Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 15:08

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Πρωταθλητής στα optimist ο Αίολος στο περιφερειακό

Γράφτηκε από τον

Με υπερηφάνεια ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας "Ο Αίολος" ανακοίνωσε χθες ότι αναδείχθηκε πρωταθλητής σύλλογος του περιφερειακού πρωταθλήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων νήσων στην κατηγορία optimist.

Στην βαθμολογία του raking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κατέλαβε την πρώτη θέση με 20 βαθμούς, δεύτερη ήταν η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Συκιωνίων και τρίτη η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Άσσου Κορινθίας. Το πρωτάθλημα που αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για την προεθνική ομάδα, διεξήχθη ως γνωστόν στην Καλαμάτα από 3 έως 5 Μαρτίου με συνδιοργανωτές συλλόγους  τον Ν.Α.Σ. Καλαμάτας “Ο ΑΙΟΛΟΣ”  και τον Ν.Ο. Καλαμάτας “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”.  

Μια διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος 127 ιστιοπλόοι εκ των οποίων 99 στην κατηγορία των optimist και 28 στην κατηγορία των laser 4.7.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές του Αίολου που συμμετείχαν στα optimist ήταν οι Μάλλιος Τάσος, Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Γιαννοπουλος Γιάννης, Γκόνης Αναστάσης, Πάστρας Αναστάσης, Γεννάτος Στέφανος και Οικονομόπουλος Γιώργος.

Και στα laser 4.7 οι Πίσπας Στάθης, Μάλλιος Χρήστος και Βραχάτης Δημήτρης.

 

Στην γενική βαθμολογία της κατηγορίας optimist ο Χρίστος Μάλλιος κατέλαβε την 3η θέση, ο Παναγιώτης Οικονομόπουλος την 4η, και ο Γιάννης Γιαννόπουλος την 6η εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους για την διεκδίκηση μιας θέσης στην εθνική ομάδα (πιθανόν να προκριθεί και ο αθλητής Γκόνης Αναστάσης) ενώ από την κατηγορία laser 4.7 την πρόκρισή του εξασφάλισε ο Στάθης Πίσπας που κατετάγη 2ος στην γενική κατηγορία.