Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 17:33

Over στην Κύπρο, με τις έδρες στο Λιμπερταδόρες

Γράφτηκε από τον
Over στην Κύπρο, με τις έδρες στο Λιμπερταδόρες

Αγώνες για την Premier League και αρκετές αναμετρήσεις για τα Κύπελλα σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα αγώνων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποδέχονται στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης τους Ατρόμητο και Ολυμπιακό Βόλου, θέλοντας να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στην Premier League η 23η αγωνιστική περιλαμβάνει ακόμα ένα ντέρμπι μετά το Λίβερπουλ – Έβερτον (4-0). Πρόκειται για τη σούπερ αναμέτρηση μεταξύ της φορμαρισμένης Τότεναμ που υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τέλος σε Γερμανία και Γαλλία έχουμε εξ αναβολής αναμετρήσεις. Για την Bundesliga η Στουτγάρδη υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και για τη Ligue 1 η Μαρσέιγ παίζει με τη Βαλενσιέν.

 

Over 2.5 στον αγώνα Άρη Λεμεσού – Ομόνοια

Αρχίζουμε τα σημερινά μας παιχνίδια με το δυνατό μας σημείο που είναι το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση για το Κύπελλο Κύπρου μεταξύ του Άρη Λεμεσού και της Ομόνοιας σε απόδοση 1.85. Πρόκειται για τον επαναληπτικό της φάσης των «16». Μετράει το εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα, υπάρχει παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Στο πρώτο παιχνίδι η Ομόνοια επικράτησε με 1-0. Όπως και να ‘χει θα πέσει... πολεμώντας. Ο Άρης δεν πτοείται από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και υπάρχει πίστη για ανατροπή του σκορ πρόκρισης, παρά τις δεδομένες δυσκολίες, κόντρα σε ένα πιο ποιοτικό αντίπαλο. Η «ελαφρά ταξιαρχία» δίνει τεράστιας σημασίας αγώνα το Σάββατο για το πρωτάθλημα, αλλά όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας αυτό μπορεί να περιμένει... Δείγμα του πόσο σοβαρό αντιμετωπίζεται ο αποψινός επαναληπτικός. Τέσσερις συνολικά οι απουσίες για τους γηπεδούχους, με πιο βασική αυτή του πρώτου σκόρερ, Ντίνα. Ας σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι μετρούν 3/4 τελευταία παιχνίδια του Over 2.5. Έχοντας το αβαντάζ από το 1-0 του πρώτου γύρου, η Ομόνοια είναι ξεκάθαρα το φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο «Τσίρειο» για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Πριν τέσσερις μέρες «ξεμπούκωσε» επιθετικά στο πρωτάθλημα και οι «πράσινοι» πήραν ψυχολογία για τη συνέχεια, διότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις και τη βαθμολογική τους συγκομιδή στο πρωτάθλημα. Ο Λοτίνα αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που διαθέτει, αφού δεν έχει σκοπό ούτε να πειραματιστεί, ούτε να ρισκάρει. Άλλωστε το σκορ του πρώτου ματς δεν δίνει και τόσο μεγάλο προβάδισμα που να επιτρέπει τέτοιου είδους αλχημείες. Δόθηκε δανεικός ο Μενγκόλο (ΕΠ, 20/4).

 

Mε χάντικαπ η Ελαζίγκσπορ κόντρα στη Γαλατασαράι

Μεταφερόμαστε στην Τουρκία όπου για το Κύπελλο επιλέγουμε το +1.5 της Ελαζίγκοσπορ κόντρα στη Γαλατασαράι σε απόδοση 2.15. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ήττας της Ελαζίγκσπορ με 1 γκολ. Πρόκειται για 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (2 όμιλοι - 8 ομάδες) του Κυπέλλου. Τέσσερις ομάδες υπάρχουν σε κάθε όμιλο, όλοι παίζουν σε όλες τις έδρες και προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Στις 22 Ιανουαρίου πάλι για το θεσμό του Κυπέλλου η Ελαζίγκσπορ είχε επικρατήσει με 1-0 της Γαλατασαράι. Σε κρίση η γηπεδούχος, που ξεκίνησε με τεράστια γκέλα τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, απέναντι στην... υπό διάλυση Γκαζιαντέπσπορ. Δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, βρέθηκε στο -10 από την κορυφή και πλέον τα όποια όνειρα τίτλου υπήρχαν έκαναν... φτερά. Η κριτική έντονη, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τον Ιταλό τεχνικό, αφού είχε προηγηθεί και η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την αποψινή της αντίπαλο για το Κύπελλο, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 3η θέση του ομίλου! Μέσα σε όλα αυτά γνωστοποιήθηκε διά στόματος Μαντσίνι ότι φεύγουν ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα (4/0), όπως κι ο στόπερ Νουνκέ (6/0). Με την ψυχολογία στο ζενίθ ταξιδεύει απόψε στην Πόλη η Ελαζίγκ, έστω κι αν ο φόβος για ένα ξέσπασμα της Γαλατά είναι πάντα υπαρκτός. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως πήρε τεράστια νίκη στο Κύπελλο κόντρα στους πρωταθλητές και μπήκε γερά μέσα στο "όπλο" της πρόκρισης, αφού τους ξεπέρασε στη βαθμολογία κι ανέβηκε στην κορυφή. Πριν από ένα τριήμερο μάλιστα πήρε ένα τρίποντο-ανάσα στη Super Lig, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ακίσασπορ που ήταν και η τρίτη σερί εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα! Μόνο οριακά πλέον εντός της τελευταίας τριάδας, τη στιγμή βέβαια που εκτός έδρας έχει απολογισμό 1-0-7 (στο πρωτάθλημα).

 

«Άσσος» η Σάντερλαντ με αντίπαλο τη Στόουκ

Από την Premier League επιλέγουμε τον «Άσσο» της Σάντερλαντ κόντρα στη Στόουκ Σίτι σε απόδοση 2.11. Η Σάντερλαντ είναι αήττητη στα τελευταία 11 εντός έδρας παιχνίδια της με τη Στόουκ (για Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ), με 6 νίκες και 5 ισοπαλίες. Ντέρμπι με φόντο την αποφυγή του υποβιβασμού είναι το σημερινό του «Σταδίου του Φωτός» ανάμεσα στη Σάντερλαντ και τη Στόουκ. Οι «μαυρόγατες» βρίσκονται σε σαφώς καλύτερο μομέντουμ, με την έλευση του Γκους Πογέ στην τεχνική ηγεσία τους να αποδεικνύεται ευεργετική. Μπορεί η Σάντερλαντ να είναι ακόμα εντός της ζώνης του υποβιβασμού, όμως με σημερινή νίκη βάζει σίγουρα από... κάτω τη Φούλαμ (19-18 αυτή τη στιγμή) και πλησιάζει εκ νέου στο -2 από την Κρίσταλ Πάλας (αμφότερες αγωνίστηκαν χθες). Η Σάντερλαντ μετρά μόλις 1 ήττα στις τελευταίες 7 αγωνιστικές (2-4-1), όμως είναι χωρίς νίκη στα τελευταία 5 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (0-2-3). Ταυτόχρονα, οι «μαυρόγατες» βρίσκονται ήδη στον τελικό του Λιγκ Καπ, έχοντας πετύχει μία μεγάλη πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά. Όπως, φυσικά, συνεχίζουν κανονικά και στο FA CUP. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην Κιντερμίνστερ, για τους Μπορίνι (ΕΠ), Κι (ΜΕ) και Ο’ Σι (ΑΜ). Οι «μαυρόγατες» έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ιντερνασιονάλ για τη μεταγραφή του μεσοεπιθετικού Νάτσο Σκόκο (πρώην ΑΕΚ). Η Στόουκ έχει τα χειρότερα στατιστικά, όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (συγκομιδή μόλις 5 βαθμών και διαφορά γκολ στο -16).

 

Με τις έδρες στο Λιμπερταδόρες

Μετά τη χθεσινή επιτυχία με τη νίκη της Οριέντε Πετρολέρο κόντρα στη Νασιονάλ (επιβεβαιώθηκε το προγνωστικό του 1Χ που δώσαμε σε απόδοση 1.75) και σήμερα θα επιλέξουμε να πάμε με την… έδρα στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Έτσι κρατάμε τον «Άσσο» της Ντεπορτίβο Κίτο με αντίπαλο την Μποταφόγκο σε απόδοση 2.21 και τον «Άσσο» Draw No Bet της Σπόρτινγκ Κρίσταλ κόντρα στην Ατλ. Παραναένσε που πληρώνει 2.05. Πρόκειται για τους προκριματικούς αγώνες για την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού. Οι αναμετρήσεις είναι διπλές και σήμερα διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να ισχύει κανονικά. Η Ντεπορτίβο Κίτο υποδέχεται την Μποταφόγκο σε υψόμετρο 2.850 μέτρων. Η εκκίνηση της για τη νέα σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε εντός του 2014 ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από την Ιντεπεντιέντε. Πρόκειται για μία καινούρια ομάδα, ουσιαστικά, καθώς εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν σαρωτικές, με πολλούς παίκτες να αποχωρούν και άλλους να έρχονται στη θέση τους. Όπως είναι λογικό, έχοντας μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους, οι παίκτες της Ντεπορτίβο δε βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Η διοίκηση, από την πλευρά της, έκανε ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου το γήπεδό σήμερα να γεμίσει, δίνοντας στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων, και βίντεο με μεγάλες στιγμές της ομάδας από το παρελθόν. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για την Κριστάλ την ομάδα από το Περού που σήμερα υποδέχδεται την Ατλέτικο Παραναένσε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Στον πάγκο της θα κάνει απόψε το επίσημο ντεμπούτο του ο Αργεντίνος προπονητής, Νταβίντ Αχμέντ. Η Κριστάλ, μάλιστα, είναι η πρώτη ομάδα που αναλαμβάνει σε επίπεδο Ανδρών, καθώς στο παρελθόν εργάστηκε μόνο σε στις «μικρές» εθνικές ομάδες του Περού και του Παναμά. Στην «πρόβα τζενεράλε» για το σημερινό ματς είδε την ομάδα του να χάνει με 2-1 από την Έμελεκ, στις 22/1, ενώ δέκα ημέρες πριν είχε κερδίσει σε φιλική αναμέτρηση, επίσης, τη Βελέζ Σάρσφιλντ. Ο Αχμέντ παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι ότι η ομάδα του δεν είναι απόλυτα έτοιμη, αλλά τόνισε πως είναι αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ποντάρει πολλά, παράλληλα, στην έδρα της, στην οποία τα τρία τελευταία χρόνια έχει υποστεί μία μόλις ήττα σε επίσημο ματς!

 

Για πρόκριση Μπουντιβέλνικ, Τσεντεβίτα, Κίμικ, Over στη Ν. Σμύρνη

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Eurocup όπου σήμερα έχουμε επιλέξει 4 προτάσεις. Αρχίζουμε με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Over 153.5 του Πανιωνίου με τον Ερυθρό Αστέρα σε απόδοση 1.87. Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού μόνο ο Ερυθρός Αστέρας κυνηγάει πρόκριση. Η νίκη για τον Αστέρα είναι επιτακτική γιατί τυχόν ζημιά στη Νέα Σμύρνη ίσως κοστίσει την πρόκριση. Το χάντικαπ δίνεται σωστά στους 5.5 πόντους για τον Πανιώνιο αλλά είναι επικίνδυνο. Για τον αγώνα του Βελιγραδίου κάποιες εταιρίες έδωσαν πολύ νωρίς το όριο για τα Under/Over στους 171.5. Φυσικά ήταν λάθος, η επιλογή κλειδώθηκε και ξανάνοιξε στους 158. Το ματς τέλειωσε 84-64 παρά το γεγονός ότι ήταν άναρχο και οι επιθέσεις κρατούσαν λίγα δευτερόλεπτα. Το ρυθμό τον χάλασαν τα σφυρίγματα των διαιτητών που σταματούσαν τη ροή συνέχεια. Ο Πανιώνιος του Σφαιρόπουλου και πέρσι στο Eurocup όταν είχε πια αποκλειστεί έπαιζε ανοιχτό μπάσκετ και έβγαζε μεγάλα σκορ. Κάτι παρόμοιο αναμένεται και σήμερα και το όριο των 153.5 πόντων μπορεί να ξεπεραστεί. Η επιλογή μας είναι Over 153.5. Συνεχίζουμε με τον αγώνα Μπεσίκτας – Τσεντεβίτα όπου επιλέγουμε τον +6.5 των φιλοξενούμενων σε απόδοση 1.85. Το παιχνίδι είναι κομβικό μόνο για την Τσεντεβίτα. Η Μπεσίκτας έχει σχεδόν προκριθεί και ειδικά μετά την χθεσινή νίκη της Λιέτουβος Ρίτας επί της Σαραγόσα το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσει οριστικά είναι μια νίκη εντός έδρας. Ακόμα και αν δεν γίνει σήμερα είναι πολύ πιθανό να γίνει την επόμενη αγωνιστική με τη Ρίτας. Η Τσεντεβίτα έχασε δύο οριακά παιχνίδια από Ρίτας και Μπεσίκτας αλλά γενικά είναι ομάδα που θέλει την πρόκριση και έχει αποδείξει ότι μπορεί. Παίζει λοιπόν σήμερα με την πλάτη στον τοίχο και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Ένα θετικό υπέρ της είναι φυσικά η απουσία του Μπάκμαν από τη σύνθεση της Μπεσίκτας. Από χθες έχουμε επιλέξει το +6.5 της Τσεντεβίτα το οποίο είχε πτωτικές τάσεις και τώρα βρίσκεται στο +4.5. Σε ένα παιχνίδι κλειστό όπως αναμένεται και το +4.5 παίζεται αλλά ως γνωστόν αυτά τα χάντικαπ χαλάνε στο τέλος με βολές. Από τον αγώνα Κίμικ Γιούζνι – Άλμπα Βερολίνου επιλέγουμε το -2 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.90. Στο προηγούμενο παιχνίδι η διαφορά λέει ψέμματα για την εικόνα των δύο ομάδων. Το ξέσπασμα της Άλμπα καθάρισε τη νίκη και την πρόκριση αλλά η Κίμικ άξιζε κάτι παραπάνω. Αυτό που άξιζε στο Βερολίνο θα προσπαθήσει να το πάρει στην έδρα της απόψε. Μέχρι σήμερα η Κίμικ έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα εντός έδρας και παρά την διαφορά εμπειρίας που έχει από την Άλμπα σήμερα είναι το φαβορί. Η Άλμπα είναι χαλαρή και έχει τους 16 πόντους διαφορά από το πρώτο ματς που της δίνουν ουσιαστικά την πρωτιά. Η Κίμικ θέλει τη νίκη ώστε να καθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση από σήμερα. Καλό το χάντικαπ-2 που προσφέρεται στην Κίμικ και θα είναι η επιλογή μας. Κλείνουμε με το ματς Μπουντιβέλνικ – Χάποελ Ιερ. και το -4.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.84. Η Μπουντιβέλνικ, που ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή της πορεία από την Ευρωλίγκα, θέλει να προχωρήσει στο Eurocup και αν γίνεται να φτάσει ψηλότερα από την περσινή της επίδοση που ήταν η τετράδα. Στην προσπάθειά της αυτή η δύσκολη αποστολή είναι να προκριθεί από τον όμιλο που εκτός της Χάποελ βρίσκονται οι Ολίμπια Λουμπλιάνας και η Μπάνβιτ. Ακόμα δεν έχει νικήσει εκτός έδρας οπότε πρέπει να εκμεταλλευθεί την έδρα της, μια έδρα που παρουσίασε καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα με Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Ούλκερ. Η Χάποελ είναι πιο άνετη με το 3-0 και λογικά αν νικήσει την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της την Ολίμπια δεν χάνει με τίποτα την πρόκριση. Η Μπουντιβέλνικ απόψε θα προσπαθήσει να αποφύγει τα λάθη του αγώνα στο Ισραήλ ώστε να μην απωλέσει πιθανό προβάδισμα μέσα στον αγώνα. Αν την βγει το παιχνίδι τότε φυσικά θα κυνηγήσει να καλύψει την διαφορά των τεσσάρων πόντων που ηττήθηκε μια εβδομάδα πριν. Η επιλογή μας είναι Μπουντιβέλνικ -4.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.