Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 14:56

Πέντε προτάσεις απο Αγγλία - Αρχίζει το Λιμπερταδόρες

Γράφτηκε από τον
Πέντε προτάσεις απο Αγγλία - Αρχίζει το Λιμπερταδόρες

Η εμβόλιμες αγωνιστικές στην Αγγλία κυριαρχούν στο σημερινό πρόγραμμα αγώνων. Από την Premier League ξεχωρίζει το κλασσικό ντέρμπι του Λίβερπουλ μεταξύ της ομώνυμης ομάδα και της Έβερτον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ υποδέχεται την Κάρντιφ, ενώ η Άρσεναλ παίζει εκτός με τη Σαουθάμπτον. Κατά τα άλλα το κουπόνι μας περιλαμβάνει πλήρη αγωνιστική σε Τσάμπιονσιπ, Α’ – Β’ Αγγλίας και Κόνφερενς. Για το θεσμό του κυπέλλου η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Εσπανιόλ και στο Βέλγιο αναμετρούνται Λόκερεν και Οστάνδη.

 

«Διπλό» η Άρσεναλ κόντρα στη Σαουθάμπτον

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το «Διπλό» της Άρσεναλ κόντρα στη Σαουθάμπτον σε απόδοση 2.00. Η Άρσεναλ είναι αήττητη στα τελευταία 8 παιχνίδια της με τη Σαουθάμπτον και στις 2 έδρες (όλα για Πρέμιερ Λιγκ), με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η ομάδα του Βενγκέρ από την πλευρά της, θέλει να προσθέσει ακόμα ένα τρίποντο στο νικηφόρο σερί που «τρέχει» από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά. Οι «κανονιέρηδες» μετρούν μόνο νίκες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές (οι 3, μάλιστα, εκτός έδρας), ενώ ταυτόχρονα στο FA CUP έχουν ξεπεράσει τα εμπόδια των Τότεναμ και Κόβεντρι, με ισάριθμες εντός έδρας νίκες (2-0 και 4-0 αντίστοιχα). Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος (18/01) η ομάδα του Βενγκέρ επικράτησε με 2-0 της Φούλαμ μέσα στο «Έμιρεϊτς». Η εξαιρετική αυτή συγκομιδή διατηρεί την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας με 51 βαθμούς, στο +1 από τη 2η Σίτι και στο +2 από την 3η Τσέλσι. Ως εκ τούτου, το διπλό στο σημερινό ματς είναι απαραίτητο, προκειμένου να διατηρηθεί η πρωτοκαθεδρία. Στο 4-0-1 το σερί των Λονδρέζων στα 5 τελευταία εκτός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα (σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην Κόβεντρι) για τον κίπερ Σέζνι και τον επιθετικό Ζιρού. Αποθεραπεύθηκαν και επιστρέφουν οι μέσοι Ράμσεϊ και Αρτέτα, αλλά και ο αμυντικός Βερμάελεν.

 

Με κάλυψη η Πορτ Βέιλ

Από την Α’ Αγγλίας κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Πορτ Βέιλ με αντίπαλο την Κρόουλι σε απόδοση 1.95. Το όνειρο του Κυπέλλου "έσβησε" πριν από ένα τριήμερο για τους νεοφώτιστους, που ηττήθηκαν με 3-1 εντός έδρας από την Μπράιτον η οποία αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Η Πορτ Βέιλ βρήκε μία σαφώς καλύτερη ομάδα απέναντί της κι έχασε απολύτως δίκαια, ενώ η ήττα της θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο βαριά. Στροφή πλέον στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Πέιτζ, που διατηρεί πάντα ζωντανές τις ελπίδες του ακόμα και για την πρώτη εξάδα, αλλά για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει να βελτιώσει και τις εντός έδρας επιδόσεις της. Στο γήπεδό της βέβαια προέρχεται από τρία σερί τρίποντα, αλλά και πέντε στα επτά πιο πρόσφατα που έδωσε, έχοντας χάσει μόνο από τη δυνατή Πρέστον. Εμείς θα τη στηρίξουμε για το… τέταρτο σερί τρίποντο, έχοντας όμως και την κάλυψή μας στην «ισοπαλία», αφού αν έρθει «Χ» μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

Over στο Μπάρνσλεϊ – Μπλάκμπερν

Από την Τσάμπιονσιπ επιλέγουμε το Over 2.5 στον αγώνα Μπάρνσλεϊ – Μπλάκμπερν σε απόδοση 2.05. 2-3 γκολ το σύνολο τερμάτων στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της Μπάρντσλεϊ, ενώ πλούσιο θέαμα έχουν οι αγώνες της Μπλάκμπερν καθώς οι 8/10 εκτός έδρας έχουν ολοκληρωθεί G/G και Over 2.5.

Διπλό Draw No Bet η Όξφορντ

Από τη Β’ Αγγλίας επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Όξφορντ με αντίπαλο την Έξετερ σε απόδοση 1.85. Κεραυνός εν αιθρία για την Όξφορντ, που έπειτα από πέντε χρόνια βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή. Ο Κρις Γουίλντερ παραιτήθηκε απ’ τη θέση του μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Τορκί, καθώς ενημέρωσε τους διοικούντες ότι αποδέχτηκε πρόταση της Νορθάμπτον. Στα «κρύα του λουτρού» έμειναν οι επιτελείς των φιλοξενουμένων, έστω και αν η εν λόγω εξέλιξη ακουγόταν ως σενάριο τον τελευταίο καιρό. Με υπηρεσιακό στον πάγκο σήμερα τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του Γουίλντερ, Μίκι Λιούις, θα πορευτεί η Όξφορντ, που προέρχεται από δύο σερί νίκες για το πρωτάθλημα, ενώ μετράει και δύο ματς λιγότερα σχεδόν απ’ όλες τις ομάδες. Η διαφορά απ’ την κορυφή είναι πέντε πόντοι, ενώ απ’ την 8η θέση είναι στους εφτά.

Οver και στο Μπρέντφορντ – Μπρίστολ Σίτι

Από την Α’ Αγγλίας θα κρατήσουμε και το Over 2.5 στον αγώνα Μπρέντφορντ – Μπρίστολ Σίτι σε απόδοση 2.05. G/G έληξαν τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς της Μπρέντφορντ, ενώ δέχεται και σκοράρει γκολ και η Μπρίστο Σίτι, καθώς G/G έχουν έρθει τόσο τα έξι τελευταία ματς της, όσο και τα 8/10 πιο πρόσφατα. Στο πρώτο γύρο η Μπρέντφορντ έφυγε νικήτρια με 2-1 από την έδρα της Μπρίστολ.

Κρατάει η Οριέντε Πετρολέρο

Το Κόπα Λιμπερταδόρες αρχίζει σήμερα με δύο αναμετρήσεις από τον Α’ γύρο. Πρόκειται για διπλά παιχνίδια, με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να ισχύει κανονικά. Eμείς κρατάμε τη διπλή ευκαιρία (1Χ) της Οριέντε Πετρολέρο κόντρα στην Νασιονάλ σε απόδοση 1.75. Η ομάδα από τη Βολιβία μπαίνει στη διοργάνωση έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της Νασιονάλ, μιας και έχει ήδη αγώνες στο πρωτάθλημα της, με την αντίπαλο της να βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας. Στον πάγκο της Οριέντε κάθεται εδώ και τρεις εβδομάδες ο Ταμπάρε Σίλβα, με τα αποτελέσματα πάντως να μην είναι τα επιθυμητά, με τελευταίο την ήττα στην έδρα της Νασιονάλ Ποτόσι. Το 2013 η ομάδα πέρασε από πολλές περιπέτειες, με τα οικονομικά της να είναι άθλια, κάτι που ανάγκασε και πολλούς από τους παίκτες της να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής και το ρόστερ να επανδρώνουν αρκετοί νεαροί και άπειροι. Αυτό άλλαξε πάντως, με την κατάσταση να καλυτερεύει και μετά το τέλος του εμπάργκο, αναμένεται να δούμε την Οριέντε να παρατάσσεται με όλα της τα όπλα και τα πρώτα ονόματα, τους Ρόναλντ Ράλντες, Αλεχάντρο Μελέαν και Γκουαλμπέρτο Μουτζίκα.

Πάλι με τις Ουλμ και Ναντέρ αλλά με το αντίθετο αποτέλεσμα

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου θα επιλέξουμε σήμερα από το Eurocup το -5 της Ουλμ στον αγώνα με τη Ναντέρ σε απόδοση 1.90. Μία εβδομάδα ακριβώς πριν μιλούσαμε για το ίδιο ματς αλλά στην Γαλλία. Τότε η Ναντέρ νίκησε εύκολα και κράτησε ανέπαφη την έδρα που λογικά θα της δώσει και την πρόκριση αφού έχει νικήσει και μέσα στην Τουρκία την Πινάρ. Σήμερα λογικά θα ισοφαρίσει τις νίκες η Ουλμ και η Ναντέρ ίσως φύγει χαρούμενη από το γήπεδο αν έχει κρατήσει την διαφορά των 18 πόντων που νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα. Αν σήμερα νικήσει η Ουλμ τότε και οι δύο θα εύχονται αύριο νίκη της Πινάρ επί της Καντού και το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει για τα καλά. Και οι δύο έρχονται από άσχημα αποτελέσματά τις τελευταίες εβδομάδες στα πρωταθλήματά τους και το Eurocup είναι μια διέξοδος για ανάταση ψυχολογίας. Πάμε με το Ουλμ -5 που είναι ένα απόλυτα εφικτό προς κάλυψη χάντικαπ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.