Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 14:56

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ: Οι κορυφαίοι Έλληνες, πιθανόν και ξένοι αθλητές

Γράφτηκε από τον
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ: Οι κορυφαίοι Έλληνες, πιθανόν και ξένοι αθλητές

Διεθνή χαρακτήρα προσπαθούν να δώσουν φέτος στα "Παπαφλέσσεια" οι διοργανωτές.

Τα τελευταία χρόνια το μίτινγκ της Καλαμάτας έγινε μόνο με Έλληνες αθλητές αλλά φέτος οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού κάνουν προσπάθειες να φέρουν και ξένους αθλητές στην Καλαμάτα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες. 

Το βέβαιο είναι ότι το Σάββατο 27 Μαΐου θα βρεθούν στην Καλαμάτα αρκετοί κορυφαίο Έλληνες και Κύπριοι αθλητές. 

Άλλωστε η διάκριση στα "Παπαφλέσσεια" μπορεί να δώσει το εισιτήριο για τις προσεχείς διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό εφήβων, ευρωπαϊκό νέων, παγκόσμιο ανδρών) γεγονός που προσδίδει επιπλέον κίνητρο στους αθλητές. 

Διοργανωτής και του φετινού μίτινγκ θα είναι ο Μεσσηνιακός σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και χορηγό την ΤΕΡΝΑ.

Όσον αφορά τα αγωνίσματα, έγινε μια μικρή διαφοροποίηση, Αναλυτικά τα αγωνίσματα στους άνδρες  θα είναι 100μ.-200μ.-800μ.-400μ. εμπόδια-1500μ., τριπλούν-άλμα σε μήκος.

Στις γυναίκες τα αγωνίσματα θα είναι 100μ.-400μ.-400μ. εμπόδια-3.000μ.-αλμα σε μήκος-ακοντισμός. Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών ανδρών- γυναικών, εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασίδων σύμφωνα με την κωδικοποίηση των κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ για το έτος 2017.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitrpoulopoulos@gmail.com με πλήρη στοιχεία του αθλήτη (Ονοματεπώνυμο, Ε.Γ., Αριθμό Μητρώου ΣΕΓΑΣ, Αγώνισμα).

Στους αγώνες θα γίνει έλεγχος ντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ.