Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 17:58

Προβάδισμα η Λίβερπουλ, κερδίζει η Βιγιαρεάλ

Γράφτηκε από τον

Ημέρα κρίσης απόψε στο Europa League, όπου θα ξεκαθαρίσουν οι τέσσερις ομάδες που θα συνεχίζουν στα ημιτελικά.

Δύο προτάσεις έχουμε ξεχωρίσει από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ανάμεσά τους και από το σπουδαίο ματς ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ντόρτμουντ, ενώ από το “μενού” δε θα μπορούσε να λείπει και η Euroleague. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και να βρείτε έναν πλήρη οδηγό με τις στοιχηματικές εταιρίες, όπως για παράδειγμα η Novibet, οι οποίες δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα.

Μπορεί η Λίβερπουλ

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ, στην οποία θα πάμε με τον “1 DNB” σε απόδοση 2.10. Με “οδηγό” την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου αγώνα και το εμφατικό 4-1 επί της Στόουκ, η Λίβερπουλ μπαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην αποψινή ρεβάνς με την Ντόρτμουντ. Πήρε ένα πολύ καλό σκορ πριν μια εβδομάδα στο “Βεστφάλεν”, το οποίο ενδεχομένως να την αδικεί ως ένα βαθμό, αφού ήταν η ομάδα με τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Αναμενόμενο να είναι “διαβασμένοι” οι κόκκινοι λόγω Κλοπ, είχαν φοβερή αμυντική διάθεση και προσήλωση, δεν επέτρεψαν στην Ντόρτμουντ να απειλήσει όσο θα ήθελε, ήταν “φωτιά” στις αντεπιθέσεις. Σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο τους, εκεί όπου φέτος είναι αήττητοι στο Europa League. Τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες (όλες με σκορ 1-1) μετράει η Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ” στη διοργάνωση, όλες οι επιτυχίες της ήρθαν οριακά. Γενικά φέτος εντός έδρας έχει χάσει μόνο από Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, σούπερ είναι η εντός έδρας παράδοση για τη Λίβερπουλ κόντρα στις γερμανικές ομάδες, καθώς είναι αήττητη σε συνολικά 15 παιχνίδια (12-3-0)!

Στον αντίποδα, κατώτερη των περιστάσεων η Ντόρτμουντ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Λίβερπουλ, “βραχυκυκλώθηκε” στο δημιουργικό κομμάτι, δεν απείλησε όσο την έχουμε συνηθίσει. Σε κακή βραδιά σχεδόν όλα τα επιθετικά “όπλα” των Γερμανών, που σκόραραν από στημένη φάση και θα μπορούσαν άνετα να έχουν χάσει το ματς και σήμερα να ψάχνουν… θαύμα. Το 1-1 τους αφαιρεί τον τίτλο του φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους απαγορεύει να σκέφτονται την πρόκριση. Αρκεί, φυσικά, να πιάσουν πολύ υψηλότερα στάνταρ απόδοσης σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, όπου δεν ήταν η Ντόρτμουντ που έχουμε δει όλη τη σεζόν. Ξεκούρασε τους Μχιταριάν, Γκουντογκάν, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις, Πίστσεκ και Κάστρο ο Τούχελ στο ντέρμπι του Ρουρ κόντρα στη Σάλκε την Κυριακή (2-2), παιχνίδι όπου η Μπορούσια προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε. Με τριάδα στην άμυνα έπαιξε ο κόουτς της Ντόρτμουντ, σήμερα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα επιστρέψει σε πιο ορθολογικό σχήμα με τέσσερις πίσω.

Νίκη για Βιγιαρεάλ

Συνεχίζουμε με το “διπλό” σε απόδοση 2.00 στον αγώνα Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ. Μπορεί να έφυγε με άδεια χέρια από το “Μαδριγάλ” όπου ηττήθηκε με 2-1 από τη Βιγιαρεάλ, ωστόσο, η Σπάρτα Πράγας παραμένει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση και ψάχνει τη νίκη που θα της χαρίσει το εισιτήριο για τους “4” του Γιουρόπα Λιγκ. Η Βιγιαρεάλ παραμένει το μεγάλο φαβορί για πρόκριση και εμείς καλούμαστε σήμερα να τα δώσουμε όλα αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σημερινή αναμέτρηση, ωστόσο, οι πολλές απουσίες μας έχουν βγάλει εκτός πλάνων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός Σκάσνι, που δεν μπορεί να υπολογίζει σήμερα στους βασικούς αμυντικούς Μπράμπετς και Κόστα λόγω τιμωρίας, αλλά και στους τραυματίες Χόλεκ, Μαζούτς, Γίρατσεκ και Ζάχουστελ. Από την άλλη πλευρά, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχει η Βιγιαρεάλ μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, γνωρίζοντας ωστόσο, πως η Σπάρτα μόνο εύκολη αντίπαλος δεν είναι. Από τις πιο σταθερές ομάδες της διοργάνωσης η Βιγιαρεάλ μετράει μόλις μια ήττα φέτος από τη Ραπίντ Βιέννης (2-1), ενώ ακολούθησαν επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τελευταίο παιχνίδι της Βιγιαρεάλ αυτό κόντρα στη Χετάφε της οποίας επικράτησε εύκολα με 2-0, για την 32η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου βρίσκεται σταθερά στην 4η θέση και στο -12 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή ήταν η τρίτη σερί της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η παράδοση είναι με το μέρος της όταν αγωνίζεται κόντρα σε τσέχικους συλλόγους μετρώντας τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες.

Επιλογή το Over στην Πόλη

Ολοκληρώνουμε με Euroleague και τον αγώνα Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης, στον οποίο θα πάμε με το Over 157.5 πόντοι σε απόδοση 1.90. Δεύτερος αγώνας της σειράς σήμερα ξανά στην έδρα της Φενέρ που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Φυσικά μέσα σε δύο μέρες δεν αλλάζουν πολλά όσον αφορά τις διαθέσεις των προπονητών και θα χρησιμοποιηθούν παρόμοια σχήματα μέσα στο παρκέ. Στον προχθεσινό αγώνα η Φενέρ κατάφερε αυτό που έχουν καταφέρει ελάχιστες ομάδες φέτος, δηλαδή να κρατήσουν τη Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους χάρη στην καλή της άμυνα που παίζει πάντα εντός, όμως πρέπει να παρατηρήσουμε την επίδοση της Ρεάλ στα τρίποντα που ήταν μόλις 8/34, ήτοι 23.5 νούμερο παράδοξο για την ομάδα του Λάσο. Τα περισσότερα εκ των τριπόντων ήταν ελεύθερα και κάλλιστα θα μπορούσαν να ευστοχήσουν σε λίγα ώστε να γυρίσει το ματς “τούμπα” όμως οι Ρούντι και Γιουλ ήταν πολύ άστοχοι με 2/10 και 0/7 αντίστοιχα. Λόγω του πρώτου σκορ το όριο της αγοράς Under/Over προσφέρθηκε στους 157.5 πέντε πόντους κάτω από εκείνο προχθές και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όριο κάτω από τους 160 πόντους σε αγώνα της Ρεάλ. Βέβαια στα τρία ματς που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες φέτος το όριο αυτό δεν έχει ξεπεραστεί ούτε μία φορά αφού οι νίκες της Φενέρ ήταν 75-69 και 77-66 και η νίκη της Ρεάλ ήταν 80-73. Με λίγη καλύτερη ευστοχία της Ρεάλ από μακρινή απόσταση και παρόμοιο παιχνίδι με πολλά φάουλ ξανά το 157.5 θα αποδειχθεί μικρό οπότε η επιλογή είναι το Over 157.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.