Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016 19:25

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Πήρε δύναμη για το όνειρο της συμμετοχής στην Παραολυμπιάδα του Ρίο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Την ψυχική δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια τόσο αγωνιστικά στο τένις με αμαξίδιο, όσο και εκτός γηπέδων για να βγάλει κι άλλα άτομα με αναπηρία από το σπίτι, πήρε ο Γιώργος Λαζαρίδης από την απόλυτα επιτυχημένη απολογιστική συνάντηση που πραγματοποίησε την Δευτέρα στο ξενοδοχείο Elite.

Πλήθος φίλων του, προπονητές, γυμναστές και επίσημοι έδωσαν το "παρών" δείχνοντας πως είναι δίπλα του και του συμπαραστέκονται προκειμένου να εκπληρώσει τον μεγάλο του στόχο - όνειρο που είναι η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Ρίο τον Σεπτέμβριο.

"Συνεχίστε να με εμπνέεται"

"Συνεχίστε να με εμπνέεται" είπε ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο στον επίλογο της προχθεσινής όμορφης εκδήλωσης, στην οποία έγινε ο πλούσιος απολογισμός του το 2015, ακόμη έγινε αναφορά στον προγραμματισμό για την τρέχουσα χρονιά, ενώ ανακοινώθηκε πως έχει πάρει  σάρκα και οστά ο Αθλητικός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία "Διαφοροζώ" έχοντας μάλιστα μεγάλη απήχηση.

Σε ότι έχει να κάνει με την δραστηριότητα του το 2015, τα πεπραγμένα του Γιώργου Λαζαρίδη παρουσίασε ο φίλος του Διονύσης Μάλαμας με τον οποίο έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί στον 33ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών τον Νοέμβριο. Μία στιγμή την οποία ο Λαζαρίδης χαρακτήρισε "ξεχωριστή, ανώτερη από κάθε μετάλλιο και κάθε επιτυχία".

Το 2015 λοιπόν ο Γ. Λαζαρίδης συμμετείχε σε 13 διεθνή τουρνουά, έπαιξε σε 8 τελικούς στο διπλό όπου κατέκτησε 4 πρώτες θέσεις, ενώ συμμετείχε σε δυο τελικούς στο μονό και κατέκτησε δυο πρώτες θέσεις.

Με την Εθνική ομάδα κατέκτησαν την 1η θέση στα Προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ βραβεύτηκε από την ελληνική παραολυμπιακή επιτροπή με την εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο.

Ακόμη είχε συναντήσεις με μαθητές, αθλητές, επισκέψεις σε σχολεία και ομίλους, συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό για το 2016 στόχος είναι να λάβει μέρος σε 15 διεθνή τουρνουά.

Η αρχή γίνεται 7-18 Μαρτίου όπου θα αγωνιστεί σε 2 διεθνή τουρνουά στο Τελ Αβίβ. Στη συνέχεια 

22-27 Μαρτίου ταξιδεύει στην Αττάλεια, όπου θα αγωνιστεί στα Προκριματικά παγκόσμιου πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα με στόχο την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο τον Μάιο στο Τόκυο.

Η φετινή χρονιά είναι Ολυμπιακή με τον Γιώργο Λαζαρίδη να έχει θέσει ως υπέρτατο στόχο την συμμετοχή σε μία ακόμη Παραολυμπιάδα, αυτή του Ρίο Ντε Τζανέιρο, μετά το 2008 στο Πεκίνο.

Ο καλαματιανός αθλητής ευχαρίστησε μία σειρά από ανθρώπους, την "ομάδα του" όπως είπε χαρακτηριστικά, που στέκονται δίπλα του και τον βοηθούν... Τον προπονητή Ανδρέα Νίκα, την γυμνάστριά Χριστίνα Πανταζοπούλου, την διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη, τον ψυχολόγο Αριστομένη Νικολόπουλο, τον προπονητή της εθνικής ομάδας Γιώργο Κόντο, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, τους συναθλητές του στην Εθνική ομάδα Μείνω και Διαμαντή, τους πολυάριθμους χορηγούς και φυσικά την οικογένεια του.

15 ενεργοί αθλητές στον σύλλογο "Διαφοροζώ" 

Στην όμορφη εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος και φίλος του Γιώργου, Θανάσης Πάντες, απεύθυναν χαιρετισμό αρκετοί επίσημοι. Ο πάτερ Περικλής που εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ευχήθηκε στον Λαζαρίδη υγεία και μετάλλια, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νικάς τον χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα που διαφημίζει την πόλη και δεσμεύτηκε πως θα δημοπρατηθούν τα έργα που χρειάζονται στην πόλη και θα τους υποδείξει ο Γιώργος για την αντιμετώπιση προβλημάτων των ΑμεΑ.

Ακόμη μίλησαν ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, 

ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ελληνική Δράση" Γιώργος Δημητρούλιας, ο αντιπερειφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο προπονητής του στην Εθνική ομάδα Γιώργος Κοντός.

Ακόμη ο κουμπάρος του Γιώργου, συναθλητής του και γραμματέας του αθλητικού συλλόγου 

"Διαφοροζώ" Άρης Νικολόπουλος μίλησε για την δημιουργία του συλλόγου, εμπνευστής του οποίου ήταν ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο αθλητικός σύλλογος "Διαφοροζώ", ο πρώτος στην Πελοπόννησο, έχει αυτή τη στιγμή 

15 ενεργούς αθλητές, 12 Μεσσηνίους, 2 από την Ηλεία και έναν από την Αρκαδία.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι τένις με αμαξίδιο, στίβος, τοξοβολία, πινγκ πονγκ και κολύμβηση.

Τον Οκτώβριο στη Μπούκα το τουρνουά "Αρχαία Μεσσήνη open"

Τέλος, έγινε γνωστό πως στις 3-6 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Bouka Beach Resort το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδiο "Αρχαία Μεσσήνη open", το οποίο δεν έγινε πέρυσι λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Θα λάβουν μέρος 32 αθλητές, 24 άνδρες και 8 γυναίκες.

Περισσότερα στοιχεία έκανε γνωστά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Νίκος Λύτρας, ο οποίος είπε πως το τουρνουά θα διεξαχθεί σε πέντε γήπεδα τένις.