Σάββατο, 07 Μάιος 2016 14:51

Κερδίζουν Λυών και Γκλάντμπαχ

Γράφτηκε από τον
Κερδίζουν Λυών και Γκλάντμπαχ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές. Από Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία έρχονται οι τρεις προτάσεις του Betarades.gr από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, ενώ μία ακόμη πρόβλεψη προκύπτει από το μπάσκετ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημερινές επιλογές.

 

Η Λυών τον «τελικό»

Ξεκινάμε τα προγνωστικά στοιχήματος με τον αγώνα Λυών – Μονακό, στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.85. Ο απόλυτος «τελικός» της δεύτερης θέσης διεξάγεται σήμερα ανάμεσα σε Λυών και Μονακό. Ισόβαθμες στους 62 οι δύο ομάδες, μάχονται για τη δική τους… κορυφή, μιας και η κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν δεν αμφισβητείται. Σε μια πρώτη ανάγνωση, η Λυών φαίνεται να είναι η ομάδα που βολεύεται περισσότερο με την ισοπαλία, καθώς έτσι θα μείνει στη δεύτερη θέση (καλύτερη διαφορά τερμάτων) και θα έχει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι «λυονέ» θα κληθούν να περάσουν απ’ την έδρα της Ρεμς, που είναι πιθανό να παίζει τη «ζωή» της, ενώ η Μονακό έχει θεωρητικά βατό εντός έδρας ματς με την αδιάφορη Μονπελιέ. Με άγχος και νευρικότητα πήραν τη νίκη οι γηπεδούχοι την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Γκαζελέκ, στο φινάλε χρειάστηκε η επέμβαση του γκολκίπερ Λόπες για να μείνει το 2-1. Από 10 νίκες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές (9-2-1) προέρχονται οι «λυονέ», οι έξι εξ αυτών ήρθαν στο καινούργιο γήπεδο τους. Εκεί είναι αήττητοι μέσα στο 2016, συνήθως σκοράρουν πολλά γκολ, μόλις μια φορά σημείωσαν μόλις 1 τέρμα.

Έχει αποδείξει ότι μπορεί να περάσει από όλες τις έδρες της Γαλλίας η Μονακό, που είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Αφού κατάφερε αυτό, τότε είναι δεδομένο ότι μπορεί να γίνει και η πρώτη ομάδα που θα «μαγαρίσει» το νέο γήπεδο της Λυών στον σημερινό «τελικό» της δεύτερης θέσης. Οι Μονεγάσκοι επέστρεψαν στις επιτυχίες την περασμένη εβδομάδα με το εντός έδρας 3-2 επί της Γκινγκάμπ, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, που ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ισοβαθμούν με τη Λυών στους 62, σήμερα είναι η ομάδα που έχει περισσότερη ανάγκη το «τρίποντο», παρά το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική έχουν (θεωρητικά) πιο εύκολο έργο. Δεν είναι σταθερή, όμως, η Μονακό το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν είναι τυχαίο ότι μετράει ρεκόρ 3-4-2 στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, στις 7 εκ των οποίων δέχτηκε γκολ. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας το παιχνίδι, θεωρούμε ότι η έδρα έχει το προβάδισμα.

Νίκη για Γκλάντμπαχ

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.95 στην αναμέτρηση Γκλάντμπαχ –Λεβερκούζεν. Έχοντας χάσει την ευκαιρία διεκδίκησης της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, την οποία διασφάλισε και μαθηματικά η σημερινή αντίπαλός της, Λεβερκούζεν, η Γκλάντμπαχ καλείται τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος να υπερασπιστεί την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα του Σούστερ ισοβαθμεί στους 49 βαθμούς με τη Χέρτα, έναν πίσω της βρίσκεται η Σάλκε και τρεις η Μάιντς. Μετά τις δύο σερί ήττες που γνώρισε από τις Ίνγκολσταντ (1-0 εκτός έδρας) και Ανόβερο (2-0 εκτός έδρας) η Γκλάντμπαχ επικράτησε της Χόφενχαϊμ (3-1 εντός έδρας), ενώ την προηγούμενη βδομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Μπάγερν Μονάχου (1-1 εκτός έδρας). Από την άλλη, κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν έχει η Λεβερκούζεν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, καθώς με τους 57 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει έχει διασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Το συγκρότημα του Σμιντ παραμένει μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα εδώ και οχτώ αγωνιστικές, στις οποίες σημείωσε μία ισοπαλία και επτά σερί νίκες. Σήμερα, ωστόσο, το κίνητρο το έχει η Γκλάντμπαχ και θα τη στηρίξουμε.

Δε χάνει η Ρίο Άβε

Περνάμε στην Πορτογαλία και τον αγώνα Ρίο Άβε – Πόρτο, με την επιλογή μας να είναι το «1Χ» σε απόδοση 2.08. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και η Ρίο Άβε παραμένει ζωντανή στη μάχη για κατάκτηση μίας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Μετά τις τρεις σερί νίκες που πανηγύρισε κόντρα στις Μαρίτιμο (1-0 εντός έδρας), Μορεϊρένσε (1-0 εκτός έδρας) και Γκιμαράες (2-0 εντός έδρας) το συγκρότημα του Πέντρο Μάρτινς μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Αρούκα (0-0 εκτός έδρας) και Τοντέλα (1-1 εκτός έδρας), ενώ στο ενδιάμεσο αυτών γνώρισε την ήττα από την Μπενφίκα (1-0 εντός έδρας). Την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, εξασφάλισε και μαθηματικά η Πόρτο, από την πλευρά της, η οποία πραγματοποίησε μία απογοητευτική σεζόν, μη μπορώντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τις Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μετά τις δύο σερί νίκες που πανηγύρισε κόντρα στις Νασιονάλ (4-0 εντός έδρας) και Ακαδέμικα (2-1 εκτός έδρας) το συγκρότημα του Ζοσέ Πεσέιρο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο μεταξύ τους ντέρμπι, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 3-1. Πιστεύουμε ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και θα τους στηρίξουμε.

«Μιλάνε» οι άμυνες

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Όλντενμπουργκ – Ουλμ για τα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος, στον οποίο θα πάμε με το Under 165 πόντους, σε απόδοση 1.90. Η Όλντενμπουργκ έκανε καταπληκτικό δεύτερο γύρο στην Μπουντεσλίγκα με 15-2 επίδοση που μόνο η κορυφαία Μπάμπεργκ είχε καλύτερη σε αυτό το διάστημα. Η Ουλμ ήταν μονίμως κοντά στην όγδοη θέση και τελικά δεν κινδύνευσε να μείνει εκτός πλέι-οφ λόγω της ποιότητας και της εμπειρίας του ρόστερ της. Στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια φέτος αμφότερες νίκησαν στην έδρα τους, 80-63 η Ουλμ και 90-75 η Όλντενμπουργκ στο πρόσφατο της 24ης Απριλίου. Η Όλντενμπουργκ είναι από τις ομάδες της Γερμανίας που θα παίξουν αργό μπάσκετ όταν το ματς είναι κρίσιμο και πολύ γρήγορο αν ο αντίπαλος βολεύει. Στις 34 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα είχε 84 πόντους στην επίθεση και 78 στην άμυνα ενώ τα αντίστοιχα νούμερα της Ουλμ ήταν 82.5 στην επίθεση και 79 στην άμυνα. Σκληρά ματς αναμένονται στη σειρά, με ενδεχόμενο να αυξηθεί το σκορ μέσα στο παιχνίδι αν κάποια από τις δύο κυνηγήσει ανατροπή και δούμε πολλές βολές στο τέλος. Για πρώτο αγώνα το 165 φαντάζει πολύ μεγάλο και η επιλογή μας είναι το Under 165. Άλλωστε στο πρώτο μεταξύ τους παρουσίασαν το πολύ χαμηλό 80-63 και στο δεύτερο πιο πρόσφατο τέλειωσαν στους 165 πόντους απλά επειδή στο τελευταίο δεκάλεπτο αυξήθηκε ο ρυθμός με επιμέρους 30-18 έναντι των πολύ χαμηλότερων περιόδων πριν την τέταρτη.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.