Σάββατο, 25 Νοέμβριος 2017 13:20

Στο... Πι και Φι: Σε σούπερ κατάσταση η Βαλένθια

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Αν υπάρχει αυτή την εποχή μια ομάδα στην Ισπανία που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Μπαρτσελόνα, αυτή είναι η Βαλένθια και το μεταξύ τους ματς το βράδυ της Κυριακής έχει χαρακτήρα ντέρμπι κορυφής.

Η... παρέα του Μέσι και του Σουάρες οδηγεί την κούρσα με 11 νίκες και 1 ισοπαλία και ακολουθεί σε απόσταση 4 βαθμών η Βαλένθια με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Οι "νυχτερίδες" μετρούν μάλιστα 8 σερί νίκες και το "Μεστάγια" θα είναι κατάμεστο, μιας και με νίκη η Βαλένθια θα μειώσει στον ένα βαθμό. Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις την Μπάρτσα, αλλά οι αποδόσεις δίνουν τη δυνατότητα για κάλυψη και στο Χ. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο βασικός ανταγωνιστής της ομάδας του Βαλβέρδε για τον τίτλο είναι η Ρεάλ και αυτή βρίσκεται στο -10. Οπότε η απώλεια βαθμών στην έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας του πρωταθλήματος, θα θεωρηθεί... εντός προγράμματος.

Στη Μπουντεσλίγκα η Βόλφσμπουργκ ξεκόλλησε από τις ισοπαλίες (3-1 τη Φράιμπουργκ) και σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει το διπλό στην έδρα της Αουγκσμπουργκ, η οποία δείχνει σε πτωτική πορεία, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μετρούν 7 αγωνιστικές αήττητοι και είναι ανώτερο σύνολο.

Στην Αγγλία Κρίσταλ Πάλας και Στόουκ ψάχνουν μια νίκη που θα τις ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Αμφότερες έχουν το εύκολο γκολ, αλλά εμφανίζουν πολλά κενά στα μετόπισθεν. Αντί να ψάξουμε για σημείο, επιλέγουμε το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Στη Σούπερ Λίγκα, ο ΠΑΟΚ συγκατοικεί με την ΑΕΚ στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά για να μείνει εκεί θα πρέπει να περάσει την Κυριακή από τη Νέα Σμύρνη. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ποντάραμε μια ομάδα που δεν έχει ακόμα διπλό στο πρωτάθλημα, αλλά ο Πανιώνιος έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και θα αγωνιστεί με 11άδα ανάγκης. Μασούντ, Οικονόμου, Σιώπης και Λάμπρου θα απουσιάσουν για διαφορετικούς λόγους και είναι ευκαιρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη μακριά από την Τούμπα.

Από την Ελλάδα, θα κρατήσουμε και τον άσο του πρωτοπόρου και αήττητου Αρη απέναντι στη δεύτερη και επίσης αήττητη Παναχαϊκή. Οι "κίτρινοι" μετρούν το απόλυτο σε 4 αγωνιστικές και προέρχονται από ανατροπή ψυχολογίας στην Κρήτη (2-3 από 0-2 τον Εργοτέλη). Φέτος δείχνουν αποφασισμένοι για την άνοδο και εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσουν το εμπόδιο των Πατρινών.

Τέλος, στη Βραζιλία η Κοριτίμπα φιλοξενεί τη Σάο Πάολο και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή, μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στον άσο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1472. Αρης - Παναχαϊκή 1 1.55

1500. Αουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 2 2.80

1556. Κρ. Πάλας - Στόουκ G.G. 1.75


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1701. Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2 1.85

1790. Κοριτίμπα - Σάο Πάολο 1 1.80

 1801. Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 1Χ ΔΕ 1.84