Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 18:18

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Τέσσερα χρυσά μετάλλια ο Παναγιώτης Δούσης

Γράφτηκε από τον

Το καλύτερο δώρο... γενεθλίων στον εαυτό του έκανε ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο βετεράνος αθλητής, που κλείνει αύριο τα 87 του χρόνια, κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στο πρώτο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελληνική ομοσπονδία στίβου βετεράνων και ο ΣΕΒΑΣ Αθήνας.

Οι αγώνες έγιναν στο στάδιο του Πανελληνίου στην Αθήνα με μεγάλη συμμετοχή, με τον Παναγιώτη Δούση να συμμετέχει την πρώτη μέρα στον αγώνα των 800 και 5.000 μέτρων, όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια.

Τη δεύτερη μέρα πρόσθεσε στη συλλογή του δύο ακόμα χρυσά μετάλλια, στα 400 μέτρα και στα 5.000 μέτρα βάδην.

“Εμεινα άφωνος”

Ο Παναγιώτης Δούσης αναδείχθηκε μάλιστα σούπερ νικητής στην κούρσα των 5.000 μέτρων βάδην, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου μπορούσαν να συμμετάσχουν αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας και ο νικητής προκύπτει με κριτήριο την ηλικία και την επίδοση που έκανε Ο Π. Δούσης έκανε την καλύτερη επίδοση από όλους τους αθλητές και όταν τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα έμεινε όπως μας είπε “Αφωνος, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Αθλητές και παράγοντες έλεγαν άνθρωπος 87 ετών με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, να κερδίζει όλους τους αντιπάλους ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι κάτι μοναδικό στον κόσμο”. Ο Παναγιώτης Δούσης έχει μεγάλη αγάπη και πάθος για το τρέξιμο και ήδη δέχτηκε πολλές προτάσεις από συλλόγους να λάβει μέρος σε αγώνες. Ετσι αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη Νάξο.