγρας με τη στήριξη του κόσμου του βγήκε μπροστά παίζοντάς τα όλα για όλα και κέρδισε αρκετά κόρνερ και φάουλ γύρω από την εστία του Αντωνόπουλου. Κλασική ευκαιρία μπορεί να μην έκανε, όμως αρκούσε μία ωραία ενέργεια του Ντινιωτάκη στο 93' που ξεπέρασε από δεξιά τον Γιαννόπουλο και με συρτή σέντρα βρήκε στο σημείο του πέναλτι τον Παγώνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1,
εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από συμπαίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικούντες και φιλάθλους!
Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος σφύριξε αμέσως την λήξη στο ματς, με τους "ερυθρόλευκους" να πανηγυρίζουν δικαιολογημένα έναν παλικαρίσιο βαθμό.
Κορυφαίος του Αγρα ο Ντινιωτάκης και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φίλαϊ και Γεωργόπουλος.
Από την Κυπαρισσία ξεχώρισαν οι Μιλοσέσκι, Αργυρόπουλος και Κωνσταντόπουλος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Γεωργαντά και Γιαννέτσου.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Σταθάς, Ανδρώνης, Χούτος, Γεωργόπουλος, Μερκούρη, Φίλαϊ, Νικολόπουλος (82' Καμπύλης), Ντινιωτάκης, Παγώνης, Μπούρδος, Σταματελόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Γιαννόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Αργυρόπουλος, Μιλοσέσκι (89' Ζαφείρης), Δημητρουλόπουλος, Κόλλιας (78' Καμποσιώρης), Κωνσταντόπουλος (58' Παπαγεωργίου), Παναγόπουλος.