Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 13:06

Ετοιμη η Τριφυλία για το IRONMAN

Γράφτηκε από τον
Ετοιμη η Τριφυλία για το IRONMAN

Ετοιμος να υποδεχθεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, το IRONMAN, είναι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά τονίζεται: «Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή του IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές. Ο δημοφιλής αγώνας, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q.Sports, θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος την Κυριακή 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Θανάση Παπαδημητρίου διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ Greece και I.Q.Sports: “Το IRONMAN αποτελεί τον κορυφαίο, παγκοσμίως, αγώνα τριάθλου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι όνειρο για κάθε τριαθλητή. Είμαστε χαρούμενοι που από την πρώτη στιγμή έχουμε στο πλευρό μας τους φορείς τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου), την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, εταιρείες όπως την ΚOSMOCAR-SKODA, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την Οικογένεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και βεβαίως την τοπική κοινωνία. Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά, επιδιώκουμε να πάμε τον τουρισμό ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας δρόμο για τον αθλητικό τουρισμό”.

Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές, το IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή. Εντυπωσιακά στοιχεία του αγώνα: 1.500 συμμετοχές από 61 χώρες, 80% άνδρες, 20% γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 42 ετών, με το μεγαλύτερο άνδρα 72 ετών και γυναίκα 65 ετών και 700 εθελοντές. 1.500 συμμετέχοντες μαζί με τους περίπου 4.000 συνοδούς τους θα είναι στον τόπο μας τις επόμενες ημέρες και θα απολαύσουν το σπανίου φυσικού κάλλους τοπίο και την κορυφαία εμπειρία της μεσσηνιακής φιλοξενίας. Στο σάκο όλων των αθλητών θα τοποθετηθεί ο δίγλωσσος τουριστικός οδηγός του δήμου μας καθώς και αναμνηστικοί σελιδοδείκτες με φωτογραφίες του τόπου μας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με τη βοήθεια των εκατοντάδων εθελοντών θα φροντίσουν να εξυπηρετήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Χώρος στάθμευσης θα υπάρχει διαμορφωμένος στη Μαραθόπολη. Η πρόσβαση στην Costa Navarino λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα είναι δυνατή μέχρι τις 7 το πρωί και μετά τις 5 μ.μ. μόνο με διαπίστευση. Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη των απονομών, όπου θα πραγματοποιήσει και μία από αυτές. Το χειροκρότημα, το χαμόγελο και η φιλοξενία μας θα είναι αυτά που θα συνεχίσουν να φέρνουν τους συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και περισσότερους ακόμη, στον τόπο μας για τα επόμενα 3 χρόνια που η διοργανώτρια εταιρεία έχει συμφωνήσει. Ο Δήμος Τριφυλίας και όλοι οι Τριφύλιοι θα καλωσορίσουν αθλητές και επισκέπτες το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου από ώρα 6 έως 10 μ.μ. με μια μεγάλη εκδήλωση σε όλη την παραλιακή ζώνη της Μαραθόπολης, που θα περιλαμβάνει αγάλματα, led show, show με φωτιές, σαπουνόφουσκες, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια, κλόουν με μονόροδο ποδήλατο, λαϊκή ορχήστρα με γνωστά και αγαπημένα διεθνώς ελληνικά τραγούδια και πολύ χορό.

Συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ