Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2022 10:55

Στο… Πι και Φι: Μουντιάλ χωρίς προηγούμενο!

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Περνάνε οι μέρες σαν νερό και οι μήνες σαν χαλάζι έλεγαν οι… παλιοί και να που φθάσαμε λίγες ώρες, πριν από το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ενα Μουντιάλ που δεν έχει προηγούμενο, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί χειμώνα και σε μια χώρα χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση. Προφανώς ήταν πολλά τα λεφτά για την FIFA, ώστε να το αναθέσει το 2010 σε μια αραβική χώρα.
Οι συνθήκες δε, με τις οποίες χτίστηκαν τα υπερσύχρονα γήπεδα έχουν σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, για καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς είχαμε χιλιάδες νεκρούς μετανάστες – εργάτες.
Με άλλα λόγια είναι το πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας που γνωρίζει τέτοια αμφισβήτηση και το πιο απρόβλεπτο – από αγωνιστικής πλευράς, μιας και οι ομάδες, δεν έκαναν επαρκή προετοιμασία. Πριν από μια εβδομάδα άλλωστε οι διεθνείς έδιναν αγώνες για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη ξεκινά την Κυριακή με το ματς Κατάρ – Εκουαδόρ και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου με τον μεγάλο τελικό.
Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα από τους 32 φιναλίστ;
Οι μπουκ δίνουν πρώτη φαβορί τη Βραζιλία (5.00), δεύτερο την Αργεντινή (7.00) και ακολουθούν Γαλλία (7.50), Αγγλία (8.50), Ισπανία (10.00), Γερμανία (12.00), Ολλανδία (14.00), Πορτογαλία (15.50), Βέλγιο (16.00) και από εκεί και πέρα η ψαλίδα ανοίγει.
Ενδεικτικά Δανία, Ουρουγουάη και Κροατία δίνουν από 50.00 απόδοση.
Βραζιλία και Αργεντινή είναι τα φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, αλλά ομάδα από τη Ν. Αμερική έχει να πάρει την κούπα από το 2002. Η Αργεντινή δίνεται τόσο ψηλά, επειδή είναι το τελευταίο Μουντιάλ του Μέσι και η ευκαιρία του να κάνει ότι και ο Μαραντόνα το 1986. Η πρωταθλήτρια κόσμου το 2018 Γαλλία, είναι το τρίτο φαβορί, όμως δεύτερο σερί Μουντιάλ δεν έχει πάρει καμία ομάδα τα τελευταία 60 χρόνια!
Η Αγγλία έχει ξεχάσει πότε πήρε για τελευταία φορά τρόπαιο, παρότι έφθασε στην πηγή στο πρόσφατο Euro, ενώ Ισπανία και Γερμανία είναι σε φάση ανανέωσης. Εχουν βαριές φανέλες όμως και ουδείς μπορεί να τις ξεγράψει. Η Πορτογαλία είναι από τα δυνατά αουτσάιντερ. Το Βέλγιο χωρίς Λουκάκου στο ξεκίνημα και με ντεφορμέ Αζάρ δύσκολα θα κάνει την έκπληξη. Οπότε καταλήγουμε στην Ολλανδία, που με τον Φαν Χάαλ και πάλι στον πάγκο το 2014 είχε φθάσει στην 3η θέση.
Οι “οράνιε” δεν έδωσαν το “παρών” στο προηγούμενο μουντιάλ και “διψούν” για διάκριση. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και στο 14.00 απόδοση αξίζει να κυνηγήσουμε την έκπληξη. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχουν και τα ειδικά στοιχήματα με τις ομάδες που θα προκριθούν από τη φάση των ομίλων.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νικητής διοργάνωσης: Ολλανδία 14.00
Νικητής 1ου ομίλου και 4η θέση: Ολλανδία και Κατάρ 1,95
Δίδυμο πρόκρισης 2ου ομίλου: Αγγλία και ΗΠΑ 2.10
Δίδυμο πρόκρισης 3ου ομίλου: Αργεντινή και Μεξικό 2.10
Δίδυμο πρόκρισης 4ου ομίλου Γαλλία και Δανία 1.38
Νικητής 5ου ομίλου και 4η θέση: Γερμανία και Κόστα Ρίκα 2.70
Δίδυμο πρόκρισης 6ου ομίλου: Βέλγιο και Μαρόκο 5.80
Δίδυμο πρόκρισης 7ου ομίλου: Βραζιλία και Σερβία 2.75
Δίδυμο πρόκρισης 8ου ομίλου: Πορτογαλία και Ουρουγουάη 1,55