Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 19:10

Προσφυγή στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για την ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
Προσφυγή στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για την ΑΕΚ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο ΟΠΑΠ και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την οποία δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα, κ.λπ., καθώς στο πρόσωπο του παράγοντα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη συντρέχει κώλυμα.

 

Σύμφωνα με την ΕΕΑ το κώλυμα ανάγεται στο ότι ο Μελισσανίδης, ενώ έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ, παράλληλα είναι και μέτοχος του ΟΠΑΠ σε ποσοστό 33,3%. Παράλληλα, το κώλυμα επεκτείνεται και στο γιο του Γεώργιο Μελισσανίδη, παράγοντα της εν λόγω ΠΑΕ.

Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος και της Super League, όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης, ενώ υποστηρίζει ότι ο Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.

 

 

Τέλος, ο ΟΠΑΠ επικαλείται και άλλους νομικούς ισχυρισμούς, όπως περi αντισυνταγματικότητας, πλημμέλειας και αντιφατικής αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης της ΕΕΑ.

Πηγή: sentragoal.gr