Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 16:51

Κερδίζει η Μπαρτσελόνα, άνετο πέρασμα για Μπάγερν

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με δύο μεγάλες αναμετρήσεις, η πιο "λαμπερή" εκ των οποίων θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Μπαρτσελόνα.

Στο άλλο ματς, η Μπάγερν θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μπενφίκα. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε έναν πλήρη οδηγό για τις στοιχηματικές εταιρίες, όπως η Sportingbet, οι οποίες δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα.

Πρόκριση με "διπλό" οι μπλαουγκράνα

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, όπου επιλέγουμε τη νίκη των Καταλανών σε απόδοση 2.36. Απ’ τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια των τελευταίων ετών το αποψινό στη Μαδρίτη ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Το 2-1 της μεταξύ τους αναμέτρησης την περασμένη εβδομάδα άφησε "ανοικτούς" λογαριασμούς, ενώ τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν "φούντωσαν" την αγωνία και στη μάχη για τον τίτλο, αφού η γκέλα των μπλαουγκράνα με τη Σοσιεδάδ (ήττα 1-0) έφερε τους "ροχιμπλάνκος" στο -3 απ’ την κορυφή, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Άντεξε στη Βαρκελώνη η Ατλέτικο, παρά την απίστευτη πίεση που της ασκήθηκε στο δεύτερο μέρος, ήταν λογικό να "λυγίσει" κάποια στιγμή, το τελικό 2-1 σίγουρα την άφησε ικανοποιημένη. Αν υπάρχει μια ομάδα στον κόσμο που μπορεί να κρατήσει την Μπαρτσελόνα σε μέτρια επίπεδα σ’ έναν τόσο υψηλών προδιαγραφών αγώνα όπως ο σημερινός, αυτή είναι οι "ροχιμπλάνκος", που θα μπουν στο ματς με τη ψυχολογία ότι "αυτό το έχω ξανακάνει" (2014). "Νίκησε" και το άγχος της η Μπαρτσελόνα πριν 8 βράδια στο "Καμπ Νου", βρήκε δύο γκολ με τον Σουάρες στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, αλλά ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια. Άστοχη ήταν και το Σάββατο κόντρα στη Σοσιεδάδ, παιχνίδι όπου έκανε πολλές φάσεις, ωστόσο τα τελειώματα ήταν μάλλον προβλέψιμα με δεδομένη την ποιότητα των εκτελεστών. Έγινε "ήρωας" ο γκολκίπερ Ρούγι, επάνω στον οποίο σταμάτησαν σχεδόν όλες οι προσπάθειες των μπλαουγκράνα. Για να εξειδικεύσουμε στα του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Βαρκελώνης παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες, σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια, μόλις δύο φορές έμεινε μόνο στο 1 γκολ. Προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης στις 7/8 τελευταίες σεζόν, έχοντας ως μοναδική απουσία την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, όταν της έκοψε το δρόμο η… Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εύκολη πρόκριση για Μπάγερν

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Μπενφίκα – Μπάγερν, όπου επιλέγουμε το χάντικπα -1 γκολ των φιλοξενουμένων σε απόδοση 2.10 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μπάγερν με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Μπάγερν κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Να πετύχει μία ιστορική ανατροπή καλείται η Μπενφίκα απόψε στο "Da Luz" κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Το συγκρότημα του Ρουί Βιτόρια ηττήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με 1-0 στη Γερμανία για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο γκολ του Βιντάλ μόλις στο 2’. Πλέον οι ποδοσφαιριστές των "αετών" θα χρειαστεί να υπερβούν τον εαυτό τους για να φτάσουν για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Την προσπάθειά τους δε θα ενισχύσει ο πρώτος σκόρερ Ζόνας, ο οποίος είναι τιμωρημένος, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος παρουσιάζεται το άλλο μεγάλο "όπλο" των Πορτογάλων, Κώστας Μήτρογλου. Στον αντίποδα, για πέμπτη σερί σεζόν η Μπάγερν Μονάχου θέλει να βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τελευταία σεζόν του Πεπ Γκουαρντιόλα στην τεχνική ηγεσία τους, καθώς το καλοκαίρι αναλαμβάνει ο Κάρλο Αντσελότι, οι Βαυαροί στοχεύουν στην κατάκτηση του 6ου βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία τους και πρώτου μετά τη σεζόν 2012-2013 όταν επικράτησαν στον τελικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-1. Στις 26 φορές που έδωσαν το "παρών" στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ οι Γερμανοί πανηγύρισαν την πρόκριση 17 φορές. Στις οχτώ τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν μόλις δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στις τρεις δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ στις πέντε σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Θεωρούμε ότι η Μπάγερν θα βγάλει την ανωτερότητα της και θα φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Με το Over 2.5 στο Πόρτλαντ

Περνάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου θα επιλέξουμε το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση Πόρτλαντ – Ντάλας, σε απόδοση 1.90. Από την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στους Λος Άντζελες προέρχονται οι Πόρτλαντ, σε ένα ματς που κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το 84’ χάρη στο γκολ του Αντί (52’). Οι περσινοί πρωταθλητές δείχνουν να "ψάχνονται" ακόμη και βρίσκονται στην 9η θέση της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 1-2-2. Έχουν βρει σε όλα τα παιχνίδια τους το δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο η ασταθής αμυντική τους συμπεριφορά, δεν τους επιτρέπει να κερδίζουν παιχνίδια και βαθμούς. Στη σημερινή αναμέτρηση η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους που έχουν και την παράδοση ολοκληρωτικά με το μέρος τους. Στον αντίποδα, από την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στους Σαν Χοσέ προέρχεται το Ντάλας, που βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο και στις δυο απάντησε. Το συγκρότημα του Όσκαρ Παρέχα αγνοεί τη νίκη στα δυο τελευταία ματς, ωστόσο παραμένει αήττητο για τέσσερις αγωνιστικές και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, κυρίως επιθετικά. Βρίσκεται στην 3η θέση της δυτικής περιφέρειας με 11 βαθμούς και ρεκόρ 3-2-1 και φαίνεται αποφασισμένο να πρωταγωνιστήσει τη φετινή χρονιά. Η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί πραγματικό κρας τεστ για τους φιλοξενούμενους, που καλούνται να αποδείξουν ότι η μέχρι στιγμής πορεία τους μόνο τυχαία δεν είναι.

Επιλογή από Ευρωλίγκα

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μπαρτσελόνα, όπου θα επιλέξουμε το Under 146 πόντοι σε απόδοση 1.90. Η Λοκομοτίβ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και έχει μπροστά της την πρόκληση να καταφέρει τη συμμετοχή σε Final-4, φυσικά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να αποκλειστεί, κυρίως σώθηκε από τις δύο νίκες επί της Ρεάλ, αλλά τώρα στα πλέι-οφ, αν και με μειονέκτημα έδρας, δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει. Φέτος το ζεύγος "γνωρίζεται" καλά γιατί έχουν αναμετρηθεί δύο φορές για τη regular season, με την κάθε ομάδα να επικρατεί στην έδρα της δύσκολα, 78-74 η Κουμπάν στο Κράσνονταρ και 72-68 η Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Στο ΤΟΡ-16 η Λοκομοτίβ Κουμπάν είχε την καλύτερη άμυνα από τις 16 ομάδες δεχόμενη 69.8 πόντους ανά αγώνα, ενώ η Μπαρτσελόνα είχε την τέταρτη καλύτερη άμυνα με 75.5 πόντους παθητικό, αλλά στον όμιλο F, που ήταν οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτερες επιθέσεις και αυτό το 75.5 ήταν το καλύτερο νούμερο στον όμιλο. Αμφότεροι οι προπονητές γνωρίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει μέσω της άμυνας και είναι πιθανό να δούμε το λιγότερο θέαμα στους αγώνες αυτού του ζεύγους. Αν και αργήσαμε και το όριο του αγώνα από το 150 έπεσε στο 146 θα πάμε με το Under 146 που είναι η πιο σοφή επιλογή για πρεμιέρα πλέι-οφ.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.