Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016 14:14

Άσσος με κάλυψη στα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον
Άσσος με κάλυψη στα Γιάννενα

Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, όπου δεσπόζουν οι πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ξεχωρίζει η ιστορικής σημασίας αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην Οντ, αγώνας που θα μας απασχολήσει στοιχηματικά. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, σας υπενθυμίζουμε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε τα κορυφαία νόμιμα online casino.

Μπορεί τη νίκη ο ΠΑΣ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την ιστορική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Οντ, όπου επιλέγουμε το 1 DNB σε απόδοση 2.25 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μια σπουδαία ημέρα ξημέρωσε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα μετατρέψει ένα άπιαστο –για πολλούς- όνειρο, σε πραγματικότητα. Όλη η Ήπειρος ζει και αναπνέει για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του «Άγιαξ», στιγμή που θα μπορούσε να έχει ζήσει νωρίτερα, αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν (μη αδειοδότηση). Αυτή τη φορά όμως, ήταν ο ΠΑΣ που ευνοήθηκε απ’ τις εξελίξεις και εκμεταλλεύτηκε το απαγορευτικό της UEFA στον Πανιώνιο, κερδίζοντας εξωαγωνιστικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Άρον-άρον ξεκίνησε την προετοιμασία ο Γιάννης Πετράκης, μαζεύοντας τους παίκτες απ’ τις παραλίες, ωστόσο το σκηνικό της τελευταίας τετραετίας είναι πλέον κατά τι διαφορετικό. Στις δεδομένες αποχωρήσεις των Τσάβες, Ίλιτς και Μανιά, ήρθε να προστεθεί η πώληση του αναντικατάστατου Τσουκαλά στον Αστέρα Τρίπολης, απώλειες που αναγκάζουν τον ΠΑΣ να αλλάξει σελίδα και αγωνιστικό ύφος. Ανέπαφη η «ραχοκοκαλιά» της άμυνας με τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Μπέριο, Ναδάλες και Καρανίκα να συνεχίζουν κανονικά, μόλις τέσσερις οι προσθήκες, εκ των οποίων ουδείς προς το παρόν φαίνεται έτοιμος να αποτελέσει βασικό «γρανάζι». Συνεπώς, οι Ηπειρώτες πηγαίνουν στο πρώτο ματς με την Οντ στηριζόμενοι ουσιαστικά στην περσινή ομάδα.

Στον αντίποδα, δεύτερη σερί σεζόν στην Ευρώπη για την Οντ, που θέλει να εξελιχθεί σε μια σταθερή δύναμη του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Το 2014 τερμάτισε τρίτη, πέρυσι τερμάτισε τέταρτη, φέτος είναι στη 2η θέση έπειτα από 15 αγωνιστικές, στο -3 απ’ την πρωτοπόρο Ρόζενμποργκ, διαφορά που άπαντες θεωρούν μικρή για να τους σταματήσει απ’ το να ονειρεύονται ακόμη και τον τίτλο. Φέτος η σέντρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγινε στον πρώτο προκριματικό, όπου οι Νορβηγοί δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα εναντίον της Μάριεχαμν. Μετά το 2-0 εντός έδρας, ακολούθησε το εκτός έδρας 1-1 της περασμένης εβδομάδας για να φέρει την Οντ στο δρόμο του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι «τρέχουν» αήττητο σερί πέντε αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (4-1-0), την Κυριακή έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση με το εντός έδρας 4-1 επί της Αάλεσουντ (τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα), ήρθαν στην Ελλάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Δύο ήττες έχει υποστεί όλες κι όλες φέτος η Οντ, τρεις αν υπολογίσουμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο απ’ την Τρόμσο στην παράταση. Σε 12 εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις ηττήθηκε μόλις μια φορά, με 3-1 απ’ τη Χάουγκεσουντ (7-4-1), σκοράρει σχεδόν πάντα. Ποντάρουμε στον ενθουσιασμό και το γεμάτο γήπεδο και επιλέγουμε το 1 DNB.

Το παλεύει η Βαντούζ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Μίντιλαντ – Βαντούζ, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ +1 γκολ της Βαντούζ σε απόδοση 2.02 (Ασιατικό Χάντικαπ: Σε περίπτωση που η Βαντούζ κερδίσει ή έρθει ισόπαλη το στοίχημα επιβεβαιώνεται. Εάν χάσει με ένα γκολ τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται). Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα στον πρώτο προκριματικό γύρο, η Μίντιλαντ πήρε την πρόκριση κόντρα στη Σούντουβα, σημειώνοντας δυο νίκες με σκορ 1-0. Τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά κόντρα στη Βαντούζ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι γηπεδούχοι δείχνουν να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ευρωπαϊκές προκλήσεις, με αποκορύφωμα της περσινή χρονιά όπου πέρασαν και από τη φάση των ομίλων, μένοντας εκτός στη συνέχεια από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία όμως κέρδισαν με 2-1 στο «σπίτι» τους. Το πρωτάθλημα της Δανίας ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έτσι η προετοιμασία της Μίντιλαντ έχει ολοκληρωθεί πλήρως, με την παρουσία της στα φιλικά προετοιμασίας να είναι εξαιρετική μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Σημαντική η απουσία του μέσου, Σπαρβ, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον δυο μήνες ακόμη. Απ’ την άλλη, η Βαντούζ είχε εύκολο έργο κόντρα στη Σίλεκς, σημείωσε δυο νίκες (3-1 εντός, 2-1 εκτός) και πήρε την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Στο δεύτερο γύρο η ομάδα από το Λίχτενσταϊν καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ, με το έργο της να είναι πολύ πιο δύσκολο και τους παίκτες να χρειάζεται να υπερβάλλουν εαυτούς αν θέλουν να τα καταφέρουν. Το «κλειδί» για την πρόκριση είναι η απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος στη σημερινή αναμέτρηση ή τουλάχιστον η επίτευξη ενός εκτός έδρας γκολ. Και οι φιλοξενούμενοι έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους καθώς το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 23 Ιουλίου. Πιστεύουμε ότι η ομάδα του Λιχτενστάιν μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Κερδίζει η Σόλιγκορσκ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση Σόλιγκορσκ – Ντομζάλε, όπου επιλέγουμε τον Άσσο σε απόδοση 2.20. «Πάρτι» έκανε στον προηγούμενο προκριματικό γύρο η Σόλιγκορσκ, καθώς το έργο της ήταν ιδιαιτέρως εύκολο απέναντι στην άσημη Σόκναρ από τα Νησιά Φερόε, με τους Λευκορώσους να επικρατούν με συνολικό σκορ 7-0 (2-0 εκτός, 5-0 εντός). Κόντρα στην Ντομζάλε οι γηπεδούχοι είναι και πάλι το φαβορί για την πρόκριση, καθώς είναι και πιο έμπειρη ομάδα στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά και πιο έτοιμη, μιας και το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εκεί η Σόλιγκορσκ τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής, βρίσκεται στη 2η θέση και στο -8 από την κορυφή, ενώ παραμένει αήττητη στα επτά τελευταία ανεξαρτήτως διοργάνωσης (6-1-0). Στη σημερινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν αν πάρουν ισχυρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς και τη δεδομένη χρονική στιγμή δείχνουν να έχουν όλα τα φόντα για να τα καταφέρουν. Εύκολο έργο είχε και η Ντομζάλε στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Λουσιτάνος από την Ανδόρα. Επικράτησε με συνολικό σκορ 5-2 (3-1 εντός, 2-1 εκτός) και πλέον καλείται να υπερβάλει εαυτόν και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σόλιγκορσκ. Την Κυριακή ξεκινάει και το εγχώριο πρωτάθλημα, έτσι οι φιλοξενούμενοι έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους και θεωρητικά είναι έτοιμοι για την εκκίνηση της χρονιάς, ωστόσο τα δείγματα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι λίγα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Στη σημερινή αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι θέλουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» εν όψει της ρεβάνς στην έδρα τους, ωστόσο θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ πιο συμπαγείς αμυντικά αν θέλουν να τα καταφέρουν, καθώς αν δέχονται δυο τέρματα από τη Λουσιτάνος, τότε πιθανόν να περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές κόντρα στους Λευκορώσους. Θα πάμε με την έδρα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.