Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 12:53

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα “Παιδί και Αθλητισμός" (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο “Παιδί και Αθλητισμός” πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Mataroa και υπό την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Στην ημερίδα μίλησαν σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού, αναφερόμενοι στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών στους αθλητικούς χώρους και τον ρόλο του προπονητή στην πορεία κάθε αθλητή – μαθητή.

Το αθλητικό κοινό πάντως της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα δεν “αγκάλιασε” την ημερίδα, μιας και η παρουσία του κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική.

Απουσίαζαν πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές, ομάδες, σωματεία και γονείς, από ένα θέμα που πρέπει να αφορά όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Παρουσιαστής της ημερίδας ήταν ο δημοσιογράφος Αντρέα Παλομπαρίνι και το “παρών” έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κοζομπόλη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, με τον τεχνικό διευθυντή των Μικτών Μεσσηνίας Αγγελό Σκαφιδά και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ο οποίος έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Ιωάννης Μπουρής.

Αξιοσημείωτη η παρουσία στην ημερίδα των παιδιών από την ακαδημία της Εράνης, με τους προπονητές τους και άτομα της διοίκησης της Φιλιατρινής ομάδας.

Στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά ο αθλητικός ψυχολόγος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Τσαγκαράκης, ο καλαματιανός προπονητής φυσικής κατάστασης της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Κουδούνης, ο αθλητικός διατροφολόγος Θανάσης Ζαββός, ο γυμναστής Κ20 – ακαδημιών της ΑΕΚ Δημήτρης Στεργιόπουλος, ο καλαματιανός μάνατζερ παικτών της FIFA Χρήστος Γάτσης, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και κόουτς της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Καλαϊτζής και ο αθλητής του Τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης.

Από την εκδήλωση απουσίαζαν για διάφορους λόγους ο διευθυντής ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ Ακης Ζήκος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” Γιάννης Χριστόπουλος.

Στην ημερίδα αναλύθηκε το πως μπορεί να συνδυαστεί το σχολείο με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, ο ρόλος του προπονητή στη σύγχρονη εκπαιδευτική και προπονητική διδασκαλία, η διατροφή και πως πρέπει να τρέφεται ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητικό, ο ρόλος του διαμεσολαβητή μεταγραφών κ.α. Αυτό που τονίστηκε από τους ομιλητές είναι πως οι γονείς πρέπει να ακούν τα “θέλω” του παιδιού και να μην το πιέζουν να ακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, δηλαδή το περιβάλλον του παιδιού να είναι υποστηρικτικό και όχι καταπιεστικό και να δίνουν χρόνο στο παιδί να αποφασίσει τι πραγματικά θέλει να κάνει και πιο άθλημα να ακολουθήσει.