Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 17:00

Αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον
Αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών

Εναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου διοργανώνουν σήμερα  Κυριακή στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και ο Δήμος Καλαμάτας. 

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. από την πλατεία 23ης Μαρτίου, στην οποία θα γίνει και ο τερματισμός.
Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) και ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδούς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία (μέχρι τις 7 μ.μ.).
Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας. Οσοι τερματίσουν θα πάρουν μετάλλιο και στους τρεις πρώτους  (κατηγορίες ανδρών γυναικών), θα δοθεί κύπελλο.
Να σημειωθεί ότι με σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές ενημερώνουν ότι δεν δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς.  Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Τέλος, όλοι  οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.