Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 13:33

“Πληγώνει” τον Κλοπ η Ντόρτμουντ

Γράφτηκε από τον

Πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά το Europa League στο στοιχηματικό πρόγραμμα της Πέμπτης και από τη συγκεκριμένη διοργάνωση προέρχονται δύο από τις σημερινές μας προτάσεις.

Επιλογές προκύπτουν, όμως, τόσο από τη Σουηδία, όσο και από την Euroleague. Πάμε αμέσως στην ανάλυση των προγνωστικών.

Προβάδισμα η Ντόρτμουντ

Ξεκινάμε τις προβλέψεις Europa Leaue με το παιχνίδι Ντόρτμουντ – Λίβερπουλ, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ των γηπεδούχων σε απόδοση 2.05 (-1 Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Μια περίεργη ιστορία αποφάσισε να δημιουργήσει ο θεός του ποδοσφαίρου, φέρνοντας τον Γιούργκεν Κλοπ αντιμέτωπο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι Γερμανοί είναι το φαβορί για την πρόκριση και θέλουν να το επιβεβαιώσουν από σήμερα. Κάνουν φοβερά πράγματα μέσα στο 2016, όπου πορεύονται αήττητοι σε 16 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με ρεκόρ 14-2-0. Προέρχονται από πέντε σερί νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η τελευταία εκ των οποίων με 3-2 εντός έδρας επί της Βέρντερ Βρέμης, παιχνίδι όπου η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε και «ίδρωσε» για να κερδίσει.

Πάμε στη Λίβερπουλ, η οποία βλέπει το Europa League ως τη μοναδική διέξοδο σε μια ακόμη χρονιά που μοιάζει αποτυχημένη. Δίνει μάχη -με όχι ιδιαίτερα αυξημένες ελπίδες να τα καταφέρει- για την πεντάδα, απ’ όπου απέχει 8 πόντους, ηττήθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι, αποκλείστηκε σχετικά νωρίς στο Κύπελλο. Το επίπεδο της απόδοσης της είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν έχει βρει σταθερότητα, δεν είναι τυχαίο ότι μετράει ρεκόρ 9-7-6 μέσα στο 2016 σε όλες τις διοργανώσεις. Το Σάββατο έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Τότεναμ, στο τρίτο σερί ματς που δεν κερδίζει (0-2-1) σε όλες τις διοργανώσεις, ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Η Σαχτάρ τον πρώτο λόγο

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Μπράγκα – Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την επιλογή μας να είναι το “2 DNB” σε απόδοση 2.09 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Το συγκρότημα του Πάουλο Φονσέκα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του 6ου ομίλου συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μαρσέιγ και έξι από τη Σλόβαν Λίμπερετς. Στη φάση των “32” έθεσε νοκ άουτ τη Σιόν με συνολικό σκορ 4-3, ενώ στην επόμενη επικράτησε με συνολικό σκορ 4-2 της Φενερμπαχτσέ. Η Σαχτάρ, από την πλευρά της, στη φάση των “32” απέκλεισε τη Σάλκε με συνολικό σκορ 3-0, ενώ στην επόμενη κατάφερε να θέσει νοκ άουτ την Άντερλεχτ με δύο νίκες (3-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας). Θεωρούμε ότι οι Ουκρανοί έχουν το προβάδισμα στη σημερινή αναμέτρηση και μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μπορεί η Έρεμπρο

Περνάμε στη Σουηδία και το “2 DNB” σε απόδοση 2.38 στον αγώνα Χέλσινγκμποργκ – Έρεμπρο. Ισόπαλη 1-1 με την Γκέφλε αναδείχθηκε στην πρεμιέρα της Allsvenskan η Χέλσινγκμποργκ, εκτός έδρας. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη, δεχόμενη γκολ στο 79’ της αναμέτρησης. Η φετινή σεζόν μοιάζει να είναι παρόμοια με την περσινή, καθώς εδώ και χρόνια ταλανίζεται από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Από την πλευρά της η Έρεμπρο απογοήτευσε στο πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν, γνωρίζοντας απόλυτα δίκαια την ήττα με 2-0 από την Τζουργκάρντεν, εντός έδρας. Δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης, δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι σήμερα έχει τη δυνατότητα να πάρει τους τρεις βαθμούς και θα τη στηρίξουμε.

Χαμηλό σκορ στο Κάουνας

Ολοκληρώνουμε με Euroleague και την αναμέτρηση Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα, στην οποία θα πάμε με το Under 153.5 πόντοι σε απόδοση 1.87. Η Ζαλγκίρις είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στο ΤΟΡ-16 αν και δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να διεκδικήσει πρόκριση. Σήμερα τελειώνει η πορεία της στην φετινή Euroleague, άκρως επιτυχημένη, μπροστά στον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο για να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είναι τρίτη με 7-6, ισόβαθμη με την Κίμκι, αλλά ακόμα δεν έχει προκριθεί στα πλέι-οφ οριστικά, αφού υπάρχει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που την αφήνει εκτός τετράδας ο οποίος είναι ήττα από Ζαλγκίρις, νίκη της Μπάμπεργκ επί της Λαμποράλ, ήττα της Ρεάλ από Κίμκι και νίκη αύριο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και σε αυτόν τον συνδυασμό προκρίνονται Κίμκι και Μπάμπεργκ. Επειδή ο αγώνας στο Κάουνας είναι 19:45 και ο επόμενος στο Μπάμπεργκ στις 21:00, δεν πρέπει η Μπαρτσελόνα να χαλαρώσει γιατί τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν είναι τόσο απίθανα, επομένως ο κίνδυνος αποκλεισμού, σε περίπτωση ήττας από Ζαλγκίρις, είναι υπαρκτός. Τελευταία η Μπαρτσελόνα έχει παίξει καταπληκτική άμυνα παρουσιάζοντας χαμηλά σκορ, 84-57 με τη Μανρέσα, 75-57 με Μπάμπεργκ, 69-84 με Χιπουσκόα, 75-71 με Λαμποράλ, 77-71 με Μούρθια, 72-65 με Ρεάλ και 59-85 με Μπανταλόνα. Αφού λειτουργεί η άμυνά της, έτσι θα πορευθεί και σήμερα για να μην πέσει «θύμα» έκπληξης οπότε η επιλογή είναι το Under 153.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.