Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 14:23

Κερδίζει με Over η Ρεάλ

Γράφτηκε από τον

Η φάση των «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται σήμερα με δύο αναμετρήσεις, οι οποίες μας προσφέρουν ισάριθμες επιλογές, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κουπόνι. Ταυτόχρονα, δε λείπουν και οι μπασκετικές προτάσεις από Ελληνικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας.

 

Διπλό και πολλά γκολ στο «Γκελσενκίρχεν»

Η πρώτη μας ποδοσφαιρική πρόταση από το στοίχημα έρχεται από την αναμέτρηση της Σάλκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και αφορά το «Διπλό» της «βασίλισσας» σε συνδυασμό με Over 2,5, σε απόδοση 2.05. Εξαιρετικά δύσκολο έργο θα έχει απόψε η Σάλκε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στην προσπάθεια της να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Άσχημες μνήμες έρχονται στο μυαλό για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στο άκουσμα της αποψινής αντιπάλου του, καθώς την περασμένη σεζόν γνώρισε βαρύτατη ήττα με 6-1 από αυτή στη Γερμανία για τη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Πέρα από τη δυναμική των φιλοξενούμενων οι «βασιλικοί μπλε» έχουν να αντιμετωπίσουν και πολλούς τραυματισμούς πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών τους.

Με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε την περασμένη σεζόν ρίχνεται στη μάχη για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο στη σημερινή του μορφή (η οποία θεσπίστηκε το 1992). Για να συμβεί αυτό πρώτα από όλα θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε, στην έδρα της οποίας φιλοξενείται απόψε. Την περασμένη σεζόν στο ίδιο γήπεδο και την ίδια φάση της διοργάνωσης είχε καταφέρει να σκοράρει έξι φορές, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει εννέα σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σερί της ξεκίνησε πέρσι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (1-0 εντός και 4-0 εκτός έδρας) και την Ατλέτικο Μαδρίτης (4-1 στην παράταση του τελικού), ενώ συνεχίστηκε την τρέχουσα σεζόν κόντρα στις Βασιλεία (5-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας), Λουντογκόρετς (2-1 εκτός και 4-0 εντός έδρας) και Λίβερπουλ (3-0 εκτός και 1-0 εντός έδρας). Συνολικά σε αυτές τις αναμετρήσεις σημείωσε 25 γκολ, ενώ δέχθηκε μόλις τρία!

Μπροστά η Βασιλεία στο ημίχρονο

Η δεύτερη ποδοσφαιρική μας πρόταση αφορά τον «1 DNB» στο ημίχρονο για τη Βασιλεία στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Πόρτο, σε απόδοση 2.20 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Για τρίτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ η Βασιλεία. Για να προκριθεί μάλιστα πέρασε από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου έχασε μόνο από την αχτύπητη Ρεάλ και άφησε τη Λίβερπουλ εκτός συνέχειας, χάριν στην ισοπαλία που πήρε στο τελευταίο της ματς μέσα στο «Άνφιλντ». Δεδομένα έχει ανέβει επίπεδο ευρωπαϊκά τα τελευταία χρόνια, η φανέλα της έχει βαρύνει αναμφίβολα, ωστόσο το ζητούμενο πλέον είναι να κάνει και το βήμα παραπάνω, με την Πόρτο σίγουρα να προσφέρεται για να το πετύχει αυτό. Για να έχει βέβαια σοβαρές ελπίδες θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί και την έδρα της που είναι το δυνατό της χαρτί. Ιδιαίτερο πάντως θα είναι και το ματς για τον τεχνικό των Ελβετών, τον Πορτογάλο Πάουλο Σόουζα, που αγωνίστηκε για χρόνια στη μεγάλη αντίπαλο της Πόρτο, την Μπενφίκα, όπως όμως και στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Έκανε... πάρτι στον όμιλό της η Πόρτο και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση ανάμεσα σε Σαχτάρ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τερματίζοντας 1η και με διαφορά πέντε βαθμών από τους 2ους Ουκρανούς. Για έβδομη φορά μετά το 2004 όπου και κατέκτησε το τρόπαιο, βρίσκεται στους «16» η Πόρτο, ωστόσο μόνο μία μπόρεσε να συνεχίσει κιόλας, φτάνοντας ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι από τότε έχουν περάσει έξι χρόνια. Το ματς αναμένεται αμφίρροπο, όμως θεωρούμε ότι η Βασιλεία είναι ικανή να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Under στην Πάτρα

Μεταφερόμαστε στο μπάσκετ, με την πρώτη επιλογή μας να έρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα και να αφορά το Under 144.5 πόντοι στο παιχνίδι του Απόλλωνα Πάτρας με την ΑΕΝ Κηφισιάς (απόδοση 1.90). Οι δύο ομάδες έχουν ιστορία μέχρι σήμερα στη σεζόν. Αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του κυπέλλου στην Κηφισιά και ο Απόλλωνας νίκησε 73-75 για να προκριθεί στον τελικό όπου περιμένει έναν από τους ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ. Σε εκείνον τον αγώνα έγιναν φασαρίες κυρίως επειδή οι άνθρωποι της Κηφισιάς θεώρησαν ότι οι διαιτητές διέκοψαν την προσπάθεια της ομάδας τους. Στον αγώνα του πρωταθλήματος η Κηφισιά είχε νικήσει 63-54.

Σκληρό παιχνίδι αναμένεται απόψε στην Πάτρα ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ίδιους στόχους, δηλαδή να παραμείνουν στην οκτάδα και να πάνε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ο Απόλλωνας δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση αφού νίκησε στην Ελευσίνα και έπειτα νίκησε τον Άρη. Η διαφορά με τον Άρη ήταν πλασματική αφού έγινε με ένα ξέσπασμα αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη επιτυχία. Στον αγώνα θα πάμε με το Under 144.5. Από πέρσι στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μία μόνο φορά έχει ξεπεραστεί το σημερινό όριο, στο κύπελλο. Εδώ πρέπει να αναφερθεί η περίεργη κίνηση του ορίου στον αγώνα του κυπέλλου που από το άνοιγμα 142.5 πόντων κατέληξε να κλείσει στους 147.5. Για το σημερινό παιχνίδι η τάση είναι πτωτική όσον αφορά το όριο. Στα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τα χαμηλά σκορ έχουν επικρατήσει. Ο Απόλλων νίκησε 76-60 τον Άρη (παρά το 50ρι τέταρτο δεκάλεπτο), νίκησε 71-72 στην Ελευσίνα και ηττήθηκε 56-67 από τον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα η Κηφισιά νίκησε 68-67 τον Πανελευσινιακό, ηττήθηκε 77-63 από τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε 66-72 από τον Παναθηναϊκό. Ξεκάθαρο προβάδισμα στο Under 144.5.

Με το +8.5 της «Γκαζιαντέπ»

Κλείνουμε το ζευγάρι των μπασκετικών επιλογών με το χάντικαπ +8.5 πόντων της Γκαζιαντεπσπόρ στην αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ / Ούλκερ για το Final-8 του Κυπέλλου Τουρκίας (απόδοση 1.87). Στο Γκαζιάντεπ θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή το Final-8 του τουρκικού κυπέλλου. Οι Γκαζιάντεπσπορ, Ούλκερ, Εφές, Πινάρ, Μπάνβιτ, Νταρουσάφακα, Γαλατασαράι και ΤΕΝΤ Άνκαρα θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο που αυτή τη στιγμή κατέχει η Πινάρ με τη νίκη της πέρσι 66-65 επί της Εφές.

Η Γκαζιάντεπσπορ του Γιούρι Ζντοβντς δείχνει να παίζει ξανά καλό μπάσκετ μετά από εβδομάδες με τις δύο εύκολες συνεχόμενες νίκες επί θεωρητικά καλύτερων ομάδων. Φέτος Γκαζιάντεπσπορ και Ούλκερ έχουν ήδη αναμετρηθεί δύο φορές και στα δύο παιχνίδια νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Στον πρώτο γύρο η Γκαζιάντεπσπορ νίκησε στην Πόλη την Ούλκερ με 66-70 ενώ πριν 16 μέρες η Ούλκερ νίκησε στο Γκαζιάντεπ με 59-71. Φυσικά φαβορί απόψε είναι η ομάδα του Ομπράντοβιτς η οποία δείχνει να διατηρείται στην κορυφή της λίγκας. Όμως το χάντικαπ δίνεται πολύ ψηλά, στους 8.5 πόντους. Η Ούλκερ είναι εξαιρετικά ασταθής στην απόδοσή της. Το Σαββατοκύριακο ζορίστηκε να νικήσει την απαράδεκτη Τόφας ενώ προερχόταν από σπουδαία νίκη στην έδρα της Εφές. Απόψε η Ούλκερ θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς. Αξίζει ποντάρισμα στο +8.5 της Γκαζιάντεπσπορ η οποία παίζει στο γήπεδό της και φυσικά θα έχει την πλειοψηφία του κόσμου στις κερκίδες. Στο πρόσφατο 59-71 η διαφορά ήταν διψήφια κυρίως λόγω του πρώτου δεκαλέπτου εκεί που η Ούλκερ αιφνιδίασε την αντίπαλό της και προηγήθηκε 5-24. Στα υπόλοιπα 30 λεπτά το ματς ήταν ισορροπημένο. Απόψε ο Ζντοβντς και οι παίχτες του θα είναι προετοιμασμένοι επομένως η επιλογή είναι Γκαζιάντεπσπορ +8.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.