Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016 19:59

Στο... ταμείο με την Πορτογαλία

Γράφτηκε από τον

Η Πορτογαλία είναι από την Κυριακή το βράδυ η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, διαψεύδοντας τα προγνωστικά (της πλειοψηφίας του κόσμου) στον τελικό με τη Γαλλία, που ήθελαν τους διοργανωτές να σηκώνουν την κούπα.

Η ομάδα του Σάντος έκανε ότι και η Ελλάδα το... 2004 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αποχώρησε τραυματίας στο 25',έκλαψε αυτή τη φορά από χαρά. 

Μετά από 12 χρόνια λοιπόν ένα ακόμα αουτσάιντερ κατακτά τον τίτλο. Το 1992 ήταν η Δανία, το 2004 η Ελλάδα και το 2016 η Πορτογαλία, δικαιώνοντας τη ειδική στοιχηματική στήλη" της "Ελευθερίας" για το Euro,η οποία είχε προτείνει πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες για νικητή διοργάνωσης την Αγγλία (7.50) ή την Πορτογαλία (14.00!!!), ενώ επιβεβαιώθηκε και στο αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του τελικού (Χ, 2.95).

Για τους θριαμβευτές στα γήπεδα της Γαλλίας, γράφαμε στις 10 Ιουνίου ότι έχουν σοβαρό προπονητή και τον σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο και αξίζει το ρίσκο να ποντάρουμε χρήματα, μιας και "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάθε διοργάνωση, υπάρχει και μια ομάδα έκπληξη".  Για την βραδιά του τελικού, είχαμε επισημάνει ότι κανένας τελικός μέχρι την Κυριακή, δεν είχε τελειώσει 0-0.  Ακόμα κατά τη διάρκεια του τουρνουά που για πρώτη φορά έγινε με 24 ομάδες, γράψαμε ότι δεν αποκλείεται ο Σάντος να πάρει το Euro μόνο με ισοπαλίες και ουσιαστικά αυτό έκανε, αφού η Πορτογαλία μέτρησε μόνο μια νίκη σε 90λεπτο. Σημασία βέβαια έχει τι γράφει η ιστορία και ο πρώην προπονητής της Ελλάδας, έστειλε τους συμπατριώτες του στα ουράνια και πολλούς φίλους της στήλης στο ταμείο για να εισπράξουν! 

Σε καλή... μεριά.

 

Υ.Γ. Ο Ρανιέρι πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λέστερ και ο Σάντος πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία.  Αθάνατη... ΕΠΟ!