Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014 14:24

Στήριγμα η Λιντς, κερδίζει η Μετς

Γράφτηκε από τον

Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει το κουπόνι του Σαββάτου. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα δύο μεγάλα τοπικά ντέρμπι στην Αγγλία Λίβερπουλ – Έβερτον και Άρσεναλ – Τότεναμ, η «μάχη» της κοιλάδας του Ρουρ στη Γερμανία ανάμεσα στη Σάλκε και την Ντόρτμουντ, στην ελληνική Σούπερλιγκ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του πάντα υπολογίσιμου Ατρομήτου, ενώ στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Σεβίλλη. Από εκεί και πέρα η ποδοσφαιρική δράση είναι ιδιαίτερα «πλούσια» και προκύπτουν αρκετές επιλογές από το σημερινό πρόγραμμα.

 

Δε χάνει η Λιντς

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας και το παιχνίδι Μπρέντφορντ – Λιντς στο οποίο θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 1.90.  Μετά την βαριά ήττα με 3-0 με αντίπαλο τη Νόριτς στην έδρα της η Μπρέντφορντ υπέστη άλλη μία, αυτή τη φορά από τη Μίντλεσμπρο με 4-0 μακριά από το γήπεδό της. Το αήττητο σερί της, από την άλλη, συνέχισε η Λινς, μετά την αποχώρηση του Ντέιβ Χόκαντεϊ από την τεχνική ηγεσία της πριν από λίγες βδομάδες. Πιο συγκεκριμένα μετά τις νίκες επί των Μπόλτον (1-0 εντός έδρας) και Μπόρνμουθ (3-1 εκτός έδρας) και το ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ (1-1 εκτός έδρας) η Λιντς πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και κόντρα στη Χάντερσφιλντ επικρατώντας με 3-1. Την Τρίτη η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ντάρκο Μίλανιτς, ο οποίος αποτελεί τον νέο προπονητή του. Ο 46χρονος Σλοβένος, ο οποίος βρισκόταν στη Στουρμ Γκρατς, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων με τη Λιντς και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του.

 

Over στο «Στάδιο του Φωτός»

Παραμένουμε στην Αγγλία, αλλά αυτή τη φορά με ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, το Σάντερλαντ – Σουόνσι, με την πρότασή μας να είναι το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.20. Ο μεσοβδόμαδος αποκλεισμός από τη Στόουκ στο Λιγκ Καπ με 1-2 ήρθε να επιτείνει το αρνητικό κλίμα στο στρατόπεδο της Σάντερλαντ, που αγνοεί τη νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Η Σουόνσι, από την πλευρά της, φαίνεται ότι αρχίζει να ξαναπαίρνει τα πάνω της, μετά την εμφατική μεσοβδόμαδη πρόκριση επί της Έβερτον (3-0) στους «16» του Λιγκ Καπ. Μία επιτυχία, που έβαλε τέλος σε ένα σερί δύο «κολλητών» ηττών σε επίπεδο πρωταθλήματος (4-2 από Τσέλσι εκτός, 0-1 από Σαουθάμπτον εντός). Η ομάδα του Γκάρι Μονκ είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, οπότε και πανηγύρισε τις νίκες επί των Γιουνάιτεντ (1-2), Μπέρνλι (1-0) και Γουέστ Μπρομ (3-0). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουόνσι πανηγύρισε δύο νίκες επί της Σάντερλαντ στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ (4-0 εντός και 1-3 εκτός).

 

Νίκη για Μετς

Από τη Γαλλία, προτείνουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.05 στον αγώνα της Μετς κόντρα στη Ρεμς. Μπορεί η Μετς να επέστρεψε φέτος στη Ligue 1 αλλά το ρόστερ της δεν παραπέμπει σε νεοφώτιστη ομάδα. Το καλό για αυτήν, είναι ότι ούτε η εικόνα της εντός αγωνιστικού χώρου, παραπέμπει σε νεοφώτιστη ομάδα και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι της Τετάρτης στην έδρα της «Ευρωπαίας» Γκινγκάμπ. Ένα γκολ του Μπουσμάν στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για τη Μετς, προκειμένου να πάρει ένα «διπλό» επιβεβαίωσης.  Φαινόταν να ανεβαίνει μετά από δύο «κολλητές» νίκες, αλλά το χαστούκι που δέχτηκε την Τρίτη από τη Μαρσέιγ, ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρό για τη Ρεμς, από την άλλη. Το εντός έδρας 0-5 δε χωνεύεται εύκολα από κανέναν, έστω και αν μια ήττα από τους Μαρσεγέζους ήταν μέσα στο πρόγραμμα για τη Ρεμς. Πλήρωσε τα πολλά αμυντικά κενά της και πηγαίνει στη σημερινή αναμέτρηση με την ψυχολογία στο ναδίρ.

 

Αήττητος κόντρα στον Πλατανιά ο Αστέρας

Συνέχεια με Σούπερλιγκ και τον αγώνα Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 2.00 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Αήττητος να σημειωθεί ότι είναι ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πλατανιά ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μετράει 5 νίκες σε 6 ματς, το περσινό 1-1 στα Περιβόλια το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που πήραν οι Κρητικοί. Έκανε «σεφτέ» εντός έδρας ο Πλατανιάς την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον Εθνικό Σερρών, έστω και για το Κύπελλο. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-1, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Μετά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι Χανιώτες υποδέχονται σήμερα ακόμη μια κορυφαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Αστέρα Τρίπολης, κόντρα στον οποίο έχουν κάκιστη παράδοση. Ο ΑστέραςΤρίπολης πέρασε χωρίς απρόοπτα και επιπλοκές απ’ την Κατερίνη με 4-1 επί του Αιγινιακού, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές.  Την Πέμπτη υποδέχεται την Παρτιζάν για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, ένα ματς στο οποίο σίγουρα θα έχουν τη σκέψη τους οι παίκτες του Βεργέτη. Σήμερα πάντως, εκτός απ’ το «τρίποντο» αυτό καθαυτό, ο Αστέρας αναζητά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Σούπερλιγκ, καθώς ηττήθηκε στις πρώτες δύο εξόδους του και πιστεύουμε ότι μπορεί να την πάρει.

 

Στηρίζουμε Πάντερμπορν

Επόμενη στάση η Μπουντεσλίγκα και ο «1 DNB» σε απόδοση 2.40 στον αγώνα Πάντερμπορν – Γκλάντμπαχ. Πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και μαζεύοντας οκτώ βαθμούς στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Γερμανίας η Πάντερμπορν γνώρισε την πρώτη της ήττα με …κατεβασμένα τα χέρια από τη Μπάγερν Μονάχου με 4-0, έχοντας βέβαια, εξαιρετικά δύσκολο έργο. Θεωρούμε ότι σήμερα μπορεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας απέναντί της μία Γκλάντμπαχ που παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν σε Γερμανία και Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας μετράει δύο νίκες επί των Σάλκε (4-1 εντός έδρας) και Αμβούργου (1-0 εντός έδρας) και τρεις ισοπαλίες στις αναμετρήσεις με Στουτγκάρδη (1-1 εντός έδρας), Φράιμπουργκ (0-0 εκτός έδρας) και Κολωνία (0-0 εκτός έδρας). Στη μία και μοναδική αναμέτρηση που έχει δώσει μέχρι στιγμής για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το συγκρότημα του Λουσιέν Φαβρ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Βιγιαρεάλ στην έδρα της, ίσως, όμως, έχει έρθει η ώρα για το πρώτο της «στραβοπάτημα».

 

Με κάλυψη η Λεβάντε

Συνεχίζουμε με τον «1 DNB» σε απόδοση 2.10 στην αναμέτρηση Λεβάντε – Βαγιεκάνο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε για τη Λεβάντε στο «Κάρμενες» και το «χρυσό» γκολ του Ρουμπέν Γκαρθία χάρισε «σανίδα σωτηρίας» στη ομάδα της Βαλένθια, που επικράτησε 1-0 της Γρανάδα. Πριν από αυτό το ματς, οι σημερινοί γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα πρώτα ματς πρωταθλήματος, χωρίς καν να πετύχουν τέρμα σε αυτό το χρονικό διάστημα (ήττες από Βιγιαρεάλ εντός, Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτός και Μπαρτσελόνα εντός, ισοπαλία με Μάλαγα εκτός). Πλέον, η ψυχολογία έχει ανεβεί και το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ θα επιδιώξει σήμερα ένα δεύτερο «κολλητό» τρίποντο, το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να το πάρει απέναντι στη Βαγιεκάνο.

 

Μπορεί τη νίκη η Χόμπρο

Επόμενη πρόταση το «2 DNB» σε απόδοση 2.20 στον αγώνα Σίλκεμποργκ – Χόμπρο για το πρωτάθλημα της Δανίας. Ο κατήφορος καλά κρατεί για τη Σίλκεμποργκ που ηττήθηκε 1-0 από τη Ράντερς την προηγούμενη εβδομάδα. Παραμένει η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με τρεις βαθμούς όλους κι όλους στο ενεργητικό της μετά από οκτώ αγωνιστικές. Η Χόμπρο, στον αντίποδα, μετά από οκτώ ματς έχει μόλις μία ήττα, ενώ το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα έφτασε αισίως στα έξι παιχνίδια μετά και το εντός έδρας 1-1 με την Έσμπιεργκ. Αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της για τη Superliga.

 

Με Άλμπα στο Σούπερ Καπ

Στο Μπάσκετ θα πάμε με τη νίκη της Άλμπα Βερολίνου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου σε απόδοση 2.22, σε ένα παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ Γερμανίας. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το γερμανικό μπάσκετ αναμετρώνται η κυπελλούχος Άλμπα με την πρωταθλήτρια Μπάγερν. Το Σούπερ Καπ ή αλλιώς Τσάμπιονς Καπ που λέγεται φέτος θα διεξαχθεί στην έδρα της Άλμπα την O2 Arena. Αν νικήσει η Άλμπα τότε θα επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο με το 79-78 επί της Μπάμπεργκ ενώ αν νικήσει η Μπάγερν θα το κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.Οι δύο αποψινοί αντίπαλοι αναμετρήθηκαν και στους τελικούς των πλέι-οφ της προηγούμενης σεζόν όπου επικράτησε η Μπάγερν με 3-1 νίκες. Αν και η Άλμπα δεν σκόραρε πολύ στα φιλικά (66 πόντοι ανά παιχνίδι), η άμυνα της λειτούργησε καλύτερα με 64 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι. Η Μπάγερν ήταν πιο άναρχη στα παιχνίδια της και ίσως της στοιχίσει στον αποψινό αγώνα. Πιο στρωμένη φαίνεται η Άλμπα και παίζει στην έδρα της. Οριακό φαβορί δίνεται η Μπάγερν με -2.5 χάντικαπ αφού είναι, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο όνομα στην χώρα, όμως στην αρχή της σεζόν δεν είναι έχει πραγματικό προβάδισμα. Στήριξη στην γηπεδούχο Άλμπα και το 2.22 που προσφέρει ο Stoiximan. Επιλογή λοιπόν η νίκη της Άλμπα Βερολίνου.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, αλλά και για τα πρωταθλήματα της Κύπρου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε την εγγραφή σας σε μία από τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.