Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 14:22

Νίκες για Νταντί Γιουνάιτεντ και Κουόπιο

Γράφτηκε από τον

Οι Σκανδιναβοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις σημερινές μας προτάσεις, καθώς έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές σε Φινλανδία και Σουηδία, στη Νορβηγία υπάρχει δράση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ενώ στη Βρετανία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Σκωτίας.

Παράλληλα, το απόγευμα διεξάγεται το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ Γερμανίας, το οποίο, όμως, δε θα μας απασχολήσει στοιχηματικά.

Με… φόρα η Νταντί Γιουνάιτεντ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τον αγώνα Νταντί Γιουνάιτεντ – Μάδεργουελ για την Πρέμιερ Σκωτίας με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.96. Ονειρική πρεμιέρα για την ομάδα του ΜακΝαμάρα, που έκανε... πάρτι μέσα στην έδρα της πάντα δυνατής Αμπερντίν, συντρίβοντάς την με 3-0. Εξαιρετικά αποτελεσματική η Νταντί, που ήταν πολύ καλή και στα αμυντικά της καθήκοντά, καταφέρνοντας να μπλοκάρει πλήρως την αντίπαλό της. Μάλιστα είχε τις ευκαιρίες στην επανάληψη για να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Δύσκολα μεν, αλλά πήρε το τρίποντο στο ματς της πρεμιέρας με την επικίνδυνη Σεντ Μίρεν και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα του ΜακΚολ. Μάλλον περισσότερα απ' όσα άξιζε πήρε πάντως η Μάδεργουελ, αφού η αντίπαλός της είχε πολύ περισσότερες φάσεις για γκολ, με τις ευκαιρίες εντός στόχου μάλιστα να είναι 4-11 υπέρ των φιλοξενούμενων!

Κερδίζει η Κουόπιο

Συνεχίζουμε με έναν ακόμη «Άσσο», αυτή τη φορά από τη Φινλανδία και το ματς Κουόπιο – Μιλικόσκι σε απόδοση 1.92. Στις νίκες μετά από δυο συνεχόμενες ήττες επέστρεψε η Κουόπιο, η οποία κατάφερε έστω και δύσκολα να επικρατήσει με 1-0 της Ροβανιέμι. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση και στο -4 από την Σεϊναγιόεν και καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό. Δεν τα κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της όπου γνώρισε την ήττα με 0-1 από την πρωτοπόρο Ελσίνκι. Περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρωτάθλημα δέχεται γκολ στα τελευταία της τρια παιχνίδια, ενώ εμφανίζεται αρκετά αποδυναμωμένη όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, καθώς αγνοεί τη νίκη οχτώ αγωνιστικές, μετρώντας εφτά ήττες και μια ισοπαλία.

Γκέλφε με κάλυψη

Επόμενη επιλογή από τον αγώνα Μπρομαποϊκάρνα – Γκέλφε για την Α’ Σουηδίας, στο οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.15 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Έντεκα αγωνιστικές έχει να γευτεί τη νίκη στο πρωτάθλημα η Μπρομαποϊκάρνα, με την τελευταία της να είναι στις 3 Μαΐου με 3-0 εντός έδρας επί της Νόρκεπινγκ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα είναι όλο και χειρότερη παραμένοντας πάντα στην τελευταία θέση με μόλις εννέα βαθμούς σε 18 αγωνιστικές, ενώ στον «τελικό» της περασμένης εβδομάδας ηττήθηκε με 3-2 στην έδρα της απ’ τη Φάλκενμπεργκ δείχνοντας ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει «σωτηρία» γι’ αυτή φέτος. Η Γκέλφε έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια στην έδρα της ΑΪΚ Στοκχόλμης όμως δέχτηκε δύο γκολ στην εκπνοή του αγώνα και έτσι δεν κατάφερε να πάρει κάποιον βαθμό, χάνοντας με 3-1 εκτός έδρας. Είναι στη 12η θέση ισοβαθμώντας με Έρεμπρο και Χέλσινγκμποργκ και έχει τη δυνατότητα να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρας της Μπρομαποϊκάρνα που δείχνει μέσα στο γήπεδο να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού.

Με χάντικαπ η Βίκινγκ

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το παιχνίδι Μόλντε – Βίκινγκ για το Κύπελλο Νορβηγίας, στο οποίο επιλέγουμε τη Βίκινγκ με χάντικαπ +1 γκολ σε απόδοση 1.98 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Βίκινγκ . Αν η Βίκινγκ ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Από συνεχόμενες αποτυχίες προέρχεται η Μόλντε τόσο για το πρωτάθλημα όσο και την Ευρώπη. Αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απ’ την ουκρανική Ζόρια Λούανσκ, ενώ για τη μεγάλη κατηγορία Νορβηγίας έφερε δύο ισοπαλίες στους τελευταίους αγώνες της με Σταρτ και Στάμπαεκ. Παρόλα αυτά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς μετά από 19 αγωνιστικές. Με μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία της ματς στην Tippeligaen, η Βίκινγκ έχει πέσει απ’ την τέταρτη θέση στην έβδομη και είναι στο -6 απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το Κύπελλο αποτελεί μεγάλο στόχο για εκείνη καθώς επιθυμεί να βάλει στη συλλογή της το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της απ’ τον συγκεκριμένο θεσμό, ενώ με το να το κατακτήσει, είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να βγει στην Ευρώπη

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και ενημερωθείτε για τις μεταγραφές των ελληνικών και των ευρωπαϊκών ομάδων.