Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 13:50

Δε χάνει στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός, κερδίζει η Λίβερπουλ

Γράφτηκε από τον
Δε χάνει στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός, κερδίζει η Λίβερπουλ

Κυριακή σήμερα και το στοιχηματικό πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Από το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό προέρχεται η «δυνατή» πρόταση της ημέρας, ενώ θα μας απασχολήσουν, επίσης, παιχνίδια από την Αγγλία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Βραζιλία.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προβλέψεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα καθώς και να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του live score ΟΠΑΠ.

Προβάδισμα ο ΠΑΟ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, στην οποία θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 1.90. Ο δικέφαλος είναι αυτός που έχει το άγχος, καθώς έχει μείνει ήδη πολύ πίσω στη βαθμολογία και προέρχεται από τετράδα αγώνων χωρίς «τρίποντο» σε όλες τις διοργανώσεις. Την Πέμπτη έμεινε στο 0-0 με την Κράσνονταρ και πήρε την τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμα ματς στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Κυριαρχεί προβληματισμός στο «στρατόπεδο» των Θεσσαλονικέων, με τον Σαββίδη να ζητά εξηγήσεις από Τούντορ και Άρνεσεν για τις δύο μέτριες εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Ηρακλή, παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις έναν πόντο και έμεινε στο -10 απ’ την κορυφή και στο -7 απ’ τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Εν μέσω φοβερής έντασης πηγαίνει στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, αυτό διότι η διοίκηση του ξεκίνησε «ανοιχτό» πόλεμο με την ΕΠΟ. Αιτία στάθηκε ο ορισμός του Αρετόπουλου να διευθύνει το σημερινό ματς, ένα πρόσωπο που για το «τριφύλλι» αποτελεί «κόκκινο πανί». Στα καθαρά αγωνιστικά, οι πράσινοι προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες, όπου δέχτηκαν μόλις ένα γκολ, ωστόσο δεν ικανοποίησαν με τις εμφανίσεις τους. Μετά τα «ζόρικα» 1-0 με Πλατανιά (εντός) και Ξάνθη (εκτός), το «τριφύλλι» επικράτησε 3-1 εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μια καλύτερη εμφάνιση. Δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα, δέχτηκε μόλις 3 γκολ σε 7 ματς, σήμερα θέλει να συνεχίσει το ίδιο «σφιχτά» κόντρα σε μια παραγωγική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Τρίτη και… φαρμακερή για Κλοπ

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.05 στον αγώνα Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον. Η τρίτη θα είναι η... φαρμακερή για τον Γιούργκεν Κλοπ; Αναφερόμαστε, φυσικά, στην πρώτη νίκη του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της Λίβερπουλ, μετά τις ισοπαλίες με Τότεναμ (0-0 εκτός) και Ρούμπιν Καζάν (1-1 εντός) στα δύο πρώτα παιχνίδια του ως τεχνικού των «κόκκινων». Πολλοί περίμεναν μία θεαματική αλλαγή της ομάδας, όμως ο ίδιος ο Κλοπ είχε φροντίσει να τονίσει από την πρώτη συνέντευξη Τύπου ότι δεν είναι «μάγος». Παράλληλα, είναι γεγονός ότι δεν είχε στη φαρέτρα όλα τα όπλα του. Στο σημερινό ματς είναι κανονικά διαθέσιμοι οι επιθετικοί Μπεντέκε και Φιρμίνο, οι οποίοι αποθεραπεύθηκαν από τον τραυματισμό τους και πήραν χρόνο συμμετοχής απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν.

Η Σαουθάμπτον, από την πλευρά της, αρχίζει και ανακάμπτει τον τελευταίο μήνα, καθώς προέρχεται από μία αήττητη τετράδα αγώνων. Στο πρωτάθλημα πήρε αρχικά τις νίκες επί των Σουόνσι (3-1) και Τσέλσι (1-3) και το περασμένο σαββατοκύριακο ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λέστερ μέσα στο «Σεντ Μέρις». Το σερί συμπληρώνεται από το εμφατικό 0-6 επί της ΜΚ Ντονς στο Λιγκ Καπ, με τους «άγιους» να φιλοξενούν την Τετάρτη την Άστον Βίλα για τους «16» του θεσμού. Είναι, βέβαια, γεγονός ότι η ομάδα του Κούμαν δε θυμίζει τον «οδοστρωτήρα» της περσινής σεζόν, αλλά ταυτόχρονα έχει καταφέρει να κρατήσει κάποια από τα καλά στοιχεία.

Κερδίζει η Λάτσιο

Επόμενη επιλογή, ο «Άσσος» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Λάτσιο – Τορίνο. Άλλο ένα βήμα για την πρόκρισή της στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε μεσοβδόμαδα η Λάτσιο. Το συγκρότημα του Πιόλι κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας της Ρόζενμποργκ με 3-1, φτάνοντας τους επτά βαθμούς όντας στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου μπροστά από τις Σεντ Ετιέν και Ντνιέπρ που έχουν από τέσσερις. Στο πρωτάθλημα οι «μπιανκοσελέστι» επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα την προηγούμενη βδομάδα, καθώς δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Σασουόλο (2-1 εκτός έδρας). Βέβαια, τέσσερις νίκες μετράει η Λάτσιο στις ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για το πρωτάθλημα. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκε το ίδιο σκορ (2-0).

Τέσσερις βαθμούς κατάφερε να αποσπάσει η Τορίνο στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Βεντούρα επικράτησε της Παλέρμο (2-1 εντός έδρας), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλο κόντρα στη Μίλαν (1-1 εντός έδρας). Μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της «γκρανάτα» στις τέσσερις συνολικά εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για τη Serie A φέτος και η Λάτσιο έχει σήμερα τον πρώτο λόγο.

Μπορεί την έκπληξη ο Άρης

Περνάμε στην Κύπρο και στο παιχνίδι ΑΕ Λεμεσού – Άρης Λεμεσού, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 3.25. Αλυσιδωτές ήταν οι αντιδράσεις που επέφερε στο στρατόπεδο της ΑΕΛ η ντροπιαστική εξάρα του περασμένου σαββατοκύριακου στο «ΓΣΠ». Ο κόσμος της ομάδας, απηυδισμένος από τη συνολική φετινή αρνητική πορεία, έβαλε κατά πάντων, με τον Χριστάκη Χριστοφόρου να αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα». Παρελθόν αποτελεί ήδη ο Κύπριος τεχνικός, την ομάδα θα κοουτσάρει σήμερα ο υπηρεσιακός Χρήστος Παντελή και το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Άρης Λεμεσού, από την πλευρά του, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το τεταμένο κλίμα στις τάξεις της συμπολίτισσας και να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, μετά το 2-1 της περασμένης εβδομάδας επί της Ένωσης, που έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών και μίας ισοπαλίας στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα έδειξε πολλές αρετές στο τρίποντο επί της Ένωσης, με τον κόουτς Νεάγκοε να επιβραβεύει σήμερα με φανέλα βασικού τους Γκονζάλες και Κύπρου. Οι δύο παίκτες πέρασαν ως αλλαγή το περασμένο σαββατοκύριακο και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή. Μάλιστα, ο προέδρος Σταύρος Δημοσθένους έταξε γερό πριμ σε περίπτωση σημερινού τρίποντου.

Over στην «Αρένα Κόντα»

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.40 στον αγώνα του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Σαπεκοένσε  - Αβαΐ. Ντέρμπι Καταρινένσε στην «Αρένα Κοντά», με τη γηπεδούχο Σαπεκοένσε να έρχεται από το μεγάλο διπλό επί της Γκρέμιο, που την κράτησε σε απόσταση σχετικής ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο +5 από τη 17η Κοριτίμπα, αλλά και από τη σημερινή αντίπαλο, που τη συναντάμε στο μεταίχμιο της γραμμής σωτηρίας. Αήττητη η Σαπεκοένσε στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (2-1-0), στο 1-1-3 το σερί στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης έχει τη μεγάλη ρεβάνς με τη Ρίβερ Πλέιτ για τους «8» του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου καλείται να προχωρήσει σε έναν... μίνι άθλο, καθώς ηττήθηκε με 3-1 στο πρώτο ματς.

Η Αβαΐ, από την πλευρά της, θα επιδιώξει ένα διπλό σωτηρίας στο σημερινό ντέρμπι. Τρεις ήττες και μία ισοπαλία συνθέτουν το κάκιστο σερί στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, το οποίο διατηρεί τους φιλοξενούμενους σε... κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η ομάδα έχει δεχθεί από τρία γκολ στις τρεις προαναφερθείσες ήττες. Όπως προαναφέραμε, η Αβάι βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης και με ένα σημερινό διπλό βάζει στο... παιχνίδι της σωτηρίας και τη μισητή αντίπαλο. Βέβαια, έχει συνδυάσει με ήττες τα 7/8 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Σήμερα περιμένουμε ένα «ανοιχτό» ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το Over να έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Over από την ACB

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Κανάριας, στην οποία θα πάμε με το Over 164.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Η Ρεάλ πήρε ψυχολογία με τις δύο πολύ μεγάλες διαφορές που πέτυχε με Χιπουσκόα και Ερυθρό Αστέρα και κυρίως έπαιξε καλό μπάσκετ, τηρουμένων των αναλογιών. Το ζεύγος αυτό έχει παράδοση στα θεαματικά παιχνίδια αφού η Ρεάλ είναι πάντα η πιο επιθετική ομάδα της Ευρώπης λόγω ταλέντου και η Κανάριας είναι μια πολύ καλή ομάδα επιπέδου οκτάδας ή κάπου εκεί κοντά που ποτέ δεν φοβάται το μεγάλο αντίπαλο έστω και εκτός έδρας. Τα έξι τελευταία σκορ μεταξύ τους ήταν 94-85, 82-93, 87-76, 74-85, 83-96, 86-88 με την Κανάριας να έχει επικρατήσει στο 83-96. Θα προσπαθήσει όσο μπορεί η Κανάριας, όπως πάντα έκανε, και θα της επιτραπεί να διεκδικήσει για όσο χρόνο θέλει η Ρεάλ. Επιλογή το Over 164.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα.