Τρίτη, 08 Μάιος 2018 18:07

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δυναμικό “παρών” και στο Γύρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δυναμικό “παρών” και στο Γύρο Καλαμάτας

 

Πάνω από 2.000 δρομείς έλαβαν μέρος στο φετινό Γύρο της Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στις 28 Απριλίου.

Ηταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση που είχε γίνει μέχρι σήμερα και απέδειξε πως το δρομικό κίνημα είναι σε διαρκή άνοδο τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στη χώρα μας γενικότερα. Μια πραγματική αθλητική γιορτή που περιελάμβανε δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων.

Από το παραπάνω αθλητικό γεγονός, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αθλητικός Ομιλος Φιλιατρών, που έδωσε βροντερό “παρών” με 16 αθλητές.

Ο Θοδωρής Δημητρακάκης κατέκτησε μάλιστα την 3η θέση στη γενική κατάταξη των ανδρών με χρόνο 36:06,04.

Από εκεί και πέρα, συμμετείχαν η Ελένη Ψύρρου που με 47.06.22 έκανε ατομικό ρεκόρ και οι Αδάμ Νικολόπουλος, Πέτρος Νικολόπουλος, Χρήστος Μπαρκάς, Διονύσης Πανταζής, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Χαράλαμπος, Γιούλης, Παρασκευάς Παπασταθόπουλος, Γιάννης Σάκκουλας, Χαράλαμπος Ντούνος, Παύλος Καψιμάλης, Δημήτρης Πανόπουλος, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Μαγγανάς και Ευδοκία Παπασταθοπούλου.

Θυμίζουμε ότι η εκκίνηση δόθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη, με 2000 και πλέον φίλους του αθλητισμού από πολλά σημεία της Ελλάδας να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, τρέχοντας προς την παραλία και επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο για τον τερματισμό.

Στον αγώνα δρόμου και το δυναμικό βάδισμα 10 χλμ, αυτοί που τερμάτισαν έφτασαν τους 1280, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ υπολογίζεται πως συμμετείχαν 700 παιδιά με τους γονείς τους, ορισμένοι εκ των οποίων έτρεξαν με τα μωρά τους στα καροτσάκια.

Στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ, πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο καλαματιανός αθλητής του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας Ηλίας Νικολόπουλος με χρόνο 0:35:18,59, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Μπερδούση από τους Adidas Runners Athens με χρόνο 0:40:38,54.

Μετά το αγωνιστικό κομμάτι ακολούθησαν οι απονομές των έξι (6) πρώτων ανδρών και γυναικών, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους συλλόγους με την πολυπληθέστερη αποστολή (Α.Ο. Φιλιατρών, Σ.Δ.Υ. Πάτρας και Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας).

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση των δύο μελών του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας, Βασίλειου Κουμανάκου και Μάρκ Τοντ, οι οποίοι πριν τρεις εβδομάδες περίπου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον αφρικανικό μαραθώνιο στο Μαρόκο "Marathon des Sables", τρέχοντας 260 χλμ σε έξι ημέρες!