Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015 14:13

Με Σάντα Κρουζ, Καρλάιλ και Σλοβενία!

Γράφτηκε από τον
Με Σάντα Κρουζ, Καρλάιλ και Σλοβενία!

Τα «μεγάλα» πρωταθλήματα μπορεί να απουσιάζουν από το πρόγραμμα του Σαββάτου, ωστόσο το στοιχηματικό ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Τα πλέι οφ για το Euro 2016, τα προκριματικά του Μουντιάλ και οι «μικρές» κατηγορίες σε Αγγλία και Βραζιλία θα μας απασχολήσουν σήμερα, ενώ δε λείπουν και οι μπασκετικές επιλογές από το κουπόνι του ΟΠΑΠ στοίχημα.

 

Έχει τύχες η Σάντα Κρουζ

Ξεκινάμε από τη «δυνατή» πρόταση της ημέρας, η οποία είναι το «Χ2» σε απόδοση 1.95 στην αναμέτρηση Μποταφόγκο – Σάντα Κρουζ Ρεσίφε για τη Β’ κατηγορία της Βραζιλίας. Η Μποταφόγκο απέδρασε την προηγούμενη αγωνιστική με το διπλό από την έδρα της Λουβερντένσε, επικρατώντας της αντιπάλου της με 0-1. Επαγγελματική νίκη, με την οποία εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο και την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσε την προηγούμενη αγωνιστική η Σάντα Κρουζ, από την πλευρά της, επικρατώντας εύκολα με 3-1 της Οέστε. Ακόμη μια καλή εμφάνιση για το συγκρότημα του Μαρτελότε που πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένει στην πρώτη προνομιούχο τετράδα. Δεν έχει εξασφαλίσει πάντως και μαθητικά την άνοδο, ενώ με τις αντιπάλους της να βρίσκονται μια ανάσα, γνωρίζει πως καλείται, ουσιαστικά, να κάνει το «3Χ3» στις αγωνιστικές που απομένουν προκειμένου να εξασφαλίσει την άνοδο. Δύσκολη αποστολή για την Σάντα Κρουζ, η οποία πάντως δεν έχει περιθώρια για απώλειες και θεωρούμε ότι σήμερα δε θα χάσει, τουλάχιστον.

Προβάδισμα η Καρλάιλ

Συνεχίζουμε με Β’ Αγγλίας και το «Χ2» σε απόδοση 2.04 στο παιχνίδι Μπρίστολ Ρόβερς – Καρλάιλ. Μετά τον αποκλεισμό στο FA Cup από την Τσέσχαμ (0-1), η Μπρίστολ Ρόβερς δεν τα κατάφερε ούτε στο Λιγκ Τρόφι, όπου γνώρισε την ήττα – αποκλεισμό με 1-0 από τη Σάουθεντ. Δυσαρέσκεια επικρατεί στο στρατόπεδο των «πειρατών» που έμειναν έξω από δυο διοργανώσεις, ενώ συνολικά απογοητεύουν με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις τους. Η Καρλάιλ, από την πλευρά της, έκανε την έκπληξη κόντρα στην Πλίμουθ και έφυγε με τη νίκη – πρόκριση από το «Home Park» επικρατώντας με 0-2 της αντιπάλου της. Πέτυχε έτσι τη δεύτερη διαδοχική της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατάφερε παράλληλα, να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της μετά από τρία παιχνίδια. Ισοβαθμεί με τις Μάνσφιλντ και Λέιτον Όριεντ και στόχος της δεν είναι άλλος από το να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της προκειμένου να εισέλθει στην πρώτη επτάδα. Μετράει μόλις μια ήττα στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ιδανικά το ντεφορμάρισμα της Μπρίστολ.

Δε χάνει η Σλοβενία

Συνέχεια με ένα ακόμη «Χ2», αυτή τη φορά στο ματς Ουκρανία – Σλοβενία σε απόδοση 2.30, για τα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Σχεδόν… τέλεια πορεία έκανε η Ουκρανία στα προκριματικά, «πλήρωσε» την εντός έδρας ήττα με 0-1 απ’ τη Σλοβακία στην πρεμιέρα. Στη συνέχεια ηττήθηκε μόνο απ’ την Ισπανία (εντός και εκτός), πήρε εκτός έδρας 0-0 κόντρα στη Σλοβακία, νίκησε όλα τα υπόλοιπα ματς, ωστόσο οι 19 πόντοι δεν ήταν αρκετοί για να της χαρίσουν τη 2η θέση. Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τη Σλοβενία, από την άλλη πλευρά, που επιστρέφει στα μπαράζ για την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πολλοί μιλούν για το πιο σημαντικό ματς των τελευταίων ετών, χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρουτ Πάχορ, εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στο Λβιβ για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα. Ο Σρέτσκο Κάτανετς γνωρίζει ότι η ομάδα του οφείλει να διαχειριστεί έξυπνα τα δύο παιχνίδια αν θέλει να πάρει την πρόκριση, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θα είναι προσεκτική και «μαζεμένη», δε θα πάρει ρίσκα, θα κοιτάξει πρωτίστως το «μηδέν» και πιστεύουμε ότι οι Σλοβένοι έχουν τις δυνατότητες να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πολλά γκολ στο Τσαντ – Αίγυπτος

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Τσαντ – Αίγυπτος, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης για το Μουντιάλ του 2018. Στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής βρίσκεται η Αίγυπτος. Το συγκρότημα του Κούπερ σημείωσε δύο νίκες στις ισάριθμες αναμετρήσεις που έδωσε κόντρα στο Τσαντ (5-1 εκτός έδρας) και τη Τανζανία (3-0 εντός έδρας). Οι «Φαραώ» θα αντιμετωπίσουν για άλλη μία φορά το Τσαντ σε διπλές αναμετρήσεις αυτή τη φορά, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όντας το φαβορί για την κατάκτηση της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Περιμένουμε, λοιπόν, ένα παιχνίδι με αρκετά γκολ και θα στηρίξουμε το Over.

Μεγάλο σκορ στα… βάθη της Τουρκίας

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το Over 163.5 πόντοι σε απόδοση 1.83 στην αναμέτρηση του τουρκικού πρωταθλήματος, Γεσιλγκιρεσούν – Μπουγιουκσεχίρ. Στα… βάθη της Τουρκίας, η νεοφώτιστη Γεσιλγκιρεσούν υποδέχεται την Μπουγιουκσεχίρ. Μέχρι σήμερα η Γεσιλγκιρεσούν έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία αφού και στις ήττες της, από ΤΕΝΤ στην Άγκυρα και Νταρουσάφακα στην Πόλη ήταν πολύ ανταγωνιστική. Η Μπουγιουκσεχίρ είναι χωρίς νίκη και αυτό οφείλεται στην απαράδεκτη άμυνα που έχει παίξει μέχρι σήμερα, με παθητικό 91 από την Μπουγιουκτσεκμετσέ, 105 από την Πινάρ, 103 από την Μπεσίκτας και 84 από την Τουρκ Τέλεκομ. Η Γεσιλγκιρεσούν παίζει πιο «στρωτό» μπάσκετ παρά την παρουσία πολλών Αμερικανών αθλητών αλλά απόψε θα παρασυρθεί από την Μπουγιουκσεχίρ που το μόνο που «σκέφτεται» είναι η επίθεση, με σχεδόν 70 επιθέσεις σε κάθε ματς, νούμερο τεράστιο για ευρωπαϊκό παιχνίδι 40 λεπτών. Η πιο έμπειρη Μπουγιουκσεχίρ των Μάρκοτα, Κλόμπουτσαρ, Αρμάντ έχει την δυνατότητα να κάνει την πρώτη της νίκη αλλά δε θα την εμπιστευθούμε ακόμα. Αν διεκδικήσει στα ίσια όμως τη νίκη τότε ενισχύεται το ενδεχόμενο να δούμε ένα Over 163.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.