Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 12:21

Στο... Πι και Φι: Τέσσερα διπλά και δύο άσοι

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Μόνο η Μπουντεσλίγκα και η... φτωχή Σούπερ Λίγκα μένουν ακόμα για να συμπληρωθεί το παζλ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, καθώς ξεκίνησε από χθες και η Πριμέρα, ενώ σήμερα κάνει πρεμιέρα το Καμπιονάτο που αλλάζει επίπεδο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.


Η Γιουβέντους με την απόκτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως η Ιντερ ενισχύθηκε αισθητά με σκοπό να σταματήσει την κυριαρχία της Γιούβε.
Η επίσης φιλόδοξη Μίλαν, δεν θα αγωνιστεί την πρώτη αγωνιστική, αφού αναβλήθηκε το ματς με την Τζένοα, όπως επίσης και το Σαμπντόρια – Φιορεντίνα, κατόπιν αιτήματος των Σαμπντόρια και Τζένοα, σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία με τους 40 νεκρούς από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα.
Από την Ιταλία  θα κρατήσουμε το διπλό της Ιντερ, που φιλοξενείται από τη Σασσουόλο, η οποία θα μπει με ενθουσιασμό απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο, αλλά υστερεί σε ποιότητα. Η Ιντερ δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι για να χτυπήσει το πρωτάθλημα και τέτοια εμπόδια οφείλει να τα ξεπερνά.
Πρώτη αγωνιστική και στην Α’ Ισπανίας, με τη Σεβίλλη να δοκιμάζεται από τη Βαγιεκάνο, που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.
 Η Σεβίλλη μετρά ήδη 5 επίσημα ματς (προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ και Σούπερ Καπ Ισπανίας) και είναι πιο έτοιμη από τους γηπεδούχους, που ακόμα... ψάχνονται. Περιμένουμε από τη Σεβίλλη να μπει με το δεξί στην Πριμέρα.
Κάτι που έκανε η Μαρσέιγ στο Σαμπιονά με αντίπαλο την Τουλούζ και θέλει αύριο να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της στην έδρα της Νιμ, που παρότι βρέθηκε να χάνει εκτός με 3-1 από την Ανζε,  νίκησε με 4-3.
Η Νιμ θα παραταχθεί με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά η Μαρσέιγ δεν είναι Ανζέ και οι φιλοξενούμενοι υπερτερούν σε όλους τους τομείς.
Το τέταρτο διπλό έρχεται από την Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Μπούρσασπορ και προσμένουμε να κάνει το 2 στα 2 κόντρα στη Μαλάτιασπορ που νίκησε εκτός τη Γκέζτεπε, αλλά σε αυτό το ματς έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα... δύο παικτών. Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητες σε αυτό το ζευγάρι.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, η φιλόδοξη Γουέστ Χαμ γνώρισε βαριά ήττα στην πρεμιέρα, αλλά αντιμετώπισε εκτός τη Λίβερπουλ, που μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.
Η Μπόρνμουθ είναι σαφώς μικρότερο εμπόδιο και η ανώτερη Γουέστ Χαμ έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου της, μπορεί να κάνει σεφτέ στις νίκες.
Το ίδιο ισχύει και για την Εβερτον, που άφησε καλές εντυπώσεις την πρώτη αγωνιστική με τη Γουλβς, αλλά παίζοντας με δέκα παίκτες, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη. Η Σαουθάμπτον κόλλησε στο μηδέν με τη Μπέρνλι και δείχνει να έχει στο ξεκίνημα αρκετές αδυναμίες. Σύμμαχος της Εβερτον και η προϊστορία, καθώς δεν έχει ηττηθεί τα τελευταία 20 χρόνια εντός έδρας από τη Σαουθάμπτον.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
1147. Εβερτον – Σαουθάμπτον 1 1.80
1196. Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ 1 2.00
1350. Μαλάτιασπορ – Φενερχμπαχτσέ 2 1.73


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
701. Βαγιεκάνο – Σεβίλλη 2 1.90
1362. Σασσουόλο – Ιντερ 2 1.55
1366. Νιμ – Μαρσέιγ 2 1.75