Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 13:36

Δυνατά με «Φενέρ», Over στα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον

Περιορισμένο, σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο, το σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι, καταλήγουμε σε ζευγάρι επιλογών από πρωτάθλημα Τουρκίας και Κύπελλο Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, αρχίζει εκ νέου η δράση στην Euroleague, από όπου προκύπτουν τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Παίρνει το διπλό η «Φενέρ»

Ξεκινάμε με ποδόσφαιρο, όπου το δυνατό σημερινό μας σημείο είναι το «Διπλό» της Φενερμπαχτσέ επί της Οσμανλίσπορ σε απόδοση 2.00. Προβλημάτισε ξανά με την εμφάνιση της την προηγούμενη αγωνιστική η Οσμάνλισπορ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Γκεντσλερμπιρλίγκι. Περιορίστηκε ξανά σε παθητικό ρόλο, ενώ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλο της. Τρίτη διαδοχική ήττα για το συγκρότημα του Ακάι, όπου συνολικά σκόραρε μόλις ένα τέρμα. Μόνο ικανοποιημένη δεν μπορεί να αισθάνεται από την εμφάνιση της κόντρα στη Γαλατασαράι η Φενερμπαχτσέ, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Κατάφερε μάλιστα, να προηγηθεί στο 37’ χάρη σε γκολ του Ντιέγκο, ωστόσο, δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, με την «Τσιμ Μπομ» να ανεβάζει την απόδοση της στην συνέχεια φτάνοντας στο 84’ στην ισοφάριση χάρη σε τέρμα του Αντίν. Το συγκρότημα του Περέιρα παρέμεινε έτσι για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητο με δυο νίκες και μια ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις και στόχος του σήμερα δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Οσμάνλισπορ προκειμένου να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή.

Με τα γκολ στο ΠΑΣ - Ηρακλής

Πηγαίνουμε, επίσης, με το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας, σε απόδοση 2.25. Εναγωνίως αναζητά μια καλή εμφάνιση που θα τονώσει τη ψυχολογία του ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες προέρχονται από σερί αρνητικά αποτελέσματα, στα οποία μάλιστα δέχτηκαν πολλά γκολ, περισσότερα απ’ όσα μας είχαν συνηθίσει. Πήραν μόλις έναν πόντο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με Ολυμπιακό (1-5), Ηρακλή (2-2), Παναθηναϊκό (1-3) και Αστέρα Τρίπολης (1-2), παιχνίδια που δέχτηκαν συνολικά 12 γκολ! Να μαζέψει τα κομμάτια του θέλει ο Ηρακλής μετά τον πολύ «βαρύ» διασυρμό εκτός έδρας απ’ την ΑΕΚ. Εκτός τόπου και χρόνου η εμφάνιση του «γηραιού», δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, έδειξε ότι ήταν φανερά απροετοίμαστος σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο, το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι μπαίνοντας στα δύσκολα ματς πλέον κάνει «μπαμ» η διαφορά ποιότητας με τις ομάδες της πρώτης ταχύτητας. Με «σκληρά» λόγια μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος για τους παίκτες του, εντούτοις και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύει, ωστόσο το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο τη Δευτέρα μοιάζει «τελικός».

Σε «ρηχά νερά» ο Ζήσης

Μετακινούμαστε στη Euroleague, προτείνοντας αρχικά το Under 10.5 πόντοι για τον Νίκο Ζήση στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπάμπεργκ, σε απόδοση 1.87. Ο Ζήσης έχει σκοράρει μέχρι σήμερα 16 πόντους στην ήττα από τη Μάλαγα και 10 στον αγώνα με την Νταρουσάφακα σε 28 λεπτά συμμετοχής. Στην Μπουντεσλίγκα έχει μέσο όρο πόντων 7.6 σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ο Ζήσης θα δεχθεί πάρα πολύ πίεση σήμερα από τους γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και δε θα μπορέσει λογικά να επιχειρήσει πολλές προσπάθειες. Άλλωστε για να επιτεθεί κάποιος γκαρντ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να είναι άναρχος όπως ο Λόγκαν που σκόραρε 20 στον προηγούμενο αγώνα. Ο Ζήσης περισσότερο θα αναλωθεί στην οργάνωση για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να σκοράρουν σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Πιθανώς δεν ξεπερνάει τους 10 πόντους, επομένως επιλογή είναι το Under 10.5 πόντοι του Νίκου Ζήση.

Ισχυρή στην έδρα της η Λιμόζ

Συνεχίζουμε με το χάντικαπ +4,5 πόντων για τη Λιμόζ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα (απόδοση 1.85). Στο «Μπομπλάν» η Λιμόζ υποδέχεται απόψε τη Λαμποράλ μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Τσεντεβίτα. Με αυτή τη νίκη της η Λιμόζ, και εφόσον νικήσει και εντός την Τσεντεβίτα, «πετάει» την κροατική ομάδα στην τελευταία θέση και η ίδια θα «κυνηγήσει» όλες τις πιθανότητες για είσοδο στην τετράδα. Η Λαμποράλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η δουλειά του Περάσοβιτς ήδη αποδίδει καρπούς και βασίζεται σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη αξιόπιστη λύση, το Γιάννη Μπουρούση, που αυτή τη στιγμή είναι υπερπολύτιμος. Η Λιμόζ αν θέλει όντως να έχει πιθανότητες πρόκρισης πρέπει να εκμεταλλευθεί την έδρα της όσο καλύτερα μπορεί και αφού έχει ήδη ηττηθεί από την Εφές θα πρέπει απόψε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για νίκη. Η Λαμποράλ μπορεί να φαίνεται «θηρίο» προς το παρόν, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα. Η Λιμόζ μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη ή έστω να ηττηθεί στις λεπτομέρειες. Θα στηρίξουμε την έδρα με την επιλογή Λιμόζ +4.5.

Under στην Τουρκία

Τέλος, επιλέγουμε το Under 149,5 πόντοι σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Καρσίγιακα- Ζαλγκίρις. Στη Σμύρνη η Πινάρ υποδέχεται την Ζαλγκίρις με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με ρεκόρ 1-1. Στην πολύ «καυτή» της έδρα η Πινάρ ήδη έχει θριαμβεύσει επί της Μπαρτσελόνα και θα αναζητήσει κάτι ανάλογο και απόψε με την πολύ καλή φετινή Ζαλγκίρις. Η Ζαλγκίρις παρουσιάζει καλό πρόσωπο επειδή βασίζεται σε Λιθουανούς διεθνείς που πραγματικά παίζουν για την «φανέλα» και δεν χρειάζεται την αξία κάποιου Αμερικανού αθλητή, γι’ αυτό και είναι η μοναδική ομάδα της Euroleague που δεν έχει Αμερικάνο. Αν και η Πινάρ «μοιράζει» 100ρες στην Τουρκία στην Euroleague είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και απόψε θα δούμε έναν αγώνα με πολύ πάθος και πολύ «ξύλο». Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα της άμυνας φέτος με παθητικό 64 πόντους στη Λιθουανία ενώ στην Euroleague τα σκορ της ήταν 62-66 με Ζιελόνα και 74-76 με Κουμπάν αν και το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τεράστιο 31-26. Η άμυνα θα κρίνει το νικητή απόψε οπότε η επιλογή είναι το Under 149.5. στην αναμέτρηση της Πινάρ Καρσίγιακα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, σε απόδοση 1.90.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.