Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 11:48

Στον... αέρα τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

Την επανεκκίνηση του ελληνικού στίβου σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο περιμένουν στο Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν προπονήσεις οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους ολυμπιακούς αγώνες και στις 18 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αθλητές της χώρας, εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες. Η ημερομηνία αυτή θα σημάνει και την έναρξη των προπονήσεων στον ιστορικό σύλλογο, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας των αθλητών και προπονητών.

Στο Μεσσηνιακό περιμένουν λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας, αλλά και του ΣΕΓΑΣ, που από τον Απρίλιο έχει καταθέσει στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τις προτάσεις του.
Στόχος είναι η διεξαγωγή όλων των πανελληνίων πρωταθλημάτων το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου, αλλά και η διεξαγωγή περιφερειακών και διασυλλογικών αγώνων από τα μέσα Ιουνίου. Για την ώρα όμως είναι άγνωστο ποια πρωταθλήματα και πότε θα γίνουν, ενώ στον "αέρα" βρίσκεται και το μίτινγκ των "Παπαφλεσσείων" που διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ο Μεσσηνιακός. Το ιστορικό διεθνές μίτινηκ επρόκειτο να διεξαχθεί φέτος στις 23 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, αλλά λόγω της πανδημίας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.
Πρόθεση είναι εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας να γίνει στα μέσα Ιουλίου. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και κάθε πρόβλεψη μοιάζει παρακινδυνευμένη, αφού οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις στον ελληνικό αθλητισμό.
Ως εκ τούτου στο Μεσσηνιακό είναι αν αναμονή των εξελίξεων και μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στους αθλητικούς χώρους, τουλάχιστον για προπονήσεις.