Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2013 14:18

Πετυχημένος ο 3ος αγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από τον



Απόλυτα επιτυχημένος από κάθε άποψη ήταν ο 3ος αγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Στούπα.


Τις εμπειρίες τους από αυτόν τον αγώνα μας μεταφέρουν με το παρακάτω δελτίο τύπου τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που ήταν από τους διοργανωτές:
"Στη Στούπα στο γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη, σε μια εκπληκτική περιοχή στη στη νότια ακτή της Ελλάδας βρεθήκαμε το Σάββατο 13/7 για τον αγώνα 10κμ με διοργανωτές τους Maniacs, τον Δήμο Δυτικής Μάνης και τον ΣΔΥΜεσσηνίας, δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα για μίνι διακοπές που πολλοί προτίμησαν να κάνουν. Το σκηνικό της διαδρομής εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, απόκρημνα βράχια, γραφικές παραλίες, λιμανάκια, έδενε κάτω από τους πρόποδες του Ταϋγέτου που έχει κάνει την Στούπα ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Ενα μικρό, χαλαρό και όμως ζωντανό θέρετρο, που καμαρώνει για τις εντυπωσιακές ακτές του, με ένα γραφικό λιμανάκι και λίγα μέτρα πιο πέρα την διάσημη παραλία της Καλογριάς.
Στις 19.30μ.μ. δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα από τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννιμάρα, με κατεύθυνση τον Αγιο Νικόλαο σ’ ένα καταπληκτικά οργανωμένο αγώναμε απίστευτα πολλούς εθελοντές σε κάθε σημείο της διαδρομής με ότι είχε ανάγκη ο αγωνιζόμενος, άφθονο νερό, ισοτονικά και δροσιστικό ντους στην διαδρομή. Με την ουσιαστική βοήθεια των εθελοντικών ομάδων της τοπικής ΓΑΙΑ (διασωστική ομάδα), το Σώμα Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού και τον Πήγασο Μάνης. Τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, την Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος βοηθώντας υλικά και ουσιαστικά παρότι βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. Τους συλλόγους επαγγελματιών και καταλυματιών   παρόντες.
Συνολικά 215 δρομείς έζησαν τον αγώνα που μετά το 1ο χλμ μπήκαν στο ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά Στούπα - Αγιο Νικόλαο με ποικιλία τοπίου μοναδική, με τους κατοίκους και τους ξένους τουρίστες να χειροκροτούν, φθάσαμε στην αναστροφή δίνοντας μας τη δυνατότητα να ξαναδούμε το ειδυλλιακό τοπίο ακόμα μια φορά.
Φθάνοντας στον τερματισμό κάτω από τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και φίλων παίρνοντας τα αναμνηστικά μας, πήραμε αμέσως πορεία για βουτιά στη θάλασσα που μας ανοιγόκλεινε το μάτι σ’ όλη την  διαδρομή.
Νικητές στους άνδρες οι Ηλίας Νικολόπουλος και Στεφανος Σερεμέτης (ΣΔΥΜ) που τερμάτισαν μαζί, ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλείου από την Αμαλιάδα. Στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Vilberg Siri και ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Γεωργία Πουλοπούλου του ΣΔΥΜ και τρίτη ήταν η Ελένη Εξερτζόγλου.
Η γιορτή είχε ξεκινήσει με τους αγώνες των παιδιών, 180 τον αριθμό,  που αρκετά τα συνόδευαν οι γονείς τους, αρκετοί εξ αυτών έκαναν και το ζέσταμά τους για τον αγώνα δίνοντας την ευκαιρία να τρέξουν, να χαρούν και να γελάσουν μαζί, μακριά από σκέψεις και προβληματισμούς που μας επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό.
Ταβέρνες και καφέ μπαρ στην παραλία μας κάλυψαν γαστρονομικά για το υπόλοιπο της βραδιάς. Καλό καλοκαίρι".