Πέμπτη, 24 Απρίλιος 2014 12:09

Νίκη για Σεβίλλη στον ισπανικό "εμφύλιο"

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Σεβίλλη στον ισπανικό "εμφύλιο"

Εν αναμονή ενός «γεμάτου» τριημέρου, σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για τα ημιτελικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων στο ποδόσφαιρο με τα παιχνίδια για το Europa League.

Χθες η Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας 1-0 την Μπάγερν Μονάχου, απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία. Την Τρίτη εν αντιθέσει με τους Βαυαρούς η Τσέλσι πέρασε «αλώβητη» από τη Μαδρίτη και έχει το πάνω χέρι κόντρα στην Ατλέτικο. Σήμερα για τα ημιτελικά του Europa League έχουμε ισπανικό εμφύλιο με τη Σεβίλλη να υποδέχεται τη Βαλένθια, ενώ το άλλο ζευγάρι αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Μπενφίκα υποδέχεται τη Γιουβέντους.

Δυνατό σημείο ο Άσσος της Σεβίλλης

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Europa League με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Σεβίλλη κόντρα στη Βαλένθια σε απόδοση 1.81. Το τελευταίο διπλό της Βαλένθια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» σημειώθηκε στις 9 Μαΐου 2004 (0-2), στο πλαίσιο της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Σεβίλλη δεν είναι… πρωτάρα στο θεσμό. Τουναντίον, μετρά δύο κατακτήσεις του τροπαίου (2006 και 2007) έναντι μίας της Βαλένθια (2004). Η πρώτη από τις δύο «πράξεις» του ισπανικού «εμφυλίου» για τα φετινά ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ θα παιχτεί σήμερα. Η Σεβίλλη υποδέχεται τη Βαλένθια, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σαφώς σε καλύτερο «φεγγάρι» από τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι (έχει προπονήσει στο πρόσφατο παρελθόν τις «νυχτερίδες») είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από το μέσα Φεβρουαρίου και μετά, διεκδικώντας με αξιώσεις μέχρι και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.

Οι Σεβιγιάνοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν με 59 βαθμούς, στο -3 από την 4η Αθλέτικ Μπιλμπάο (απομένουν 4 αγωνιστικές για τη λήξη της σεζόν). Στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ κατάφεραν να ξεπεράσουν στα προημιτελικά του εμπόδιο της Πόρτο, γυρνώντας το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα, με το 4-1 στη ρεβάνς του «Πιθχουάν». Στο 5-2-1 το σερί της Σεβίλλης, όσον αφορά τα φετινά εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες για όλες τις διοργανώσεις. Ο Έμερι ήταν σαφής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Τίποτα δεν πρόκειται να κριθεί στο πρώτο 90λεπτο. Θεωρούμε ότι οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης. Έχουμε πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση. Όμως πρόκειται για μία δίψα που είναι δυνατόν να... ελεγχθεί και δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια». Όσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο τόνισε: «Πλέον είμαι καθαρά οπαδός της Σεβίλλης. Δε διαγράφω όσα έζησα με τη Βαλένθια, όμως η σκέψη και τα συναισθήματα μου έχουν πλέον ερυθρόλευκο... χρώμα». Κανονικά διαθέσιμος ο αριστερός μπακ Αλμπέρτο Μορένο, που έχει αποθεραπευθεί από τον τραυματισμό του.

Νo Goal στην Πορτογαλία

Στο άλλο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Γιουβέντους θα πάμε με το N/G που πληρώνει απόδοση 1.95. Το NG είναι το αντίθετο του G/G και το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση που σκοράρει μία από τις δύο ομάδες ή καμία από τις δύο. Από 7/8 εκτός έδρας NG προέρχεται η Γιουβέντους ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Οι Ιταλοί βρήκαν δίχτυα στα τελευταία 9/10 εκτός έδρας ματς. Αυτή είναι η τρίτη διασταύρωση για Μπενφίκα και Γιουβέντους σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 1968 οι Πορτογάλοι σημείωσαν δύο νίκες χωρίς να δεχτούν γκολ στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ το 1993 οι Ιταλοί ανέτρεψαν το 2-1 της Λισαβόνας και με νίκη 3-1 στον προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πήραν την πρόκριση, για να κατακτήσουν στο τέλος το τρόπαιο. Σαφώς πιο πλούσια, αν και αρνητική, η προϊστορία της Μπενφίκα κόντρα σε ομάδες της Ιταλίας, μετράει συνολικό ρεκόρ (ανεξαρτήτως έδρας) 8-4-15 και απολογισμό τερμάτων 24-33. Εντός έδρας το ρεκόρ της είναι 5-4-3. Στον αντίποδα, η σημερινή θα είναι η 10η κόντρα της Γιουβέντους με Πορτογάλους, με το ρεκόρ να είναι πάρα πολύ καλό. Μετράει 6-1-2 και απολογισμό τερμάτων 12-8. Στο 2-1-2 το εκτός έδρας ρεκόρ της. Το ενδιαφέρον στοιχείο για τη «βέκια σινιόρα» όμως είναι ότι όλες οι «πορτογαλικές» ήττες της στο παρελθόν ήρθαν απ' την Μπενφίκα! Ο πρώτος πρόωρος τελικός διεξάγεται σήμερα ίσως στην πιο "σκληρή" έδρα της Ευρώπης για φέτος. Το θρυλικό «Ντα Λουζ» ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί Μπενφίκα και Γιουβέντους, με τα προγνωστικά να μην έχουν θέση σε μια τέτοια "τιτανομαχία". Σε εκπληκτική κατάσταση αμφότερες, πρωταθλητρίες στις χώρες τους (οι Πορτογάλοι το πήραν μαθηματικά, οσονούπω και οι Ιταλοί) και με πολύ υψηλές φιλοδοξίες στην Ευρώπη.

Εκπληκτικά πράγματα κάνει η φετινή Μπενφίκα, που έχει βάλει πλώρη φέτος να τα κατακτήσει όλα. Αυτά δηλαδή που της στέρησε η τύχη πέρυσι στα τελευταία λεπτά μέσα σε λίγες εβδομάδες (πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ). Κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή με τη νίκη της επί της Ολιανένσε, βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου (θα παίξει με τη Ρίο Άβε), ενώ αν αποκλείσει την απογοητευτική φέτος Πόρτο στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, θα παίξει σ' έναν ακόμη τελικό. Κοντολογίς, μπορεί να διεκδικήσει ακόμη τρία τρόπαια και αν τα καταφέρει, να πάρει την εκδίκηση της με το «Quadruple»!

Από την άλλη πλευρά η συμμετοχή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει το νεόκτιστο "σπίτι" της στο Τορίνο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και τον πολύ μεγάλο στόχο της φετινής Γιουβέντους. Όπως και η Μπενφίκα, έτσι και η «μεγάλη κυρία» βρέθηκε από ατυχία στο θεσμό, καθώς έπεσε σε δύσκολο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι), όπου απέτυχε στο τελευταίο ματς να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Όπως και οι Πορτογάλοι όμως, οι φιλοξενούμενοι κάνουν φοβερά πράγματα φέτος, οι νίκες τους διαδοχικές και εύκολες, ενώ απ' τον Φεβρουάριο και έπειτα έχουν "σφίξει" πολύ την άμυνα τους. Προέρχονται από πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, παιχνίδια στα οποία δε δέχτηκαν γκολ, ενώ συνολικά κέρδισαν τα 15/17 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας. Το Σάββατο σημείωσαν μια «επαγγελματική» νίκη επί της Μπολόνια και βρίσκονται «αγκαλιά» με το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Βρίσκεται στο +8 απ' τη Ρόμα και χρειάζεται μόλις πέντε βαθμούς στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για να στεφθεί και μαθηματικά τροπαιούχα. Όλο το «ζουμί» όμως είναι το Europa, για το οποίο ζουν και αναπνέουν άπαντες στις τάξεις της Γιουβέντους. «Η Μπενφίκα κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και αυτό σίγουρα τους βοηθάει ψυχολογικά καθώς μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στο Europa League. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη τον τίτλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα», είπε ο Αντόνιο Κόντε, που προσπάθησε να αποφύγει τις «ταμπέλες» (φαβορί και αουτσάιντερ). Ο Τζίτζι Μπουφόν είπε απ' την πλευρά του: "Σεβόμαστε στο μάξιμουμ την Μπενφίκα, μια ομάδα με ευρωπαϊκή διάσταση, η οποία πέρυσι -μην το ξεχνάμε αυτό- ήταν στον τελικό του Europa League και έχασε άδικα καθώς ήταν καλύτερη. Είναι μια ομάδα η οποία, όπως και εμείς, είναι κατά λάθος σε αυτή την διοργάνωση φέτος».

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.